Recente berichten Tips

Tips om te besparen na de zomervakantie

Zo na de vakantietijd is het vakantiegeld waarschijnlijk wel bijna op. Met het oog op de decembermaand is het dus weer belangrijk om te kijken wat je kunt doen om te besparen. Ik help je met mijn tips en denk met je mee. Heb jij nog belangrijke tips om te besparen na de zomervakantie?

Einde van het vakantiegeld

Het is altijd een fijne bonus – al werk je er hard voor – het vakantiegeld. Het is onderdeel van je salaris maar toch zo voor de grotere reizen tijdens de zomervakantie een fijne extra. Maar het geld gaat toch vaak ook wel wat harder wanneer je op vakantie bent. Even ergens lunchen, een lekkere pizza eten of toch een nieuwe duikbril voor je kind. Al die kleine uitgaves worden toch een grote uitgave als je ze allemaal bij elkaar optelt.  De decembermaand is bij ons altijd wat duurder aangezien Evi dan ook jarig is en we dus naast de Sint- en Kerstuitgaven ook voor haar cadeautjes en verjaardag de uitgaven hebben. Pas op de plaats is het dus de komende maanden weer voor ons. Zeker nu ik ZZP’er ben en dus mijn inkomsten fluctueren.
Lees ook: ZZP’er

Besparen

Voor ons is het moment gekomen om weer te kijken waar we kosten op kunnen besparen. De eerst waar we naar kijken zijn de energiekosten. Het schijnt erg te lonen om de verschillen te bekijken tussen de verschillende energieleveranciers en te kijken naar de goedkoopste energieleverancier. De winst die je hiermee maakt zou kunnen lonen tot honderden euro’s per jaar!
Maar ook je andere abonnementen bekijken en opnieuw beoordelen loont. Zo kun je jouw tv- en internetabonnement bekijken of het je nog wel bied wat je wilt. Kijk je alleen nog maar Netflix en nooit meer reguliere tv? Dan kun je jouw tv-abonnement wel aanpassen. Deze kosten schelen toch vaak flink.
Maar ook andere abonnementen en vooral je kosten voor je dagelijkse boodschappen kunnen behoorlijk oplopen. Bekijk ze opnieuw en beoordeel ze of ze nog wel voldoen en of het echt nodig is om deze kosten te hebben. Kunnen ze best lager door bijvoorbeeld meer b-merk te kopen? Probeer het eens en kijk of het werkt voor jou.

Checklist waar je op kunt besparen

  • Abonnementen – telefoon – internet – televisie – mobiele telefoon – krant – tijdschriften –
  • Zorgleverancier – in december oversluiten
  • Boodschappen – B- merken i.p.v. A merken of een andere supermarkt
  • Extra’s – Minder uit eten – Sportschool – Hobby’s

Lenen

Ook kun je in tijden van krapte natuurlijk geld lenen. Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo’n voorstander van maar het zou je net over de schaarste kunnen helpen wanneer deze te hoog is tijdelijk. Sluit nooit een lening af die je niet kunt afbetalen, vergelijk goed en maak een bewuste keuze. Bij een hoop leningen, maar ook mobiele telefoonabonnementen en private leasing kleven de gevolgen van een lagere hypotheek. Wil je graag een huis kopen in de nabije toekomst, dan raad ik je heel hard af om een lening af te sluiten, of om de gevolgen goed te bespreken met een expert.

Wat is jouw tip om te besparen?

Dit is een blog met links waarvoor ik betaald ben. Dat maakt het artikel niet minder oprecht. Meer weten? 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.