Besparen op de december cadeaus
Recente berichten Speelgoed Tips

Besparen op december cadeaus doe je zo!

De dure decembermaand komt eraan. Volgende maand komt Sinterklaas aan en dan begint het feestgedruis qua cadeaus. De cadeaus kopen kan een behoorlijke kostenpost worden. Zonde want je hoeft niet overal de hoogste prijs voor te betalen, besparen op december cadeaus doe je zo! En uiteraard zijn deze tips ook toe te passen voor het besparen op een verjaardagscadeau.

Geld besparen voor de feestdagen

De decembermaand kost een hoop geld. Naast alle cadeaus zijn er ook andere – veelal extra – kosten voor eten en andere gezelligheid. Maar op de december cadeaus kun je flink besparen als je het verstandig aanpakt.

Tip: Het leukste speelgoed voor meisjes in 2019

Besparen op cadeaus door op tijd in te kopen

Het is algemeen bekend dat meerdere speelgoedwinkels en andere verkopers van speelgoed de prijzen omhoog schroeven richting de feestdagen. Wees dus verstandig en koop op tijd in om de kosten te drukken. Hou aanbiedingen in de gaten. Veel speelgoedwinkels “stunten” met kortingen en aanbiedingen. Wanneer je deze goed in de gaten houdt kun je flink besparen op cadeaus voor december.

Tweedehands cadeaus kopen

Via Marktplaats kun je vaak nieuwe en leuke cadeaus kopen voor je kindje(s) of familieleden. Zeker na de feestdagen kun je vaak een grote slag slaan aangezien veel mensen dan de gekregen cadeaus te koop zetten.

Naast Marktplaats heb je natuurlijk ook de weggeef- en koophoeken op Facebook waar je alvast kunt kijken naar speelgoed dat heel goed een tweede leven bij jou thuis kan gaan krijgen.

Online cadeaus kopen en besparen op cadeautjes

Denk bij speelgoedwinkels niet alleen aan de reguliere speelgoedwinkels maar ook bijvoorbeeld aan Kruidvat, Bol.com en Wehkamp. Deze laatste 3 hebben ook geregeld leuke aanbiedingen voor speelgoed maar ook voor andere cadeaus zodat je in 1x klaar kunt zijn en in het geval van de laatste 2 ook bezorgkosten bespaard.

Verzamel het hele jaar door cadeaus

Koop het hele jaar door alvast de mooie aanbiedingen voor speelgoed of duurdere cadeau’s. Veel dingen kunnen best ergens wat langer wachten totdat ze gebruikt worden. En op deze manier bespaar je alvast geld voor cadeaus in de toekomst waarvaan je weet dat ze eraan komen, zoals met een cadeau voor een verjaardag. Moet je alleen wel goed in de gaten houden dat je niet vergeet wat je al gekocht hebt en waar je het hebt gelaten 😉 De cadeaukast is hier een goede oplossing voor, op deze manier weet je goed waar de cadeaus liggen en ben je altijd voorbereid voor een verjaardag of voor de decembermaand.

Tip: Besparen op je energiekosten

Probeer eens een winactie uit

Het gehele jaar door maar zeker richting de decembermaanden organiseren veel bloggers leuke winacties. Door hieraan mee te doen stimuleer je bloggers, merken maar maak je zelf ook kans op leuke cadeaus voor jouw gezin. Op mijn winactie- pagina vind je de meest recente winacties. Zo geef ik bijvoorbeeld geregeld speelgoed van V-Tech weg, maar ook van LOL of shoptegoed voor sieraden. Ideaal voor cadeaus voor de feestdagen maar ook om te besparen op cadeaus voor verjaardagen.

Leuke cadeaus voor weinig geld

Bedenk goed dat dure cadeaus echt niet nodig zijn. Kijk goed naar wat jouw kindje aan speelgoed heeft en of het wel echt nodig is dat jouw kindje veel nieuw speelgoed moet krijgen. Leuke cadeaus kunnen bijvoorbeeld ook nieuw beddengoed zijn met hun favoriete superheld, lievelingsdier of tekenfilm zijn. Denk ook aan gekke pantoffels of een fijne pyjama. Een zakje met het lievelingssnoep van je kindje zal ook zeker in de smaak vallen. Je kunt het zo gek maken als je maar wil.

De kosten voor een cadeau delen

Wil je toch graag een duur cadeau geven aan je kind? Dan kan het lonen om de kosten voor het cadeau te delen met opa en oma. Misschien wil een tante of oom ook mee doen met het cadeau en zo maak je de kosten voor het cadeau beter te behappen. Door de kosten voor een cadeau te delen samen kun je in plaats van allerlei kleine cadeaus ook een groot en/ of duur cadeau geven. Hierbij kun je denken aan een fiets, een poppenhuis, een LOL koffer, een computerspel of misschien zelfs een tablet voor je kindje.

Tip: Cadeau ideeën voor een zesjarige

Vier cadeautjesregel voor Sinterklaasavond

Vind je dat je kindje toch te veel cadeaus in de decembermaand krijgt? Dan is de vier cadeautjes regel een fijne regel om aan te houden. “Something to wear, something they want, something they need, something to read.” Wanneer je dit aanhoudt moet het zeker goedkomen met de cadeaus op Sinterklaasavond. Merel schreef een heel artikel over de 4 cadeautjesregel, fijn om te lezen. Zeker vanwege alle cadeautips voor de vier cadeautjesregel waardoor je geïnspireerd de winkels in kunt.

Cadeautjes die geen geld kosten

Een dag je kind de baas laten zijn, het hele weekend het eten uit mogen kiezen of een prachtig zelfgeplukt boeket – lukt uiteraard alleen in de lente en zomer- zijn mooie voorbeelden van cadeaus die niks kosten maar wel erg leuk zijn.

Zelfgemaakte cadeaus geven

Een potje met complimenten, een mooi kerststukje, een schilderij, een ingelijste tekening of een prachtige ingelijste foto cadeau geven? Vaak zeggen deze cadeaus meer dan een gekocht cadeau. En zo geef je ook iets aan papa, mama, opa, oma, oom, tante of een vriend(in) waar je duidelijk over na hebt gedacht. Maar je geeft ook iets waar zij lang van kunnen genieten met elkaar. Een pot met zelfgebakken koekjes doet het ook altijd heel goed, zeker wanneer de pot mooi versierd is door hun (klein)kind.

Lees ook: Tips voor een fotoshoot met het gezin

Geef een ervaring cadeau

Gaat je kindje graag naar een speelpark of dierentuin in de buurt? Dan kan het lonen om een jaarkaart met elkaar te kopen. Zo kun je het hele jaar door mooie ervaringen opdoen samen en Sinterklaas, die oude baas, weet toch wel heel goed wat jouw kindje leuk vind. Maar ook een dagje uit of een nachtje weg kunnen budget en een enorme ervaring opleveren. Herinneringen blijven langer dan materieel zeggen ze niet voor niets.

Met een laag budget toch een leuk cadeau geven

Met deze bespaartips op een rij geef je ook met een laag budget leuke cadeaus. Zo hou jij geld over in de decembermaand maar ook door de rest van het jaar. Dat is prettig want het leven is vaak al duur genoeg.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + zestien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.