Tips voor speelplezier in de achtertuin review Little Tikes Piraten Watertafel
Reviews Speelgoed Tips

7 tips voor speelplezier in de achtertuin

Ga je dit jaar met vakantie of blijf je in Nederland? Hoe dan ook blijven er nog wat zomerse dagen over die je kunt vullen met speelplezier in de achtertuin. Soms is het zoeken naar leuke dingen om te doen en daarom deel ik deze 7 tips met je!

Speelplezier in de achtertuin

Tuinesië kan ontzettend leuk zijn en vooral ontspannend voor alle partijen. De kinderen lekker spelen en moeders kunnen nog een beetje ontspannen. Hoop ik tenminste. Met deze tips ga ik proberen je te helpen naar een hoop speelplezier in de achtertuin. Kan jij hopelijk een beetje lezen en bijkomen.

1. Badje voor in de tuin

Een zwembadje doet het altijd goed op de warme dagen. Ze zijn gelukkig in vele prijsklassen te koop en verschillende kleuren. Maar let goed op bij de aankoop op de diameter. Zo kocht ik laatst een leuk zwembadje – dacht ik – en vervolgens was het ding net groot genoeg om Evi haar voeten in te doen. Oeps.

2. Watertafel Piratenboot Little Tikes

Liefde voor de watertafel. Toen Evi kleiner was hadden we er ook 1 – een goedkopere – en dat hele ding lag binnen de kortste keren in pijn en de zomer daarna dacht ik dat Evi er niets meer aan zou vinden. Totdat we bij een vriendin waren en Evi heel blij was met de watertafel die er stond. Zo blij dat ze me vroeg of zij er ook 1 mocht. Het werd de Piratenboot van Little Tikes en man wat is het een gouden aankoop! Er is water te pompen, er zit een waterkanon bij en poppetjes om mee te spelen. Vergeet ook de bootjes, glijbaan, emmertjes en schepjes niet. Evi speelt hier heel graag mee en dat scheelt mij weer entertainen. We nemen hem ook mee naar Italië, kunnen de kinderen daar ook lekker spelen bij de tent met water. Omdat we hem mee willen nemen op vakantie hebben we nog niet de poten onder de boot vastgeschroefd. Dat doen we wel weer als we weer terug van vakantie zijn  😉

3. Waterballonnen plezier

Spelen met water is natuurlijk heerlijk als het warm weer is. Waterballonnen zijn hier geweldig voor! Let alleen wel op dat je de restjes ballonnen later opruimt i.v.m. de diertjes. Een fijn waterballonnengevecht is erg leuk om te doen, zeker als je meerdere kindjes in de tuin hebt spelen. Bij de Action heb je allerlei waterballonnen, flessen om de waterballonnen te vullen en zelfs waterballonnen waarbij je meerdere met de kraan in 1 keer kunt vullen.

Tips voor de ideale kindvriendelijke tuin

4. Zandbak voor in de achtertuin

Wij hebben een hele tijd zo’n schelp in de tuin gehad waarbij de ene kant als zandbak diende en de andere als zwembadje. En die hebben we met de verhuizing laten staan. Eigenlijk hebben we daarna nooit meer zo’n schelp gehaald terwijl het wel erg leuk is voor de kinderen. Lekker veel bakjes, emmertjes en schepjes erbij en de kindjes redden het wel. Ideaal op een (Kunst)grasmat ook.

5. Stoepkrijt

Een pak stoepkrijt, lege tegels, de poort en de schuur. Wat heeft een kind nog meer nodig? Lekker kleuren en zelfs spelletjes kunnen de kindjes maken met stoepkrijt. Een hinkelpad door de poort, een extra grote tekening op de tegels en je kindje vermaakt zich wel. De vlekken van stoepkrijt gaan makkelijk uit de kleding in de wasmachine, dat scheelt enorm. Stoepkrijt koop je o.a. bij Action, Zeeman en Hema.

Op mijn Pinterest-Bord met tips voor ouders vind je ook allerlei ideeën om met stoepkrijt te doen.

6. Knikkeren

Laatst kwam mijn moeder bij ons met alle oude knikkers van mijn zus en mij, al die jaren had ze die bewaard. De knikkers zaten in een tas van Alladin, stel je maar eens voor hoe oud ze dus al zijn. Heel grappig om te zien dat Evi het ook erg leuk vind om te knikkeren. We zijn nu aan het kijken voor een steen met een put zodat ze ook echt kan knikkeren. Nu hebben we een put geïmproviseerd en ook dat zorgt al voor uren speelplezier in de achtertuin.

7. Jeu de boules

Eerlijk gezegd was ik dit spel een beetje vergeten maar werd eraan herinnerd doordat ik in een groepsapp met andere moeders vroeg naar spelletjes voor in de tuin. Vroeger speelde ik hier ook al mee en ik ga toch eens kijken naar een setje voor Evi.

Nog steeds verveelde kinderen?

Een beetje verveling kan geen kwaad hoor. De kinderen kunnen ook altijd nog buitenspelen als ze daar de leeftijd voor hebben. Willen je kind graag buitenspelen maar vind je het nog moeilijk? Dan heb ik nog een aantal tips voor je om het alleen buitenspelen makkelijker te laten gaan.

Wat vinden jouw kinderen leuk om mee te spelen in de achtertuin?
Dit artikel bevat een artikel dat ik ontvangen heb en affiliatielinks.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

7 COMMENTS

 • Natasja

  Leuke tips! Isabelle is nog een beetje te jong, maar neem je tips zeker mee.

 • Linda

  Ik denk dat alles met water een groot succes zal zijn! En als ik daaraan denk zal ik stiekem wel weer even jong willen zijn en heel de dag willen spetteren en spelen hihi ☺️

 • Alexa

  Zoveel leuke dingen zijn er he? Ik vind het zo verschrikkelijk als ik nu kinderen op een ipad zie.

 • Danielle

  De zandbak is hier echt een hit! En de watertafel of überhaupt spelen met water doet het hier ook goed ?

 • Superleuke lijst. Wij gaan binnenkort ook nog een watertafel aanschaffen ik hoor zoveel positieve verhalen! Maar uhm.. als je de stoepkrijt van de lidl natmaakt of nat is.. dan krijg je het dus niet meer uit de kleren of spullen haha.. Zoë was laatst lekker met water en krijt aan het spelen en toen dacht ze.. Oh even babyborn makeuppen.. hoofd helemaal smurfenblauw gemaakt maar we kregen het er dus niet meer af.. zo zonde! Ik weet niet of dit voor alle stoepkrijt geldt maar wel voor die van de Lidl dus.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh echt? Dat is wel een hele goede tip!

 • Wendy

  Zo’n watertafel lijkt me ook super leuk voor Demi, maar vraag me af of ze daar nu niet nog te klein voor is, En dan vooral letterlijk. In hoogte zeg maar. Hahaha. Ze is best een klein onderdeurtje.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *