kind en ouder yoga oefeningen
Beebs Family Lifestyle Moms Recente berichten

Yoga met je kind als ouder? Zo doe je dat thuis!

Yoga is ideaal om je spieren soepel te houden, in beweging te blijven en om te ontspannen. Dat maakt het ook fijn om het samen met je kindje te doen. Zeker wanneer je kind moeite heeft om te ontspannen is het prettig voor hem/ haar om samen met mama deze oefeningen te doen. Met deze YouTube kanalen kun je yoga met je kind doen thuis.

Yoga doen samen met mijn kind?

Ik vind het zelf prettig om wat soepeler in mijn spieren te worden en sport het liefste thuis. Daarom ben ik op zoek gegaan en heb ik advies gevraagd aan mijn volgers om de leukste YouTube kanalen te vinden waarmee je samen met jouw kind thuis yoga kunt oefenen. Op deze manier kun je met elkaar sporten en ontspannen maar heb je toch een moment met elkaar.

Lees ook: Mijn ervaringen als HSP moeder van een HSP dochter

Ouder en kind yoga

De 5 leukste YouTube kanalen voor ouder en kind yoga

Door de oefeningen op YouTube te kijken kun je samen zien wat je moet doen en je kind kan zelf bekijken welke hij of zij graag zou willen doen. Wel vind ik het opvallend dat veel van deze oefeningen vooral op ontspanning zijn gericht en niet zo zeer op gezamenlijk oefeningen doen. En dat was juist hetgeen dat ik graag wilde. Maar ik heb er een paar gevonden en wij vinden deze ouder kind yoga oefeningen leuk om samen te doen.

Yogaplaza – Kinderyoga

Dit Nederlandse kanaal heeft een ruime keuze aan yoga oefeningen voor jou als moeder alleen maar ook een aantal die je samen met je kindje kunt doen. Nadeel is dat bij een aantal oefeningen de leeftijd staat waardoor Evi (die AL 7 is) niet meer de oefeningen voor kleinere kindjes wilde doen. Ik vind dat de yoga oefeningen duidelijk worden uitgelegd maar de keuze is vooral ruim in ontspanning en verhaaltjes die worden voorgelezen.

De kinderyogajuf

Dit kanaal is wat ouder – de video’s zijn 6 jaar oud – maar leren jou en je kind wel spelenderwijs de basis van yoga. Ook is het prettig dat de video’s kort zijn, zo heb je iedere video weer een ander basisprincipe.

De Toverspiegel

Ook de Toverspiegel kreeg ik meerdere keren getipt door volgers. Dit zijn geleide meditaties en geen yoga oefeningen voor kinderen. In tegenstelling tot de andere video’s die je in dit overzicht vind zijn deze meditaties ingesproken door een man. Dat kan net een ander effect geven aan een kind dan de stem van een vrouw. Daarom belangrijk dat deze oefening dus ook in dit overzicht staat.

Cosmic Kids Yoga

Dit Engelstalige kanaal ziet er vrolijk uit, heeft toffe achtergronden en is duidelijk meer ingesteld op actief samen met je kindje. De yoga oefeningen worden leuk gebracht en voor je het weet ben je een banaan, onder water, Anna/ Elsa of een superheld. Voor ouders misschien wat minder maar ik vind het leuk om samen mee te kunnen doen met Evi. Zo vind zij het leuker en hebben we samen een fijn moment dat we bezig zijn. Deze yoga oefeningen voor kind en ouder zijn absoluut mijn favorieten. Wel is het jammer dat ik geregeld moet vertalen, maar dat vind ik dan ook het enige minpunt.

Sterrig Yoga

Toen Evi en ik aan het zoeken waren op YouTube kwamen we de oefeningen tegen van Sterrig. Zij heeft een aantal yoga oefeningen die je samen met je kind kunt doen. Evi en ik vonden deze duidelijk het leukste. Wel vind ik het geluid van slechte kwaliteit (geen microfoon o.i.d.) maar als je daar doorheen kijkt is er geen enkel probleem.

Spel voor ouder en kind yoga

Is je kindje nog wat kleiner? Dan kan het ook leuk om samen met Woezel en Pip spelenderwijs bewegend te leren. Bregje testte dit Woezel en Pip yogaspel en laat je weten wat zij ervan vind.

Samen met je kind yoga doen steeds populairder?

Steeds vaker zie en hoor ik andere moeders erover dat zij graag sporten of yoga oefeningen doen samen met hun kind. Een positieve tendens vind ik want zoals ik eerder al schreef: zo heb je zelf een moment van sporten, een moment samen met je kind én geef je jouw kindje ook het goede voorbeeld qua bewegen. Bij mij werkt het samen sporten ook motiverend, Evi vraagt om het sporten en dat werkt voor mij als een stok achter de deur.

Yoga oefeningen

Wat heb je nodig voor ouder en kind yoga?

Bijzonder weinig eerlijk gezegd. Alles wat je ervoor nodig hebt zijn: 2 matjes om thuis de oefeningen te doen, YouTube en een prettig zittende outfit. Met deze dingen in huis kunnen jij en je kind volop yoga oefeningen doen, wanneer jullie maar willen.

Veel plezier samen!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.