hartige spinazietaart
Food Recente berichten

Makkelijk recept hartige Spinazietaart

Het lievelingsrecept van Evi? Hartige spinazietaart! Het liefste eet zij hem elke week en zeker 2 x per maand eten we het, ook omdat we dan een avond zonder klagen hebben. Het is een makkelijk recept dat je binnen no time in de oven zet, ideaal!

Spinazietaart: succes recept voor de lastige eter

Is je kind een lastige eter? Dit recept is het lievelingsrecept van mijn lastige eter. Sterker nog, het was als kind ook het succesrecept van mijn moeder! Deze makkelijke hartige spinazietaart met knapperig bladerdeeg kun je zonder al te veel nadenken maken en ook kun je deze spinazietaart vegetarisch eten.

Benodigdheden hartige spinazietaart

Ingrediënten hartige spinazietaart met spekjes
  • 6 eieren
  • bakje kruidenkaas
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Scheut ketjap manis ca. 15 á 20 ml
  • 250 gram spekreepjes
  • 500 gram diepvriesspinazie
  • springvorm

Tip: Makkelijke sticky chicken

heerlijke spinazietaart met spekjes en bladerdeeg

Hoe maak je deze spinazietaart?

Verwarm de oven voor op 180 ℃ en haal de bladerdeeg uit de vriezer. Laat de plakjes los van elkaar ontdooien. Verwarm een hapjespan of wok o.i.d. of het vuur en bak de spekreepjes krokant uit wanneer de pan warm is. Laat de spinazie in een aparte pan ontdooien of doe dit later in 1x bij de uitgebakken spekreepjes. Dat scheelt weer afwas.

Breek de 6 eieren in een kommetje en kluts ze. Voeg de scheut ketjap manis toe. Ik doe dat zelf op gevoel maar het is denk ik zo’n 15 á 20 ml.

Wanneer de spinazie opgewarmd is en de spekreepjes uitgebakken doe je ze in 1 pan. Voeg het bakje met kruidenkaas toe en wat peper, roer goed door en zet het vuur laag onder de pan.

Vet de springvorm in met boter of kokosvet en bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Zelf prik ik daarna met een vork altijd gaatjes in het bladerdeeg zodat het wat luchtiger wordt.

Voeg hierna de eiermix toe aan het spinaziemengsel terwijl het vuur onder de pan uit staat. Roer goed en rustig door, doe daarna alles in de springvorm. Duw de rand van het bladerdeeg nog iets naar beneden zodat het net boven het spinaziemengsel komt en zet in de oven voor 45 minuten.

Spinazietaart voor de oven

Mocht de quiche nog niet klaar zijn, dan kun je hem nog 5 minuten extra in de oven zetten. Twijfel je? Prik dan met een satéprikker in de spinazietaart, als de prikker er schoon uit komt is de quiche met spinazie klaar om te eten. Laat de spinazietaart wel even afkoelen want het is net lava als hij uit de oven komt.

Spinaziequiche - hartige spinazietaart

Wat eet je bij deze spinazietaart?

Naar smaak kun je variëren met deze hartige spinazietaart. Extra knoflook, een fijngesneden (punt)paprika of uitje er doorheen zijn erg lekker. Maar ook pijnboompitjes zijn een lekkere toevoeging. Echter vind Evi dat niet ideaal en dan krijg ik op mijn kop 😉 Een frisse salade met cherrytomaatjes, komkommer, feta en zelfgemaakte yoghurtdressing vind ik er zelf ook lekker bij.

Overigens maakte mijn moeder de hartige spinazietaart altijd ondersteboven: in een schaal het mengsel en het bladerdeeg bovenop waardoor het bladerdeeg erg krokant was. Ook heel lekker!

Tip: Lasagne met spinazie en gorgonzola

Liefs, Kimberly
makkelijk recept hartige spinazietaart

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.