Makkelijke traktatie
DIY Food Kinderen Recente berichten

Makkelijke traktatie met soesjes en spekjes

Afgelopen december werd Evi 5 jaar en weer was ik Pinterest aan het afstruinen naar een leuke maar makkelijke traktatie voor Evi’s verjaardag. En daar was toen ineens de makkelijke traktatie van een andere moeder. De heldin hielp me met een heel goed idee en vandaag deel ik hem met jullie.

Traktaties

Eerlijk gezegd maak ik er een sport van om een makkelijke traktatie te bedenken voor Evi maar dan wel met groots effect. Dat het dan lijkt alsof ik er uren mee bezig ben geweest maar dat dit in werkelijkheid misschien een uurtje samen met Patrick was. Ik maak het eigenlijk in mijn hoofd ook altijd te moeilijk dus ik probeer me altijd voor te houden dat ik het echt niet zo groot hoef te maken.

Evi 5 jaar

Wel probeer ik Evi altijd te betrekken in de traktatie. Zij mag het thema kiezen en zo hebben we Minions en Frozen gehad. Deze keer zaten we te kijken op Pinterest en koos zij voor cakepops. Uiteraard heb ik nog nooit cakepops gemaakt en dus ging mijn hoofd alweer aan de haal met me. Ik struinde Pinterest af, zocht recepten op en keek filmpjes hoe ik het moest maken. Dat ik de dag voordat Evi zou trakteren met haar naar een workshop zou gaan droeg niet bij aan mijn gemoedsrust trouwens.

Makkelijke traktatie

En toen was daar de moeder van Evi’s dansklasgenootje, de heldin! Ik vertelde over de missie en dat ik eerst blij was met de cakepop maar dat het toch wel veel werk leek. Zij gaf de tip om i.p.v. een cakepop een soesje te doen. Die kon ik van te voren halen, in de diepvries gooien en wanneer ik het nodig had eruit halen. Zij had dit zelf vorig jaar gemaakt voor haar dochter en liet me via Instagram zien wat het resultaat was geweest. Evi vond het erg mooi en dus was ik een blije moeder.

Benodigdheden

 • Kartonnen doos
 • Oude kranten
 • Inpakpapier met print en doorzichtig
 • Papieren rietjes
 • Diepvriessoesjes
 • Verschillende Marshmellows / Spekjes
 • Frosting
 • Decoratie

Makkelijke traktatie

Wat te doen

Doe in de kartonnen doos allemaal proppen van de oude kranten. Dit zorgt ervoor dat de rietjes niet kunnen wegzakken in de doos. Maak de kartonnen doos dicht, pak hem in met het uitgekozen inpakpapier en pak daarna de doos in met het doorzichtige inpakpapier. Dat zorgt ervoor dat de kartonnen doos en het inpakpapier beter beschermd is.

Maak gaten in de kartonnen doos voor de rietjes zodat je deze in de doos kan prikken – deden wij met de boormachine. Omdat de soesjes kunnen wegzakken op de rietjes is het belangrijk om ze te stutten. Daar gebruik je de spekjes dus voor. De rietjes met de sterren die wij gebruikten kwamen bij de Hema vandaan, ik weet niet of ze die standaard hebben aangezien deze volgens mij van de kerstcollectie waren. Het inpakpapier bij de Zeeman, de spekjes en soesjes bij de supermarkt.

De soesjes moet je eerst laten ontdooien – uiteraard – omdat het anders wel lastig aan je rietje te prikken is. Maak ondertussen de frosting klaar, ik had die besteld bij De LeuksteTaartenshop tegelijk met de versiering en de spullen voor Evi’s verjaardagstaarten. De frosting en de decoratie doe je ieder in hun eigen bakje. De soesjes dip je in de frosting en daarna dip je ze even in de decoratie, daarna kun je ze aan een rietje rijgen om te eindigen met een spekje. Of dus met 2 spekjes zodat er wat meer te snaaien is.

Als laatste prik je de rietjes in de kartonnen doos en pak je het geheel nog eens in met het doorzichtige inpakpapier. Dat ziet er leuk uit, het is hygiënischer en het vervoeren is dan een stuk makkelijker.

Lees ook: How To | Mini donuts uit de oven en overheerlijke Carrot Cake

Makkelijke traktatie

Nou best makkelijk toch?! Van de andere traktaties heb ik volgens mij ook nog foto’s, zouden jullie daar ook meer van willen zien?

Liefs Kimberly

Makkelijke traktatie soesjes en spekjes

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

13 COMMENTS

 • Lieke van Veen

  Super leuk gemaakt! Het lijkt net een soort toverstafje! Ik ben ook wel benieuwd hoe je andere traktaties er uit zagen.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dan ga ik eens kijken of ik die foto’s tevoorschijn kan toveren ?

 • íngrid

  wat een super leuk idee. en zo makkelijk te maken. daar hou ik van

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk hè als je er niet zo lang mee bezig hoeft te zijn 😉

 • Malou Rouwhof-Beld

  Het ziet er echt heel leuk uit, en ik kan me voorstellen dat de kinderen het erg lekker vonden!

 • Nicole Orriëns

  Dat ziet er zeker leuk uit! En je kunt dit ook makkelijk van te voren klaarmaken en het is goed te vervoeren.

 • Valérie

  Hmm die zien er echt heerlijk uit! Moest ik ze maken gingen ze waarschijnlijk de deur niet uit! haha!

 • Jamey

  Wat een schattig idee zeg! Die ga ik zeker onthouden voor later

 • Mamaplaneet

  Dit zouden mijn prinsesjes ook heel leuk vinden. Goed en duidelijk uitgelegd. Zo denk ik dat het mij lukt ze na te maken.

 • Wat een gezellige en leuke traktatie! Ik weet alleen niet of deze op onze school wordt toegelaten… ?
  En fijn dat je alles zo letterlijk uitschrijft… en dat uiteraard bij de soesjes… als je het er niet had bijgeschreven ????
  Maar goed dat de andere helft van Fit Fun Fab wel crea bea is, vullen we elkaar lekker aan ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha ik schrijf het maar op zoals ik het zelf wil weten. Anders roep ik: “Soesjes? Welke f*cking soesjes?! ”

 • Leuk gemaakt zo’n toverstafje. Ik ben ook heel benieuwd naar de Minions traktatie en het feestje. Heb je daar al eens over geschreven? Misschien kan ik daar wat inspiratie uit halen voor het feest van mijn zoontje volgende week.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Nope blogde toen nog niet ? Maar ik ga hard zoeken naar die foto’s

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *