witte chocolade cheesecake
Food

Yummie witte chocolade cheesecake met bastognebodem

Twee weken terug was ik jarig en maakte ik op verzoek weer deze heerlijke witte chocolade-cheesecake met bastognebodem. Superlekker, een  enorme calorieënbom en echt een feest. O en makkelijk om te maken!

Witte chocolade Cheesecake met Bastognebodem

Het recept heb ik ooit gevonden op de site van Lekker en Simpel. Dit recept hou ik nog steeds nog wel redelijk aan maar ik gebruik van de chocolade en suiker minder en de bodem vind ik gewoon het lekkerste van Bastognekoek. Daarom geef ik jullie mijn recept voor deze heerlijke witte chocolade cheesecake.

 

witte chocolade cheesecake

 

Ingrediënten voor de witte chocolade cheesecake

 • 350 gram witte chocolade
 • pak Bastognekoek
 • 6 eetlepels suiker (zo’n 60 gram)
 • 250 gram mascarpone
 • 250 gram Monchou (roomkaas)
 • 200 ml slagroom
 • 70 gram boter (ongezouten)

witte chocolade cheesecake

Stap 1

De boter smelten. Dat kun je rustig aan doen in een steelpannetje of in een schaaltje in de magnetron, het maakt niet zo veel uit als het maar gesmolten is. Ondertussen kun je de bastognekoek kruimelen. Dat kun je doen door de koek in een keukenmachine te doen of door ze in een plastic zakje te doen en kapot te maken met een deegroller. Ik doe zelf de koekjes in de grotere sluitbare zakjes van Ikea en maak ze dan kapot met een deegroller.

 

Stap 2

Bekleed de springvormbodem met bakpapier. Dat kun je het makkelijkste doen door het bakpapier op de bodem te leggen en dan de rand erom heen te klemmen. In je steelpannetje kun je daarna de koekkruimels en de boter mengen met een vork. Als de kruimels goed gemengd zijn met de boter kun je de kruimels in de springvorm doen om ze daarna met de achterkant van een lepel te verdelen en goed aan te drukken.

 

witte chococolade cheesecake

Stap 3

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat daarna even rusten. Doe in een grote kom de suiker, de slagroom, de roomkaas, en de mascarpone. Meng deze m.b.v. de keukenmachine of mixer goed door elkaar. Als dit volledig gemengd is kun je de gesmolten witte chocolade erbij voegen. Dit mix je dan nog een keer totdat de chocolade volledig is gemengd.

 

Stap 4

Doe de chocolademix in de springvorm boven op de bastognebodem. Zet de witte chocolade cheesecake voor minstens 6 uur in de koelkast. Eventueel kun je nog een saus maken van aardbeien o.i.d. De saus kun je ook uit een flesje pakken natuurlijk. Zelf versier ik de cheesecake samen met Evi met chocoladeversiering en soms met wat fruit. Deze keer heb ik chocolade versiering van de LIDL gebruikt waar sterretjes en gekleurde chocoladebolletjes in zitten.

 

witte chocolade cheesecake

Klaar en eet smakelijk!

Laat je het me weten als je de cheesecake een keertje gemaakt hebt? Ik ben heel benieuwd naar wat jij ervan vind!

Liefs Kimberly

Witte chocolade cheesecake

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Nicole

  Dat ziet er echt heerlijk uit!!!!

 • Eveline

  Ik ga hem morgen maken als toetje van een diner! Ik laat je weten of ie in de smaak viel ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk! Ik ben benieuwd ?

   • Eveline

    Hij was niet te doen!! Super lekker! ?

    • Kimberly
     AUTHOR

     Hahahaha mooi zo!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Pingback: Welke snacks vind ik heerlijk en welke manier van snacken heeft mijn voorkeur? - De snack-tag - Beebs and Moms on 12 april 2017