een persoonlijke twist aan je interieur geven
Home en interieur

Hoe geef ik een persoonlijke twist aan mijn interieur?

Voelt het voor jou niet als thuiskomen wanneer je na een lange dag werken jouw woning binnenstapt? Dan ontbreekt het waarschijnlijk aan sfeer. Hier kun je zelf verandering in brengen. Wil je jouw interieur sfeervoller maken? Geef er dan direct ook een persoonlijke twist aan. Helaas weten veel mensen niet hoe zij een persoonlijke twist geven aan hun interieur. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

Kleuren op de muren

De makkelijkste manier om meer sfeer te creëren in huis is door de muren te verven. Wil je jouw woonkamer sfeervoller maken? Stort je dan allereerst op jouw muren. Nu zie je waarschijnlijk niet direct in hoe jij hier een persoonlijke twist aan geeft. Toch is dit wel degelijk mogelijk. Hoe? Door voor jouw lievelingskleur te kiezen bijvoorbeeld. Wanneer jij deze kleur op de muren smeert, bezorgt dat jou waarschijnlijk een vrolijk gevoel. Kies bij voorkeur een muur uit waar je vaak naar kijkt, zoals de muur waar jouw tv aan hangt of voor staat. Wanneer je naar de tv kijkt, vang je automatisch ook de kleur van de muur op.

Wanddecoratie

Is een muur verven jou te veel werk? Of ben je tevreden met de kleur(en) op jouw muren? Dan kun je ook met wanddecoratie een persoonlijke twist geven aan jouw interieur. Voor wat betreft wanddecoratie heb je vandaag de dag ontzettend veel te kiezen. Ben jij een filmliefhebber? Dan kun je bijvoorbeeld verzamelde posters ophangen aan jouw muur. Daarnaast zien we dat veel mensen posters van hun favoriete artiesten gebruiken als wanddecoratie.

Wil je het nog persoonlijker maken? Hang dan foto’s op aan jouw muur. Op deze manier geef je pas echt een persoonlijke twist aan jouw interieur. Hang bijvoorbeeld foto’s op van leuke momenten die jij beleefd hebt, zoals vakanties. Je kunt ook foto’s van dierbaren ophangen. Gebruik je fotolijsten om de foto’s op te hangen? Kies dan voor lijstjes in verschillende vormen en formaten. Zo wordt jouw fotowand niet alleen persoonlijk, maar krijgt deze ook nog eens een speelse uitstraling.

tips voor een persoonlijke inrichting van jouw interieur

Accessoires

In veel woningen in ons land zien we accessoires terug. Ben jij hier geen fan van? Dan zijn ze bij jou mogelijk niet of nauwelijks aanwezig. Toch moet je weten dat accessoires ideaal zijn om een persoonlijke twist te geven aan jouw interieur. Bovendien zorgen ze ervoor dat jij er altijd naar uitkijkt om thuis te komen. Weet je niet welke accessoires jij moet kies? Koop dan bijvoorbeeld sierkussens in jouw favoriete kleur voor op de bank. Hierdoor oogt jouw interieur direct een stuk minder saai. Zet vooral ook leuke dingetjes op de (salon)tafel en in de vensterbank. Hierdoor ontstaat een persoonlijk en sfeervol interieur.

Persoonlijke spullen

De beste manier om een persoonlijke twist aan jouw interieur te geven, is met behulp van persoonlijke spullen. Veel mensen weten niet precies wat zij zich hierbij voor moeten stellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan spullen die jij al jarenlang in jouw woning hebt staan. Mensen die geregeld bij jou over de vloer komen, zien dit als onderdeel van jou. Heb je spullen geërfd van (overleden) familieleden? Laat deze dan ook terugkeren in jouw interieur. Met behulp van erfstukken geef jij namelijk een persoonlijke twist aan jouw inrichting. Er zit namelijk een verhaal achter en de spullen hebben emotionele waarde.

«

»