Search here...
TOP

Cursus Balans na je zwangerschapsverlies

Veel vrouwen worstelen na de stilgeboorte van hun baby of na een miskraam met schuldgevoelens, de mensen om hen heen en hun eigen emoties. Eenzaamheid, verdriet en rouw komen om de hoek kijken maar er is geen handboek vol tips met hoe je daarmee om kunt gaan. Hulp vragen of zoeken is een te grote stap maar je zou wel graag wat ondersteuning krijgen? Nu is er de cursus voor vrouwen na zwangerschapsverlies om laagdrempelig hulp te krijgen. Zo ben je zwanger en heb je de mooiste dromen over dat kindje in je buik en ineens komt daar die donkere wolk. Je baby leeft niet meer. Of je er nou achter kwam met een echo, door bloedverlies of een bevalling (die veel te vroeg kwam). Je baby verliezen is een verschrikkelijk verlies!

Zwangere buiken om je heen, zwangerschapsaankondigingen en dat terwijl jij jouw droom in duigen hebt zien vallen. Je komt in een rouwproces om het verlies van je baby, moet hormonaal ( en fysiek) herstellen en ondertussen lijkt de wereld maar door te gaan. 

Op een laagdrempelige manier krijg jij tijdens deze cursus de handvatten om confronterende momenten sterker aan te kunnen, maak je een verbinding met je baby en help ik je om zonder schuldgevoelens weer (meer) te kunnen gaan genieten van je leven. Een zwangerschapsverlies vormt je maar hoeft niet je leven te bepalen!

Als geen ander weet ik wat je kunt ervaren na een zwangerschapsverlies, ik heb het zelf meegemaakt na 2 miskramen en een stilgeboren kindje. Als coach heb ik meerdere moeders mogen ondersteunen in hun rouwproces en ik wil deze ondersteuning voor iedereen binnen handbereik brengen. Tijdens de online cursus gaan we met een deel van mijn coachingsmethode aan de slag, om jou een zetje in de rug te geven. En om jou te laten ervaren dat je jouw verdriet niet alleen hoeft te dragen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is voor jou ideaal wanneer jij:

// OP zoek bent naar een manier om door te gaan met je leven

// weer balans wil voelen na je zwangerschapsverlies

// eventuele schuldgevoelens van je af zou willen kunnen zetten

// wil weten hoe je met zwangeren in je omgeving en de confrontaties voor jezelf om kunt gaan

// contact zou willen hebben met andere moeders die weten hoe jij je voelt

// wil weten hoe je jouw verlies bespreekbaar kan maken

// op zoek bent naar tips over hoe je met het verlies van jouw baby om kan gaan

// dit graag allemaal op je eigen tempo en in je eigen omgeving wil kunnen doen

Wat komt er tijdens de cursus aan bod?

Cursus Balans na Zwangerschapsverlies

€ 47,00

Een cursus is een investering in jezelf, zeker in dit geval. Daarom is het belangrijk om te weten wat je allemaal met deze cursus gaat krijgen.

// Alles op jouw eigen tempo

// Je kan op ieder moment instromen om mee te doen aan deze cursus

// De cursus in inclusief diverse opdrachten en een bijbehorend werkboek

// Bij deze cursus horen diverse video’s die je op je gemak kan bekijken

// De cursus is inclusief een visualisatievideo die je meerdere keren kan bekijken. Ook na afloop van de cursus.

// De mogelijkheid om tijdens en na de cursus in contact te komen met andere moeders die weten wat je doormaakt

// Ook zal je een aantal bonussen ontvangen bij het werkboek die je helpen bij het gesprek aangaan met je partner en eventuele andere kinderen in het gezin.

Waarom heb ik voor deze vorm gekozen?

Bij cursussen vind ik het belangrijk dat de informatie en contacten laagdrempelig zijn. Daarom zijn de oefeningen duidelijk en thuis uit te voeren. De tijd die je in de cursus steekt verschilt per dag maar in totaal ben je zo’n 10  uur kwijt aan de gehele cursus inclusief de video’s, opdrachten en visualisatie.

Tijdens de cursus zullen meerdere onderwerpen aan bod komen. Een aantal dagen zullen er meerdere onderwerpen worden besproken omdat deze goed samengaan. Op deze manier komen er verschillende onderdelen van rouw en zwangerschapsverlies tijdens de cursus naar voren waarmee jij jezelf extra steun kunt geven.

Omdat ik me na mijn eerste miskraam en verlies van ons zoontje vooral heel eenzaam voelde vind ik het belangrijk om contacten te kunnen bieden aan de deelnemers van de cursus. Na het afgelopen 2 jaar betrokken te zijn geweest bij het Sterretjescafé in Haarlem heb ik ook gezien dat het gedeelde verdriet verbindend is. Mede daarom zal er een besloten groep op Facebook zijn waarin de deelnemers het contact met elkaar kunnen aangaan.

Ook krijg je een werkboek met bruikbare tips en de oefeningen die tijdens de cursus aan bod komen. Zo kun je na de cursus ook nog als je daar behoefte aan hebt de cursus doorlopen.

Waarom zou je kiezen voor een online cursus?

Voordelen van een online cursus

Het volgen van een online cursus heeft veel voordelen. Ik zet de meest belangrijke voordelen van deze cursus voor je op een rij!

Vanuit je eigen omgeving

Je hoeft er je huis niet voor uit, op de momenten dat het jou uitkomt kan jij aan de cursus werken en de video's bekijken.


Contact met anderen

Via de cursus kom je gemakkelijk via een besloten groep in contact met gelijkgestemde moeders die weten wat jij doormaakt.

Heb jij vragen? Dan kan je mij altijd een berichtje sturen, dan help ik je verder.

Lage kosten

De kosten van deze online cursus zijn respectievelijk laag in vergelijking met de trajecten. Ideaal voor moeders met een minder groot budget of die geen behoefte hebben aan een traject van coaching. Zo is gespecialiseerde ondersteuning voor iedereen beschikbaar,

Korte, duidelijk cursus

Je weet van te voren hoeveel tijd er in de cursus gaat zitten en volgt hem op de tijden dat het jou uitkomt. Je hebt geen last van reistijden e.d.

Met het gemak van je telefoon

Dankzij jouw telefoon met internettoegang kan jij overal naar de video's kijken. Gemakkelijk en fijn, je hoeft er verder niets voor te regelen.

Duidelijk werkboek

Dankzij het werkboek en de bonussen hou je alles op één plek. Zo kun je gemakkelijk alles weer terugvinden wanneer op een later moment de oefeningen ( en jouw antwoorden) na wilt kijken.

Welke onderwerpen komen tijdens de cursus naar voren?

Tijdens de cursus zullen er verschillende oefeningen worden aangeboden die jij thuis kunt uitvoeren. Bij vragen of wanneer je er niet uitkomt kun je mij als coach altijd een berichtje sturen.

De onderwerpen die we zullen behandelen variëren van: 

Hoe kun je omgaan met schuldgevoelens, voor jezelf zorgen in deze periode, rouw en verlies, de verschillende mogelijkheden om te herdenken, het omgaan met je omgeving, het betrekken van de andere kinderen in het gezin, de verschillen in verlies tussen jou en je partner maar ook het doorgaan met je leven. 

Tijdens de cursus zal er een visualisatie zijn. Deze visualisatie zal jou helpen om meer rust te krijgen in jouw rouwproces. Deze video kan jij meerdere keren bekijken, en ook nadat de cursus is afgelopen kan jij hem blijven bekijken. 

 

Zij gingen je voor:

Mijn verloskundige gaf mij als tip om Kimberly op te zoeken. Duizendmaal dankbaar dat ik in contact kwam met Kimberly. Daar waar ik geblokkeerd was door alle gevoelens, alle pijn en verdriet en door moest gaan met leven voor en met mijn gezin. De balans is teruggekeerd. Onlangs de dieptepunten die er nog wel zijn, sta ik sneller overeind en geniet ik van mijn omgeving. Ik ben me nu bewust van de afgelopen maanden.. van ons zwangerschapswens tot aan de begravenis van onze Mikail. De mooie herinneringen die ik koester♡ Kimberly is lief en staat klaar om te antwoorden op mijn vragen, maakt niet uit hoe laat of welke dag het is.. de gesprekken met Kimberly, de hele cursus het voelde goed.
Deelneemster
Online Cursus
Bedankt voor de fijne cursus. Ik vond het prettig dat het niet perse interactief hoefde te zijn. Ik wilde de oefeningen graag in alle rust en alleen doen. De lengte van de cursus is ook precies goed zo. Na een paar dagen weer intensief met dit onderwerp bezig te zijn is het ook weer genoeg vind ik.
Deelneemster
Online Cursus