Bitterballen maken | Het Bourgondische Bitterballenboek
Food

Zelf gemakkelijk bitterballen maken!

Mijn allerliefste snacks zijn bitterballen en kroketten, dat is voor velen van mijn volgers geen geheim. Maar ze zelf maken, dat had ik nog niet eerder gedaan. Je kunt zelfs eindeloos variëren met de recepten die in het Bourgondische Bitterballenboek staan!

Maak zelf bitterballen met het Bourgondische Bitterballenboek

Ik dacht dus altijd dat het heel erg moeilijk was om zelf bitterballen te maken. Dat blijk na het lezen van het Bourgondische Bitterballenboek behoorlijk mee te vallen. Wel zijn er een aantal dingen heel belangrijk: dat je de vulling goed laat afkoelen van tevoren, de juiste pan én de juiste ingrediënten. In dit receptenboek vind je 30 verschillende recepten terug voor de allerlekkerste en bijzondere bitterballen!

Lees ook: mijn favoriete snacks| de snack-tag!

Over de auteur

De schrijfster en bedenker van alle recepten in het Bourgondische Bitterballenboek is Ilona de Wit. Fulltime bourgondiër en 100% Brabants. Als kind trakteerde Ilona al bitterballen in de klas die haar moeder dan vlak daarvoor thuis had afgebakken. Met recht is de bijnaam van Ilona dus “de Bitterballenkoningin”. Naast het schrijven van dit Bitterballenboek geeft Ilona bitterballenworkshops en organiseert zij bitterballenborrels.

Varieer eens met je bitterbal!

In het receptenboek staan allerlei lekkere recepten. Van de reguliere rundvleesbitterbal tot aan een bitterbalvulling van hertenstoof met trappistenbier. Maar ook bitterballen met gevogelte, vis en vegetarische vullingen. En om het compleet te maken staan er ook tips in om bitterballen voor de airfryer te maken! Ben je juist op zoek naar glutenvrije of vegan bitterballen, ook daarvoor vind je de tips in dit complete bitterballenboek.

Conclusie

Ik ben echt heel enthousiast over de recepten in dit Bourgondische Bitterballenboek. Zelf hebben wij geen frituurpan maar wel een airfryer. Voor ons is het dus nog even proberen welke manier van het bereiden voor ons het meest prettig is. Zelf ben ik vooral erg nieuwsgierig naar de chorizobitterballen en de blauwe kaas/ serranohambitterballen.

Ben jij ook zo dol op bitterballen?

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vier =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.