Lasagne met spinazie en gorgonzola | Kindvriendelijk recept
Italiaans eten is echt de grote favoriet hier in huis. Het blijft alleen ook zoeken naar gerechten die makkelijk, enigszins gezond én kindvriendelijk zijn. Daarom deel ik mijn makkelijke en kindvriendelijke recept voor lasagne met spinazie en gorgonzola. Een kleine calorieënbom maar heerlijk en een avond geen gezeur aan tafel tijdens het eten is ook wel heel fijn 😉
Kindvriendelijk recept
Evi is echt dol op spinazie en kaas. Zit dat in haar eten, dan hebben wij een rustige maaltijd. Daarom probeer ik geregeld wel te variëren en nieuwe recepten te bedenken die toch gezond zijn. Mijn grote heldin hierin is Geertje die op Life’s About recepten zonder pakjes deelt. Ideaal om verder te kijken dan de supermarkt. Op HelloFresh kwam ik dit recept tegen voor lasagne met bechamelsaus tegen dat me inspireerde voor mijn recept van lasagne met spinazie en gorgonzola. In het recept hou ik de hoeveelheden aan voor 4 personen, maar zoals altijd met lasagne doen wij er 2 avonden mee 😉
Ingrediënten
- 400 gr rundergehakt
- Pak lasagnebladen
- 2 uien
- 8 tomaten
- 3 tenen knoflook
- 5 tl Italiaanse kruiden
- Pak gehakte diepvriesspinazie
- Flesje kookroom
- Gorgonzola
- 600 ml groentebouillion
- 6 eetlepels roomboter
- 4 eetlepels bloem
- Peper en zout (naar smaak)
Bereiding lasagne met spinazie en gorgonzola
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bereid de groentebouillon in een pan.
- Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de 8 tomaten in blokjes.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten rul. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit de roomboter in dezelfde pan als van het gehakt en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde.
- Herhaal dit nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Breng de saus aan de kook, voeg de tomaat toe en laat 1 minuut doorkoken.
- Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de saus. Voeg als laatste de kookroom, het gehakt en de gorgonzola toe en breng op smaak met peper.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Begin met een dun laagje saus in de ovenschaal. Leg hier een deel van de lasagnebladen op en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Eindig met een laagje saus en wat geraspte kaas. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Liked it? Pin het op Pinterest!
what do you think?