Tamara Mamavriendin #zelfzorgvrijdag
Column Lifestyle

Wandelen en overspannen

Mijn doel van dit jaar is om iedere dag van 2021 minimaal 10.000 stappen te zetten. Dit gaat me vrij makkelijk af, omdat ik het tegenwoordig eigenlijk heel erg fijn vind om te wandelen. Echt een momentje voor mezelf.

Wandelen met een smartwatch

Vorig jaar kreeg ik van mijn vriend Johan een smartwatch cadeau. Hier was ik heel erg blij mee. Vanaf het begin gebruik ik hem vooral om allerlei dingen omtrent mijn gezondheid bij te houden: hartslag, beweging, slaap etc. Uiteraard horen hier ook mijn dagelijkse stappen bij. 

Wandelen en stappen bijhouden

Ik vond lopen al nooit echt heel vervelend, maar het moest wel altijd een doel hebben. Ik liep dan naar de supermarkt ofzo. Sinds ik mijn stappen ging bijhouden, ging ik ook vaker zomaar een wandelingetje maken om zo aan mijn 6000 stappen per dag te komen. Het doel van 6000 stappen stond namelijk al vooraf ingesteld als doel op mijn horloge.

Luisteren naar podcasts

In die tijd ontdekte ik ook de podcasts. Ik ben echt een laatbloeier met dit soort dingen. Ik had al die tijd daarvoor niet eens Spotify. Maar toen ik ontdekte wat daar allemaal op te beluisteren was, ging er echt een wereld voor me open. Zoveel leuke podcastshows om te luisteren. Dit stimuleerde mij nog meer om een wandeling te maken.

Overspannen en geen puf meer om te wandelen

Vorig jaar raakte ik licht overspannen en had ik ineens geen puf meer om te wandelen. Ik had eigenlijk nergens puf voor en was echt overal te moe voor. Na een paar weken ging het iets beteren kreeg ik weer wat meer energie en probeerde ik het wandelen weer op te pakken. En uiteindelijk merkte ik dat het me juist energie gaf, als ik iedere dag een stuk ging wandelen.

Nieuw doel van 10.000 stappen per dag

Al snel stelde ik mezelf het doel tot 10.000 stappen per dag. Dit stimuleerde me om nog meer te wandelen. Mijn doel is om dit iedere dag van dit jaar 2021 te behalen. Ik merk dat ik dit echt nodig heb en dat dit echt een momentje voor mezelf is. Podcast luisteren, lopen en verder even alles om me heen vergeten. Heerlijk! 

Wandel jij veel? En luister je dan ook naar podcasts?

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»