Food

Lasagne met spinazie en gorgonzola | Kindvriendelijk recept

Italiaans eten is echt de grote favoriet hier in huis. Het blijft alleen ook zoeken naar gerechten die makkelijk, enigszins gezond én kindvriendelijk zijn. Daarom deel ik mijn makkelijke en kindvriendelijke recept voor lasagne met spinazie en gorgonzola. Een kleine calorieënbom maar heerlijk en een avond geen gezeur aan tafel tijdens het eten is ook wel heel fijn 😉

Kindvriendelijk recept

Evi is echt dol op spinazie en kaas. Zit dat in haar eten, dan hebben wij een rustige maaltijd. Daarom probeer ik geregeld wel te variëren en nieuwe recepten te bedenken die toch gezond zijn. Mijn grote heldin hierin is Geertje die op Life’s About recepten zonder pakjes deelt. Ideaal om verder te kijken dan de supermarkt. Op HelloFresh kwam ik dit recept tegen voor lasagne met bechamelsaus tegen dat me inspireerde voor mijn recept van lasagne met spinazie en gorgonzola. In het recept hou ik de hoeveelheden aan voor 4 personen, maar zoals altijd met lasagne doen wij er 2 avonden mee 😉

Lasagne met bechemelsaus gorgonzola en spinazie

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • Pak lasagnebladen
  • 2 uien
  • 8 tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 5 tl Italiaanse kruiden
  • Pak gehakte diepvriesspinazie
  • Flesje kookroom
  • Gorgonzola
  • 600 ml groentebouillion
  • 6 eetlepels roomboter
  • 4 eetlepels bloem
  • Peper en zout (naar smaak)

Tomaten ingrediënten recept verse lasagne met spinazie ingrediënten lasagne met spinazie en gorgonzola

Bereiding lasagne met spinazie en gorgonzola

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bereid de groentebouillon in een pan.
  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de 8 tomaten in blokjes.
  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten rul. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de roomboter in dezelfde pan als van het gehakt en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde.
  • Herhaal dit nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Breng de saus aan de kook, voeg de tomaat toe en laat 1 minuut doorkoken.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de saus. Voeg als laatste de kookroom, het gehakt en de gorgonzola toe en breng op smaak met peper.

Lasagne spinazie gorgonzola voor de oven

  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Begin met een dun laagje saus in de ovenschaal. Leg hier een deel van de lasagnebladen op en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Eindig met een laagje saus en wat geraspte kaas. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Lasagne diepvriesspinazie gorgonzola Lasagne met bechemelsaus spinazie en gorgonzola

 

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Lasagne met spinazie gorgonzola bechemelsaus zonder pakje Verse lasagne zonder pakje met bechemelsaus spinazie en gorgonzola

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.