De lekkerste kerstdiner recepten voor eind dit jaar!
Food

De lekkerste kerstdiner recepten voor eind dit jaar!

Kerst duurt nog even, want eerst staat de zomer voor de deur. Maar je kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen voor het kerstdiner beginnen, toch? Zo heb je voldoende tijd om alvast wat recepten uit te proberen, en staat de hele familie straks versteld van jouw overheerlijke kookkunsten!

Dan is natuurlijk de grote vraag: wat ga ik precies koken? Er zijn zoveel kerstrecepten, dat je soms door de bomen het bos misschien niet meer ziet. Wil je helemaal zelf een menu kerstdiner samenstellen? Dan hebben we hieronder drie keer inspiratie voor het kerstmenu!

Een eenvoudig kerstmenu

Wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan, kun je kiezen voor een wat makkelijker kerstmenu. Denk hierbij aan gerechten die je al 1 of 2 dagen van tevoren kunt klaarmaken. Zo hoef je op de dag zelf de gerechten alleen nog op te warmen en mooi op te dienen. Voor het voorgerecht kun je kiezen voor een soep, bijvoorbeeld champignonsoep of courgettesoep. Als hoofdgerecht kun je varkenshaas met portsaus maken. De portsaus kun je eerder klaarmaken, zodat je hem alleen nog maar hoeft op te warmen, en de varkenshaas hoeft maar 5 minuten te worden gebakken. Leuk om te serveren met aardappelkroketjes! Voor het toetje kun je een kerst meringue krans maken. Die kun je van tevoren bakken, zodat je op de dag zelf alleen nog maar de slagroom klaar hoeft te maken.

Een menu waarmee je kunt uitpakken

Vind je koken heel erg leuk, of heb je wat meer tijd om in de keuken te staan? Pak dan lekker uit met de kerst! Met bijvoorbeeld een carpaccio van kip, asperges in spek of een gevulde portobello met honing als voorgerecht en gebraden eend met vijg of een beef wellington als hoofdgerecht. Wil je ook een tussengerecht? Ravioli met vijg, pecan en parmaham is een perfect tussengerecht. Maak de porties niet te groot, zodat er nog ruimte overblijft voor de gangen erna. Als toetje kun je stoofperen pavlova of een salted caramel cheesecake maken. De stoofperen pavlova kun je een dag van tevoren maken, dat scheelt weer wat tijd. Wil je ook nog iets lekkers voor bij de koffie? Ga dan voor limoncello snowballs!

Een kerstbuffet

Wil je geen kerstdiner aan tafel? Dan kun je ook kiezen voor een buffet met veel verschillende hapjes en gerechten. Koop van tevoren voldoende vleeswaren, vis en kaas. Die kun je dan op de dag zelf mooi serveren op borrelplanken met wat noten, olijven en stokbrood. Daarnaast kun je voor het kerstbuffet ook een amuse soepje, Italiaanse antipasti, lekkere salades en breekbrood maken.

Meer over kerstrecepten? Dat vind je hier.

«

»