De ruimte in je huis optimaal benutten
Home en interieur Recente berichten

Benut je ruimte optimaal in huis

Het is een beetje standaard voor mij maar eigenlijk kom ik altijd ruimte tekort. Marie Kondo kan daar weinig nog bij helpen helaas want veel van de spullen van mijn kind sparken geen joy bij me. Maar op deze 5 manieren benut je ruimte optimaal in huis.

Altijd ruimte tekort in huis

Toen ik nog alleen woonde had ik er ook al last van: Ruimte tekort in huis. Spullen weggooien vind ik vaak gewoonweg zonde en lastig want overal zie ik nog wel een mogelijkheid voor. Sinds ik mijn huis deel met 2 andere mensen is dat wel wat verbeterd gelukkig. Maar ook voor mij zijn er nog steeds een aantal manieren om de ruimte in mijn huis optimaal te benutten. Ik deel er 5 met jou.

Kastruimte!

Kastruimte creëren is toch wel de eerste stap. En wil je graag de ruimte echt goed benutten, kies dan voor een (op maat gemaakte) wandkast waarin jij jouw spullen kunt opbergen. Een wandkast kun je altijd aanpassen aan jouw behoeftes, smaak en voorkeur. Met een kast op maat gemaakt maak je echt optimaal gebruik van de ruimte. Ideaal dus. Een mooie barkast zal ook niet misstaan, zo heb je ruimte om op te bergen en om mooie accessoires te showen. Plantjes erop en je hebt een mooie plek met kastruimte gecreëerd.

Optimaal benutten van de ruimte in je huis

Waar gebruik je de ruimte voor?

Bedenk goed van tevoren waar je de ruimte eigenlijk voor wil gebruiken en wat je nodig gaat hebben aan ruimte. In de keuken heb je bijvoorbeeld een andere behoefte dan in de slaapkamer. Misschien vind je het wel leuk om e.e.a. te laten zien in de keuken maar wil je voor de rust in de slaapkamer juist houten deurtjes. Denk er goed over na voordat je de ruimte gaat creëren d.m.v. kasten e.d. Voor in de keuken kun je bijvoorbeeld denken aan rekjes waarin je de verschillende borden goed kunt scheiden en opbergen. Het zit hem in kleine dingen vaak, hou het dus ook klein qua oplossingen. Bakjes, rekjes of een extra kast maar hou de volgende tip in je achterhoofd.

Ruimte optimaal benutten in je huis - keuken

Spark Joy Methode

Marie Kondo is populair. Zij hangt vooral de methode aan dat wat je houdt je plezier moet geven, dat het je blij moet maken. Ik heb een aantal dingen in huis die me echt geen plezier geven -denk aan bijvoorbeeld die berg speelgoed van mijn kind- maar die ik dus niet weg kan doen. Wat wel heel handig is om deze methode in je achterhoofd te houden. heb je het nodig, maakt het je blij of een ander in huis? Hou het dan. Doet het helemaal niets behalve ruimte in beslag nemen? Neem er dan afscheid van.

Rommel in de kledingkast - optimaal benutten van de ruimte in je huis

Hou het overzichtelijk

Meestal doe ik een staaltje “waar het plakt daar kleeft het”. Dus waar spullen passen, daar leg ik ze neer. Maar dat houdt natuurlijk een keertje op. Dan weet ik ook niet meer waar de spullen liggen en is het echt belangrijk om de inhoud van de kast weer op te ruimen. Zo kan ik nog eens kijken welke spullen me blij maken en die nodig zijn. Maar ook weet ik dan weer duidelijk wat ik nou eigenlijk in die kasten heb liggen. Vooral in de kledingkasten en de voorraadkast is het een valkuil maar ben ik elke keer weer trots als ik alles heb uitgezocht. Zeker als dan blijkt dat ik eigenlijk veel minder ruimte nodig heb dan ik dacht en de ruimte weer optimaal benut wordt.

Opruimen van speelgoed

Speelgoed is leuk en vooral ook nodig als je kinderen in huis hebt. Maar op een legoblokje staan doet een mens nooit goed. Opruimen is essentieel. Voor het gemak is het belangrijk dat jouw kind, partner en jij weten waar dingen “horen”. In verschillende bakken die je in de kast opbergt of in een speciale kast met bakken kun je gemakkelijk alle speelgoed opbergen. De bakken kun je aanpassen aan de hoeveelheid van het speelgoed. En door een hoek te maken voor het speelgoed is het voor je kindje fijn om te spelen maar ook gemakkelijk om alles weer op te ruimen. Zo benut je de ruimte in huis ook optimaal want de ruimte is duidelijk en overzichtelijk.

Wat is jouw ideale tip voor het optimale benutten van de ruimte in jouw huis?
Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + dertien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.