Het BBQ Seizoen is begonnen!
Home en interieur Recente berichten Tips

Het BBQ seizoen is begonnen! Ben jij er al klaar voor?

Zodra het voorjaar begint en de zon weer gaat schijnen dan ruik je de geur al uit veel tuinen komen: De BBQ gaat weer aan en het BBQ seizoen is weer van start! Ben jij er al klaar voor? Met deze 7 tips kom jij dat BBQ seizoen goed door en met veel plezier!

Hoe bereid je het BBQ seizoen perfect voor?

Het zonnetje schijnt en iedereen is de stamppotten op z’n bord zat. De mensen trekken weer naar buiten en zodra de temperaturen omhoog gaan worden de BBQ’s uit de schuur gehaald. Maar hoe bereid je nou het BBQ seizoen goed voor?

1. Zorg voor goed gezelschap

Lijkt een logische tip maar met goed gezelschap maak je een BBQ. Zit je met je chagrijnige schoonmoeder aan de tuintafel dan geniet je toch een stuk minder dan wanneer je met een groep vrienden bent.

2. Voldoende zitplek

Met het bordje op schoot is natuurlijk prima maar eten doe je toch het makkelijkste aan een eettafel. Er zijn prachtige tuintafels te koop zoals de mooie tuintafels van Tuinmeubelshop.nl. Pas de grootte van je tuintafel aan op de grootte van je tuin en het gezelschap waarmee je meestal in de tuin eet.

3. Bereid je tuin voor op het mooie weer

Als je fijn in de tuin gaat zitten is het wel zo fijn als de tuin onkruidvrij is en enigszins opgeruimd. Wanneer je kinderen hebt is het wel zo fijn als zij zich ook kunnen vermaken in de tuin.

Lees ook: Tips voor een kindvriendelijke tuin

Vlees en groentes van de BBQ

4. Hou rekening met de wensen van je gezelschap

Waar vroeger een paar stukken vlees op de BBQ werden gegooid en deze klaar waren zodra ze half verkoold waren, is nu de standaard anders. Er is veel te verkrijgen qua vlees en groentes waardoor je eindeloos kunt variëren. Eten een aantal mensen uit je gezelschap vegetarisch dan is het wel zo vriendelijk om daar rekening mee te houden. Zo hebben zij meer keuze dan alleen de salade en er zijn tegenwoordig hele lekkere vleesvervangers te koop.

De meeste kinderen eten anders dan volwassenen, waar jij geniet van een steak zullen zij dat waarschijnlijk meer genieten van een hamburger. Maak er lekkere burgerbroodjes bij, laat ze hem zelf beleggen en succes gegarandeerd. Zoek voor lekkere recepten op o.a. Google of Pinterest en vergeet de groentes niet voor de nodige vitamines 😉

Fruit, groentes en vlees op de BBQ

5. Wees voorbereid op het Nederlandse weer

Zul je net zien dat wanneer jij alles voorbereid hebt voor de perfecte BBQ, komt het Nederlandse weer alles wegspoelen. Nee er zijn leukere dingen te bedenken dan met warm regenachtig weer binnen te zitten. Een overkapping kan dan ideaal zijn. Hierdoor ben je toch buiten en kun je fijn BBQ-en.

6. Kies de BBQ die bij je past

Er is tegenwoordig enorm veel keuze uit BBQ’s. Er zijn BBQ’s op gas, BBQ’s die ideaal zijn voor langzaam garend vlees en elektrische BBQ’s. Het is maar net wat bij jou past, waar je de ruimte voor hebt en hoeveel ruimte je op de grill nodig hebt. Kijk goed rond, hou aanbiedingen in de gaten en sla je slag.

Fruitwater met citroen

7. Maak lekkere drankjes

Er zijn hele leuke drankdispensers te koop. Hierin kun je water met vers fruit en munt doen, een verse limonade of een heerlijke (non) alcoholische cocktail. Staat ook net even wat leuker op tafel dan een kale fles water en het zorgt voor een lekker fris drankje.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *