De mamablogger tag hoe combineer ik het moederschap met bloggen
Moms Recente berichten Tags

Mamablogger Tag | Moeder zijn en bloggen?

Bloggen en mama zijn, hartstikke leuk natuurlijk. Maar hoe combineer ik die 2 met elkaar? Zijn er eigenlijk dingen waar ik niet over schrijf en die ik buiten beeld hou? Jazeker! Dit en meer lees je in de Mamablogger Tag.

De Mamablogger Tag

Door lieve NatasjaOnline werd ik getagd om de Mamablogger Tag in te vullen. Deze werd bedacht door de knappe Brabantse mama Kelly Caresse. Wil je de Mamablogger Tag overnemen? Hartstikke leuk! Geef je Kelly en mij dan ook de eer?

Hoelang blog je al en hoelang blog je al over het moederschap?

Ik blog nu 2 jaar en 9 maanden. Eerst als gastblogger voor een andere site en later voor Beebs and Moms. Eerder schreef ik er al een hele blog over hoe ik ooit begonnen ben en hoe ik die 2 jaar B&M heb ervaren.

Lees ook: 2 jaar Beebs and Moms

Wat vind je het leukste aan het bloggen?

Ik hou enorm van schrijven, vroeger schreef ik veel teksten en gedichten. Puur voor mijzelf. Als puber zong ik graag en schreef ik mijn eigen liedjes, daar deed ik verder weinig mee dan zingen op mijn kamer maar toch. Daarnaast zijn de contacten en de kansen die het bloggen me heeft geboden wel erg bijzonder. Prachtige dingen ontvangen, uitproberen, als eerste ergens van op de hoogte zijn vind ik allemaal wel heel tof. Daarnaast heeft het bloggen me door een rottige periode geholpen en enorm veel kansen gegeven zoals mijn eigen bedrijf starten. En die geweldige vrouwen die dankzij het bloggen op mijn pad zijn gekomen verdienen alleen maar een berg lobi ♥

Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Het moeten blijven pushen van je berichten, bergen concurrentie en enorm veel energie gaat er zitten in het sociale mediaplan. Zeker omdat ik Facebook echt niet leuk vind maar dat dit wel een essentieel onderdeel is als je een blog hebt waar je ook wat mee wilt verdienen.

Lees ook: Waarom ik Facebook niet meer leuk vind.

Op welke momenten van de dag neem jij de tijd voor het bloggen en hoe combineer je dit met het moederschap?

Doordat ik tegenwoordig ZZP’er ben schrijf ik op de momenten dat Evi naar school is. Ik werk dan mijn mail weg, loop opdrachten na, ben bezig met Lief Gedragen en schrijf dan artikelen. Voordat dit daadwerkelijk deel van mijn bedrijf werd schreef ik in de avonden of op de dagen dat ik vrij was. Er zat ook weinig regelmaat in en die heb ik pas in het begin van het jaar aangebracht. Aanvankelijk 3 dagen per week en nu is het over het algemeen 5 dagen per week dat ik een artikel publiceer. Ook voor Lief Gedragen blog ik om vrouwen die hun kindje tijdens de zwangerschap verloren te kunnen ondersteunen.

Hoe oud wat je toen je voor het eerst mama werd?

Evi is geboren in 2012 en ik was dus 27 jaar. Lijkt sommige dagen nog wel de dag van gisteren maar we zijn al zowat 6 jaar verder. Wat gaat dat toch snel!

Wat deel je graag over het moederschap en welke aspecten houd je liever buiten de ‘schermen’?

Ik probeer veel te schrijven vanuit moeders perspectief over opvoeding. Hoe zie ik de dingen en waar loop ik tegenaan? Altijd doe ik dit vanuit mijn eigen perspectief aangezien ik geen expert ben op het gebied van opvoeding en dus vind ik ook niet dat ik van die typische adviesblogs hoor te schrijven.

Er zijn best wel wat dingen die ik buiten beeld hou. Het gezicht van mijn kind onder andere, maar ook de dingen waarvan ik denk dat ik daar mijn kind later mee kan schaden. Of waarmee ik persoonlijke relaties mee op scherp kan zetten. Ik hou er gewoonweg rekening mee dat de dingen die ik niet aan de moeders op het schoolplein vertel ook niet op B&M zet.

Lees ook: De privacy van onze kinderen

Hoe ziet je gezin er momenteel uit en hoeveel kinderen hoop je uiteindelijk te mogen krijgen?

Wij hebben een levend kind en een sterrenkindje. Patrick en ik hoopten op 2 kindjes maar na 2 miskramen en het verlies van ons zoontje kozen we ervoor om te genieten van Evi. Onze kinderwens voortzetten zou zoveel moeite en energie kosten dat het ten koste zou gaan van ons allen. Dat wilden we echt niet, konden we echt niet. De kinderwens is er uiteraard nog steeds en ik zou heel graag nog een kindje krijgen dus ik kan/ wil niets uitsluiten maar voorlopig is dit nog steeds de situatie.

Wat is voor jou de ultieme activiteit om te ontspannen die je doet zonder kind/kinderen?

Winkelen en Netflixen vind ik toch wel heel fijn om zonder Evi te doen. Verder vind ik het leuk om dingen gewoonweg met haar te doen. Zelfs Netflix en winkelen. Maar goed, dat is dan altijd nog kort en beperkt. Ik hou dan natuurlijk rekening met haar. De hort op met Patrick en vriendinnen vind ik ook altijd fijn, dan kan ik tenminste eens goed met hen praten zonder dat ik mijn aandacht moet verdelen.

Wie wil je taggen om deze Mamablogger Tag ook te laten doen?

Merel van Lotus Writings vind ik een hele lieve mama en goede blogger, maar ook Miriam van Meervanmir is een lieve en drukke mama. Ik ben ontzettend benieuwd hoe zij de combinatie van moeder en blogger doen.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *