Tips voor een makkelijk kerstdiner
Food Recente berichten Tips

Tips voor een makkelijk kerstdiner

De feestdagen draaien om samen zijn met je dierbaren. De woonkamer mooi versierd, de kerstboom opgetuigd, iedereen in mooie ( of comfortabele) kleren en tijd voor elkaar maken. Eten is met de feestdagen uiteraard ook heel belangrijk en dan vraag je jezelf toch af: Wat gaan we eten met de feestdagen? Met deze vijf tips voor een makkelijk kerstdiner heb je geen stress van te voren.

Wat eten met de kerst?

Met de kerst in het vooruitzicht worden de mooiste en lekkerste ideeën gepresenteerd op socials en in reclameboekjes. Zo zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer en eigenlijk wil je ook liever niet uren in de keuken staan met de feestdagen? Met deze 5 makkelijke tips voor het kerstdiner heb jij een heerlijk en gezellig kerstdiner!

Gourmet met de feestdagen

Met de feestdagen is gourmet één van de vertrouwde manieren om te eten met het gezin. Dat heeft een reden natuurlijk want het bereiden van een gourmet kun je zo gek maken als dat je zelf wil. Doordat je niet zo lang in de keuken hoeft te staan heb je genoeg tijd om met elkaar te kunnen praten. En er zijn altijd dingen die mensen lusten. Het scheelt je dus aan alle kanten. Zie je op tegen de geur van gourmet in huis? Zorg er dan voor dat er geen boter/ kruidenboter gebruikt gaat worden op de bakplaat, dat is namelijk niet nodig en scheelt enorm in de geur. Een goed alternatief voor de gourmet is de grillplaat/ teppanyaki plaat.

Op zoek naar meer inspiratie voor de gourmet, kijk dan eens op deze gourmet pagina.

Makkelijk kerstdiner met het gezin

Kaasfondue met de kerst

Met de ruime keuze uit verschillende kazen is het tegenwoordig nog lekkerder om kaasfondue te eten met de feestdagen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de reguliere Zwitserse kaasfondue maar ook voor een Italiaanse kaasfondue. Niet alleen bij de kaasboer maar ook bij de Supermarkt zijn tegenwoordig heerlijke kazen te koop voor een lekkere kaasfondue. Lekker brood erbij, groentes zoals wortels/ komkommer / cherrytomaten / broccoli en eventueel wat gedroogde worst erbij en je hebt een heerlijk gemakkelijk kerstdiner. Eventueel kun je ook meerdere soorten kaasfondue maken, zo heb je extra variatie tijdens het kerstdiner.

Hou er rekening mee dat alcohol tijdens zwangerschap en borstvoeding niet verstandig is maar er zijn fijne alcoholvrije kaasfondues te koop.

Check hier het basisrecept voor kaasfondue

Heerlijk en makkelijk toetje

Cheesecake is altijd heerlijk en zeker ook als toetje. Met een krokante bodem van bastognekoeken of van een andere soort koek en daarboven de heerlijke smaak van cheesecake. Ook met de cheesecake zelf kun je eindeloos variëren door citroen, frambozen, witte chocolade of oreo toe te voegen. Je kunt de cheesecake de dag van tevoren al maken om hem met kerst te serveren met een bolletje ijs en fruit.

Mijn ideale recept voor Cheesecake met witte chocolade en bastognebodem

tips voor het kerstdiner

Bijgerechten en voorgerechten tijdens het kerstdiner

Met bijgerechten kun je het jezelf makkelijk maken. Net zoals met het voorgerecht. Bedenk dingen die je van te voren gemakkelijk kunt maken zoals soep, een quiche of een pasta waarbij je de pastasaus al hebt bereid. Zo kost het je op kerstdag alleen nog de tijd om de pasta te koken. Denk ook aan aardappelgratin die je de dag van te voren kunt maken en dan de dag erna kunt afbakken. Zo kun je het werk verdelen en op de dag zelf ontspannen nog bijpraten met je dierbaren.

Tip: Heerlijke pasta met spinazie

Iedereen zijn eigen bijdrage

In Amerika is het al redelijk normaal dat iedereen een eigen bijdrage levert en een handje helpt in de keuken of een gerecht meeneemt. Deze gewoonte begint in Nederland ook door te sijpelen en dat is niet meer dan logisch. Op deze manier ontlast je de gastvrouw/ gastheer en kun je met elkaar bedenken wat er gegeten gaat worden tijdens de feestdagen. Spreek goed met elkaar af wat een ieder meeneemt. Anders heb je straks 3 schalen met pasta of quiche en 5 stokbroden.

Fijne Feestdagen en bedenk vooral dat het gaat om het samen zijn met je dierbaren!

Ontspannen en gemakkelijk kerstdiner met het gezin
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *