Search here...
TOP

Een miskraam of stilgeboren kindje....

Zodra je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt, begin je met denken aan de toekomst. Maar ineens kunnen die toekomstdromen uiteenvallen en blijkt dat jouw kindje niet (meer) leeft. Een miskraam, een bevalling en veel verdriet is de realiteit. Als je het gevoel hebt dat je balans kwijt is dan kan ik je helpen om die weer terug te krijgen.

Veel vrouwen kampen met schuldgevoelens, eenzaamheid en voelen zich onbegrepen in de periode na het verlies tijdens een zwangerschap. Zij rouwen terwijl de wereld doorgaat. Waar hulpverleners zich veelal richten op het fysieke herstel wordt er daardoor vaak voorbij gegaan aan het verdriet en het rouwproces waar deze vrouwen en hun partners doorheen gaan. Er is in Nederland helaas nog weinig aandacht voor dit rouwproces. Zeker aangezien dit proces anders verloopt dan een rouwproces om iemand die een lang leven heeft geleid is het belangrijk om hier meer aandacht voor te krijgen. Specifiek opgeleid als coach in zwangerschapsverlies heb ik de kennis om jou een gedegen coaching te geven.

Aan de hand van een 5 stappenplan begeleid ik jou in je rouwproces en help ik je om jouw verlies te plaatsen. Door deze vorm van korte en doeltreffende coaching zal jij snel effect merken. Het maakt voor de coaching niet uit hoe pril of hoe vergevorderd je was in je zwangerschap, jouw rouw verdient het om aandacht te krijgen.

Juist omdat ik zelf ook 3 kindjes ben verloren weet ik als geen ander hoe het rouwproces na een zwangerschapsverlies verloopt. Hoe eenzaam het kan voelen en hoe je zoekende kunt zijn in het verder gaan met jouw leven. Verder gaan zonder het kindje dat jij graag naar bed had gebracht ‘s avonds en waar je misschien wel al vele dromen voor had. Ieder kind doet er toe, dus ook de kindjes die je bent verloren maar die in je hart zitten.

Wat is Zwangerschapsverlies?

Kimberly Coach bij zwangerschapsverlies

Coach bij Zwangerschapsverlies

Ik ben er voor jou als coach bij zwangerschapsverlies. Het verlies van een kindje verandert je. Juist na zwangerschapsverlies – welke vorm dan ook – is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en jezelf de aandacht te geven die je verdient. Ik vind het belangrijk om er op een laagdrempelige manier voor jou te zijn en je te ondersteunen om weer te kunnen genieten van je leven. Om deze reden is er op Facebook een besloten community voor lotgenoten en op Spotify een mooie lijst met muziek die is samengesteld door moeders die hun kindje tijdens de zwangerschap verloren.

Maar naast dit alles bied ik ook workshops aan kleine groepen van 8 vrouwen. Dit kan bij iemand thuis zijn maar ook bij een Huisartsenpraktijk of Verloskundigenpraktijk. Juist samen in een groep stilstaan bij je verlies verbind en je krijgt allerlei tips om jouw verlies te verweven in jouw leven. 

Als coach bied ik jou verschillende manieren om je nieuwe ik te accepteren. Op een laagdrempelige manier ondersteun ik je in jouw proces en help je op weg. Jij bent het waard om jezelf te kunnen en mogen zijn, dus hoe mooi is het als je dat ook zelf zo kunt voelen en ervaren?


Online Cursus voor vrouwen na zwangerschapsverlies

Je kindje overleden tijdens of vlak na de zwangerschap, of heb je een miskraam gehad waardoor je het lastig vind om met je gevoelens en verdriet om te gaan? Tijdens de online cursus van B&M zal ik je helpen naar meer balans en tips geven om door te gaan met je leven. 

Op een laagdrempelige manier krijg jij de handvatten om confronterende momenten sterker aan te kunnen, maak je een verbinding met je kindje en help ik je om zonder schuldgevoelens weer (meer) te kunnen gaan genieten van je leven. Een zwangerschapsverlies vormt je maar hoeft niet je leven te bepalen!


Online coaching

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving via je telefoon of laptop coaching krijgen. Het is mogelijk! In mijn eigen digitale spreekkamer bespreek ik met jou je situatie en waar je tegenaan loopt. Waar zit nu de angel in en met tips & tricks help ik jou in 1 sessie al naar meer balans in jouw rouwproces om het kindje dat je graag in je armen zou willen houden.

Duur en inhoud van de online sessie

De online sessie duurt maximaal anderhalf uur. In deze sessie bespreek ik met jou waar je tegenaan loopt en denk ik met je mee. Er is ruimte voor jouw verhaal en jouw kindje(s) die je moet missen. Met tips en tricks help ik je verder in je rouwproces. De online sessies zijn makkelijk in te passen in jouw dag en aanpasbaar aan jouw situatie. Heb je behoefte aan meerdere gesprekken? Dan is dat uiteraard mogelijk en kijken we per keer waar jij behoefte aan hebt.

Tijdens de sessies is aandacht voor jou, je gezin, je partner en het omgaan met de buitenwereld. Waar loop jij tegenaan en wat vind jij lastig? Het gaat om jouw proces en dus zijn alle sessies voor iedereen anders. Dat maakt ze heel bijzonder en door de flexibiliteit ook makkelijk voor jou om in jouw drukke schema in te passen. Gaan je levende kinderen naar school en heb je niet de mogelijkheid om een complete dag coaching aan te gaan, de online sessie is de mogelijkheid dan voor jou.


Eén op één coaching

Kimberly coaching bij Zwangerschapsverlies

Merk jij dat je de balans kwijt bent in je rouwproces en vind je het lastig om weer vat op je leven en verdriet te krijgen na het verlies van jouw kindje? De 1 – op – 1 coaching helpt jou in korte tijd op een intensieve manier om weer balans te krijgen in je rouw. Ik help jou in het omgaan met jouw verlies en geef je de handvatten om je verlies in je leven te verweven.

Waarom één op één coaching?

Tijdens deze dag met persoonlijke coaching zullen we de 5 in de praktijk bewezen stappen doorlopen waarmee Beebs and Moms werkt. Deze sessies zullen plaatsvinden op een prachtige locatie en zijn inclusief lunch. Het voordeel van deze vorm van coaching is dat je maar 1 of 2 keer rekening hoeft te houden in je agenda met de planning. Maar nog belangrijker is dat je na 1 intensieve dag of 2 halve intensieve dagen een flinke sprong hebt kunnen maken in het terugkrijgen van de balans na jouw zwangerschapsverlies.

Doordat je maar 1 of 2 keer rekening hoeft te houden met je planning, maar ook maar 1 of 2 x hoeft te reizen is de 1 – op – 1 coaching een hele fijne optie. De hele dag sta jij centraal en werken we samen naar berusting en balans terugkrijgen in je leven. Het is dus echt een dag waarin je investeert in jezelf en jouw leven. De coaching en ontspanning lossen elkaar af en op een laagdrempelige manier ondersteun ik jou. De dropjes, koekjes en thee/ koffie staan uiteraard klaar tijdens de coaching. Door de omgeving kun je tussendoor weer even tot jezelf komen, heel fijn in de wervelstorm die het leven soms kan zijn.


Workshops voor moeders na zwangerschapsverlies

Gedeelde smart is halve smart zeggen ze vaak. Maar vooral is het heel belangrijk om te merken dat je niet alleen bent en steun te ervaren. Je bent namelijk niet alleen in je zwangerschapsverlies en je bent niet de enige moeder die denkt dat zij de enige is die zo keihard moet wennen aan het moeder zijn. De workshops van Lief Gedragen zijn voor die moeders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, een zetje vooruit willen en voor die moeders die lege armen hebben. Want ook als je jouw kindje bent verloren tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je de ruimte hebt om jouw verhaal te kunnen doen en om jouw verdriet minder zwaar te maken.

Workshop na zwangerschapsverlies

Niets is zo vereenzamend als het verliezen van je kindje tijdens de zwangerschap. Iedereen gaat er op een eigen manier mee om en het lijkt wel alsof de wereld verder gaat maar jij stil staat. Wil jij graag jouw verhaal kunnen doen in een kleine groep en onder de kundige coaching van mij meer handvatten krijgen om met jouw zwangerschapsverlies om te gaan?

Tijdens de 3 uur durende workshops zorg ik ervoor dat jouw zwangerschapsverlies en dat van de andere aanwezige moeders de aandacht krijgt. Er is ruimte om te lachen, te huilen en om gewoon te zijn. De workshops zullen met 6 deelneemsters zijn. Zo is de groep te overzien en is er voor iedereen ruimte om hun eigen verhaal te delen.

Het mooie aan de workshops is dat ik naar jou toe kom, Organiseer jij de workshop bij jou thuis, dan krijg jij jouw kaartje t.w.v. € 49,00 gratis!

De andere deelnemers kunnen bekenden van je zijn, of vrouwen die bij jou in de buurt wonen en graag ook aanwezig willen zijn bij een workshop om meer lucht te ervaren na hun zwangerschapsverlies.

Wil jij wel de ruimte bieden aan zo’n workshop en er eventueel aan meedoen? Neem dan contact met mij op!

Deze vrouwen gingen je voor:

In november 2017 kregen we na een zwangerschap van bijna 12 weken slecht nieuws bij de 2de termijn bepaling. Ons kleintje was gestopt met leven. De week daarvoor hebben we hem nog zien bewegen en een mooi kloppend hartje gezien. Dit was onze 2de miskraam. Deze keer kwam de miskraam helaas niet vanzelf opgang en moest mijn lichaam na een week afwachten toch een handje geholpen worden. Op 20 november is ons kleintje geboren. Maar net 5cm groot maar helemaal compleet. Ik heb het na het verlies van Senn heel moeilijk gehad. Ik zat mezelf enorm in de weg, had totaal geen vertrouwen meer in mijn lichaam, was bang om geluk weer toe te laten en vond het moeilijk om mijn verdriet maar vooral Senn, een plekje in ons leven, in ons gezin te geven. Via mijn verloskundige kwam ik in contact met Kimberly. Die mij ontzettend geholpen heeft mijzelf weer terug te vinden en Senn en ons andere sterretje dat zo verdiende plekje in ons gezin te geven. Dankjewel Kimberly! Ik weet dat je nog veel meer vrouwen kunt helpen hun verdriet toe te laten en het onderwerp miskramen bespreekbaar te maken!
Logo Zwart
Kirsten
Cliënte en moeder Senn*
Ik heb Kimberly leren kennen door haar blog Beebs and Moms. Totdat ik zelf m'n dochtertje verloor tijdens de zwangerschap en ik Lief Gedragen ontdekte. En wat heeft mij dit goed gedaan! Zoveel lieve woorden, oprechte interesse, zo fijn. Het gevoel dat je echt gehoord en begrepen wordt! Een echte kanjer! Dank je wel voor alles en dat ik mijn verhaal heb mogen delen.
Logo Zwart
Lisette
Volger Instagram, lid community en moeder Nine*
Soms moet je jezelf iets gunnen, een nieuwe outfit of een patatje. Maar wat elke vrouw die kampt met zwangerschapsverlies zichzelf zou moeten gunnen is een coachingssessie met Kimberly. Persoonlijk vond ik het een hele laagdrempelige en fijne manier van het bespreekbaar maken, herbeleven en erkenning van mijn zwangerschapsverliezen. We hebben gepraat en praktische opdrachten gedaan die mij een een duidelijker inzicht gaven in het verleden, het nu en de toekomst rondom het thema zwangerschapsverlies. Na de sessies ging ik met meer rust en vertrouwen de deur uit. Ik vond het een hele bijzondere ervaring en had deze coachingssessise niet willlen missen. Dankje wel Kimberly.
Logo Zwart
Susanne
Cliënte
Ik heb de coaching echt als verschrikkelijk kostbaar ervaren. Wat een fijne manier om hier mee om te leren gaan en de eerste stap te zetten door Eleni in me te laten verweven en door te durven gaan.
Logo Zwart
Kim
Cliënte en moeder Eleni*