schoenmaat opmeten kind thuis
Kinderen Moederschap Tips

Gemakkelijk de schoenenmaat van je kind opmeten

Wil je graag de schoenen voor je kindje online bestellen? Dan is het belangrijk om de juiste schoenmaat van je kind te weten. Het zou natuurlijk zonde zijn als de schoenen al snel te klein zijn, zeker omdat goed passende schoenen essentieel zijn voor kinderen. Vooral als zij net leren lopen. Met deze drie gemakkelijke tips kan jij de schoenmaat van je kind thuis opmeten.

Zo weet je de maat van je kind voor schoenen

Er zijn zelfs drie manieren om gemakkelijk de schoenenmaat van je kind te achterhalen. Het is niet al te moeilijk en ideaal wanneer je afhankelijk bent van het online bestellen van kinderschoenen of wanneer je gaat shoppen zonder je kindje.

De juiste schoenmaat voor jouw kindje

Voor de juiste afwikkeling van de voetjes van jouw kindje is het ontzettend belangrijk dat jouw kind niet met te kleine schoenen loopt. Wist je dat zelfs 65% van de kinderen ongemerkt met te kleine schoenen rondlopen? Controleer daarom geregeld of de schoenen nog wel goed aansluiten en of ze niet knellen. Dit doe je door jouw kindje te laten staan en dan rond de tenen te voelen. Waarom staand? Omdat de voeten dan de meeste druk op zich hebben en dus het grootst zijn. Bij het opmeten van de voeten is het noodzakelijk dat je kindje goed recht en gelijkmatig op beide voeten staat.

Tip 1: Het zooltje opmeten

Twijfel je of de huidige schoenmaat van je kindje nog wel goed is? Bij de meeste baby-, meisjes- en jongensschoenen kan je het binnenste zooltje uit de schoen verwijderen. Laat je kindje op het zooltje staan en bekijk of de voet nog wel genoeg ruimte heeft. Is dit niet het geval? Dan ga je door naar tip 2 of tip 3.

Tip 2: Bestel of koop een meetsysteem

Een meetsysteem is de meest gemakkelijke manier om de schoenmaat van je kindje te meten. Dit is het meetsysteem dat de meeste schoenenwinkels gebruiken in de winkel. Dit systeem kan je gemakkelijk online bestellen en ook bepaalde schoenenwinkels verkopen deze systemen. Ook hebben veel schoenmakers meestal wel een meetsysteem te koop. Je laat je kindje staan op het meetsysteem en met behulp van het schuifbare meetlatje kun je gemakkelijk de schoenmaat van je kindje aflezen. Tel er wel een schoenmaat bij op, zo heeft je kindje nog wat ruimte om verder te groeien.

Tip 3: Het voetje omtrekken

Deze tip is vooral heel gemakkelijk omdat je er niets voor hoeft aan te schaffen. Je hebt namelijk alleen een vel A4, een stift en een meetlint nodig! En het voetje van je kindje uiteraard. Laat je kindje staan op het a4 vel en omtrek met de stift de voet van jouw kind. Meet de afstand met het meetlint tussen de uiterste lijn van de grote teen en de hiel zodat je de afmetingen duidelijk hebt. Via een online rekensysteem kan je gemakkelijk de schoenmaat van je kindje opzoeken n.a.v. de gemeten centimeters. Tel ook hierbij voor de zekerheid weer een schoenmaat op.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»