Week zonder vlees mijn ervaring
Persoonlijk Recente berichten

Week zonder vlees, mijn ervaring?

Van 11 t/m 17 maart 2019 was de week zonder vlees. Wij eten eigenlijk elke dag wel vlees en al vaker heb ik dat willen verminderen. In het kader van de week zonder vlees gingen we dat nu echt eens doen. Hoe ons dat verliep lees je in deze blog.

De week zonder vlees

Laat ik voorop zetten dat ik het een heel goed initiatief vind om minder vlees te eten. Het staat je natuurlijk geheel vrij om te doen wat je wil eten, het maakt mij niet zoveel uit. Maar ik merk dat ik toch wel vaker zonder vlees of vis zou willen eten. Alleen vind ik het erg lastig om gerechten te bedenken zonder vlees of vis. Van een aantal volgers kreeg ik hele goede ideeën voor het eten en die hebben wij geprobeerd.

Vegetarisch eten?

Er wordt vaak gezegd dat vegetarisch eten heel flexibel en creatief maakt. Dat geloof ik direct maar ik vind het er vaak niet heel appetijtelijk uitzien o.i.d. Vaak zie ik bergen aan erwten en andere ingrediënten waarvan ik me afvraag wat de herkomst eigenlijk is. Daarnaast leef ik met een enorme carnivoor in huis. Toen ik benoemde dat ik wat vaker vegetarisch wil gaan eten keek hij me lichtelijk verbijsterd aan.

Grote verrassingen

We spraken af dat ik vleesvervangers zou bestellen en dat ik het niet zou zeggen wanneer ik met een vleesvervanger zou koken. Benieuwd of het zou slagen lukte het me met de eerste maaltijd al om niets te zeggen en te kijken of mijn gezinsleden het door zouden hebben. Maar nee, niks in de gaten en ik kreeg zelfs 2 keer te horen dat het eten lekker smaakte. Op naar meer dus. In totaal had ik voor 3 dagen een vleesvervanger ingezet. Alledrie de keren viel het in de smaak, alleen de kipstuckjes waren wat minder populair.

Geen complete vleesvrije week

Wij eten ook vlees op ons brood maar ik had nu wat meer andere dingen voor op brood en dus 3 keer een vleesvervanger ingezet. We beginnen dus klein maar elke stap is er 1. Het beviel ons best goed en dus zullen we vaker vegetarisch gaan eten. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd en ik ben ervan overtuigd dat wij nooit geheel vegetarisch gaan eten. Sterker nog, dat was het doel ook niet. Maar ik wil wel bewuster omgaan met vlees. De eerste stap is nu gezet in ieder geval in deze “week zonder vlees” dus ik ben tevreden met het minder eten van vlees.

Eet jij vegetarisch of heb je meegedaan aan de week zonder vlees?

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Ricardo

  Goed bezig toch! Wat ik kan aanraden zijn de vega runderreepjes van de jumbo en die dan lekker in je lasagna doen. Ik maakte laatst een hele lekkere daarmee en met als groenten courgette en paprika, wat italiaanse kruiden door de saus en voila. Overigens is vega shoarma ook erg lekker. Ik maak deze week mn laatste vleesproducten op en dan is het helemaal klaar qua vlees voor me en eet ik alleen nog vis als ik sushi eet.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat goed van je! We hebben hier geen jumbo maar ik kreeg die wel vaak aangeraden inderdaad. Kleine stapjes hier hoor met het minderen van vlees, vind het echt heel goed van je

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *