Wat is een date night en Waarom een date night belangrijk is met je partner, zeker als ouder
Moms

Waarom een date night belangrijk is.

Als ouder is het belangrijk om te blijven investeren in elkaar. Voor je het weet neemt de sleur het over en weet je weinig nog van elkaar. Dit en meer waarom een date night belangrijk is lees je in deze blog.

Wat is een date night überhaupt, weet jij het? 

Wat is een date night? 

Misschien heb je wel helemaal geen idee wat een date night is. Een date night is een avondje uit met je partner. Je neemt dan de tijd om samen iets leuks te doen. Maar je kunt deze avondjes ook thuis doen, hoe en waarom het zo belangrijk is om een date night in te voeren laat ik je weten. 

Date night waarom?

Als ouder ben je al snel bezig op een bepaalde automatische piloot. Werk, huishouden en de kinderen. Tel daarbij verplichtingen en sociale dingen bij op en klaar ben je. Dan moet je nog ergens je verslaving aan Netflix voeden en sporten maar wil je ook je partner nog aandacht geven. Het is soms allemaal wel veel en daarom is die date night zo belangrijk.

Lees ook: Lastige dingen aan het moederschap

Oppas of opa en oma

Gelukkig hebben wij een opa en oma die erg graag oppassen en waar onze dochter ook nog eens graag slaapt (Lees: retegezellig en volgepropt met chips en snoep naar bed gaat). Wij laten haar dus ook met een gerust hart achter en hebben dan lekker een avond samen. Maar goed, dat is niet altijd mogelijk en ik weet dat het zeker voor anderen niet altijd mogelijk is. Je hebt tegenwoordig allerlei bemiddelingsbureaus’s voor oppassen en dan weet je tenminste ook wie je in huis haalt voor je kinderen.

Dat is uiteraard een behoorlijke stap, dat begrijp ik best. Je kinderen zijn je dierbaarste “bezit” en die laat je niet zomaar over aan iedereen. 

Zeker op de momenten van stress

Toen wij gingen verhuizen en in de stress zaten van het regelen en ordenen van de verhuizing vonden we elkaar even niet zo leuk meer. Mijn moeder herkende het en stuurde ons een avond op pad naar een restaurant. Het hielp want we vonden elkaar weer leuk, hadden weer helder waarom we elkaar leuk vinden en konden samen rustig doornemen wat er nog gedaan moest worden voor de verhuizing.

Investeren in een ander

In een relatie is het belangrijk om in elkaar te investeren. Waar is de ander mee bezig, wat drijft hem/ haar en waar kan de ander wat steun bij gebruiken? Maar ook samen lachen en de ander laten merken dat je diegene belangrijk vind. Het is essentieel in een relatie en het zit hem vaak in de kleine dingen. Spreek tijdens een date night af dat de telefoon opzij blijft – bij ons komt hij alleen naar boven voor een foto van het eten 🙂  – en vraag oprecht wat de ander bezighoudt.

Regelmaat of gewoon wanneer je er behoefte aan hebt? 

Wij hebben lange tijd met elkaar afgesproken om iedere maand 1x een datenight te hebben. Sinds ik zelfstandig ondernemer ben hebben we wat minder te besteden, dat is ok maar zorgt ervoor dat we niet elke maand buiten de deur kunnen eten. Daarom proberen we wel alsnog iedere maand een date night te hebben maar dan eten we samen lekker thuis en kletsen met een drankje de avond aan elkaar. OF nou ja, ik klets dan vooral maar toch. 

Het is aanvoelen waar je behoefte aan hebt en hoe vaak het lukt ook. Voor een date night hoeven de kinderen niet per se uit huis. Je kunt ook samen eten en kletsen als de kinderen op bed liggen. Kijk gewoonweg naar je behoefte en die van de ander. Even de neuzen weer dezelfde kant op, weer op de hoogte zijn van elkaar en doorgaan. Het scheelt en is veel fijner voor de sfeer in huis. 

Heb jij ook weleens een date night? 
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

  • Lilian

    Wij houden ook wel regelmatig date-night. Meestal thuis, ook omdat we geen oppas hebben, maar ook omdat we graag thuis zijn. We doen dan spelletjes, drinken bijzondere drank met lekkere hapjes, stellen elkaar vragen adh vragenboekjes, enzovoort 😉

    Maar wordt inderdaad wel weer eens tijd, bedankt voor de reminder! 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *