vakantie gaan kinderen 10 redenen waarom vakantie met kinderen anders is
Family Recente berichten

10 redenen waarom op vakantie met kinderen anders is

Zodra je moeder wordt heb je je qua vakantiebestemmingen aan te passen. En dat is soms best wel even wennen, op vakantie gaan met kinderen is anders. Dacht jij dat je de enige was die daarmee worstelde? Nee hoor, het is voor ons allemaal even schakelen. En in sommige gevallen 18 jaar schakelen 😉

Vakantie met kinderen

Laat ik voorop zetten dat op vakantie gaan met je kinderen heerlijk is. Sowieso is het fijn als je op vakantie kunt maar het is gewoonweg anders dan dat je op vakantie gaat met z’n tweeën. Er zijn dingen die niet zo gaan zoals je het verwacht had maar ondanks dat is het vast en zeker heerlijk genieten met elkaar.

De dingen die anders zijn op vakantie met een kindje

 1. Een luxe hotel en jezelf laten verwennen? Nope, dat zit er niet meer in. Luxe waarderen de kinderen niet zo en dat mooie interieur van het hotel is niet gemaakt voor kinderen.
 2. Uitslapen en je door de zon naar buiten laten drijven? Nee, ook op vakantie zijn kinderen vroeg op. Wees gewaarschuwd.
 3. Bruinbakken aan de rand van het zwembad of op het strand met een cocktail? Nope, zandkastelen bouwen en spelletjes spelen gaat nu jouw dagindeling zijn.
 4. Lekker genieten van een ijsje zit er met kleine kinderen ook niet meer in. Je kind z’n ijsje smelt sneller dan hij kan likken met het gevolg dat zijn arm onder zit. En z’n kleren. En zijn gezicht. O en jij ook.
 5. Tasje, handdoek en slippers zijn niet meer de enige dingen die je nodig hebt. Vergeet die zwembandjes, opblaaskrokodil en 5 flessen zonnebrand niet.
 6. Een nat, klein en glibberig lijfje insmeren met zonnebrand is misschien wel een opgave. Zeker als ze onder het zand zitten en je het meerdere keren per dag moet doen. Maar ook daar komt een gewenning in voor jullie allebei. Dat beloof ik.
 7. Onder het zand, zonnebrand en ijsresten kom je terug van een dagje strand. Beachwaves? Ooit zat je haar goed als je terug kwam van het strand, nu zit het zand op plekken waar je het eerder nog niet had.
 8. Aan een koffer had je vroeger genoeg, heerlijk alle ruimte voor je eigen spullen. Nu ben je blij als je een halve koffer voor jezelf kunt gebruiken. Vergeet het speelgoed, luiers, schone kleren (denk aan punt 4) en de favoriete knuffel niet!
 9. Vroeger kon je heerlijk in een appartement slapen, je was er toch amper. Maar zodra je kinderen hebt is het wel fijn als je naar buiten kunt zodra zij slapen. Zeker bij hele kleine kindje want anders zit je de hele avond te fluisteren en te fantaseren over die cocktail op het strand. Een balkon, tuintje of een buitenruimte is toch wel heel lekker op die momenten.
 10. Mamamammaamamamama x 100 en dat de hele dag. Waar je thuis misschien nog even een momentje rust kunt opzoeken is dat toch wat lastiger op vakantie. Papa naar voren schuiven mag ook best wel. Ik zou niet doen alsof je slaapt, dat heeft een enorme aantrekkingskracht.
Wat vind jij vooral verandert in de manier van vakantie vieren sinds je moeder bent?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

 • Kirsten Mamagisch

  Pfff.. heel eerlijk? Al dit soort dingen houden me dus een beetje tegen weer echt op vakantie te gaan. Ik krijg al nachtmerries van het idee dat ik mijn peuter en baby lng in de auto of erger in het vliegtuig mee moet nemen. En ik ben toch ook een luxepaardje, vakantie hoort echt vakantie te zijn. Uitrusten, hangen op een strandbedje, cocktails drinken en lekker eten. Zonder mamamamamamamamamamamamamamamaaaaaaaaaa.

  Dus ik denk dat ik over een jaar of 15 wel weer ga. Als de meiden alleen thuis kunnen blijven.
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Openhartig: Laat het los…My Profile

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 7 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.