10 redenen waarom kunstgras in de tuin ideaal is
Home en interieur Recente berichten

10 x Waarom kunstgras in de tuin ideaal is

Al een aantal jaar stoor ik me enorm aan onze achtertuin. De tegels liggen er in sinds de bouw (’89) en dat is ook wel te zien. De tuin is verzakt en ik wil graag onze tuin opknappen. Kunstgras heeft onze voorkeur voor de achtertuin. Waarom dat zo is? Ik deel onze redenen in 10 x waarom kunstgras in de tuin ideaal is.

Kiezen voor kunstgras in de achtertuin

Er zijn veel voordelen van het hebben van kunstgras in de tuin. En zeker met kinderen is kunstgras ideaal. Maar waarom eigenlijk? In deze blog lees je 10 redenen waarom kunstgras in de achtertuin zo ideaal is.

1. Altijd mooi groen gras

Hoogzomer, midden in de winter en ga zo maar door. Regulier gras is vatbaar voor het weer. Niet zo raar uiteraard maar wil je graag altijd mooi groen gras, dan is kunstgras dus heel prettig.

2. Valdemping

Kunstgras is ideaal om te gebruiken bij kinderen. Zo kunnen zij schommelen en glijden van de glijbaan zonder zich te bezeren aan de tegels of het gras te beschadigen. Mocht je het kunstgras echt als valdemping willen gebruiken, dan is het handig om een extra valdemping aan te brengen onder de grasmat.

3. Onbruikbare grond

Op bijvoorbeeld kleigrond is het lastig om je tuin groen te houden. Met kunstgras geef je jouw achtertuin toch een groene look en kun je de onbruikbare/ onvruchtbare grond toch gebruiken waardoor je meer buitenruimte hebt. Zo kun je een speelhoek maken of de buitentafel op het kunstgras zetten.

4. Onderhoudsarm

Wanneer de basis goed is bij je kunstgras én wanneer je kwalitatief kunstgras hebt is kunstgras in de tuin zeer onderhoudsarm. Je hoeft het niet te maaien en maandelijks in te strooien. Wel moet je het eens in de zoveel tijd opborstelen maar dat is beduidend minder onderhoud dan bij echt gras.

5. Net echt gras

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras op de markt. Het loont om je te verdiepen in de verschillende soorten kunstgras. Let bij aanschaf op de volgende punten: Lengte van de vezel, aantal vezels per vierkante meter, sterkte van de vezel en de slijtvastheid. Wanneer je hierop let zul je net echt gras hebben maar dan zonder de nadelen.

6. Kunstgras in de moderne tuin

Steeds vaker is er aandacht voor de tuin die vol ligt met tegels. Met kunstgras heb je toch die onderhoudsarme tuin, kan hemelwater makkelijk weglopen en is de esthetische look toch mooi. Wel moet je er rekening mee houden dat kunstgras van kunststof is. Bij goedkope (van Chinese afkomst vaak) kunstgras kunnen er schadelijke stoffen in de grond lekken. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de stoffen waarmee de grasmat is gemaakt.

7. Snel te leggen

Je hoeft alleen de grond te egaliseren, een goede anti-worteldoek aan te brengen en je kunt de grasmat van kunstgras al leggen. Het is wel handig om de grasmat te verankeren, zo blijft hij beter op zijn plek liggen en heb je er nog langer plezier van. Zeker wanneer je de mat op maat hebt laten maken is het leggen vlot gedaan.

8. Geen onkruid

Dankzij de antiworteldoek en de grasmat zal er minimaal onkruid groeien in je grasmat. Ideaal want ook dat scheelt weer een hoop werk.

9. Esthetisch mooi

Zeker in combinatie met andere materialen zoals tegels en houten vlonders is kunstgras in de tuin erg mooi. Het geeft je achtertuin iets dynamisch en op deze manier kun je verschillende delen in je tuin aanbrengen met ieder hun eigen doel. Een speelhoek, een loungehoek met overkapping en een eethoek, allen op hun eigen ondergrond.

10. Naar je eigen smaak

Door de ruime keuze in kunstgras voor je tuin is je grasmat volledig aan te passen naar je eigen smaak en gebruiksintensiteit. Ideaal en heel fijn want zo heb je verschillende vezeltypen (grassprieten) en kleuren die bij jouw wensen aansluiten.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.