luchtzuiverende planten op de slaapkamer
Home en interieur

Luchtzuiverende planten voor de slaapkamer

Planten zijn goed voor je humeur en de luchtkwaliteit in huis. Wist je dat de juiste luchtzuiverende planten in je slaapkamer zelfs voor minder klachten zoals snurken kunnen zorgen?

Planten op je slaapkamer, waarom zou je dat doen?

Tegenwoordig zijn de woningen in Nederland dusdanig goed geïsoleerd dat de lucht in huis droog is en dat er weinig zuurstof in huis komt. Deze 2 factoren kunnen voor klachten zorgen zoals hoofdpijn, huidklachten en long- en slaapproblemen zoals snurken en astmatische klachten. Door kamerplanten en luchtzuiverende kamerplanten in je slaapkamer neer te zetten en regelmatig te luchten zorg je ervoor dat de luchtkwaliteit in je slaapkamer aanzienlijk zal verbeteren.

De grote voordelen van planten in huis

Planten in je huis halen heeft allerlei grote voordelen: planten hebben namelijk een geluidsdempend effect, zuiveren de lucht in je huis door schadelijke stoffen af te breken. Maar planten zorgen ook nog eens voor een verbetering van de productiviteit, hebben een positieve uitwerking op de sfeer in je huis en zien er prachtig uit. Door de planten in je huis een prachtige pot te geven zijn ze ook nog eens een mooie toevoeging in je interieur.

Lees ook over het mooiste beddengoed voor jouw slaapkamer

luchtzuiverende kamerplanten voor op de slaapkamer

Een betere nachtrust met luchtzuiverende planen op je slaapkamer

Door een aantal (luchtzuiverende) kamerplanten op je slaapkamer neer te zetten zorg je dus voor een minder gehorige slaapkamer, een fijne sfeer in de slaapkamer en een betere luchtkwaliteit. Die betere luchtkwaliteit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je (partner) minder snurkt en dat je schonere lucht inademt. Op die manier zal je dieper slapen en dus een betere nachtrust ervaren. Win- Win dacht ik zo.

7 voorbeelden van luchtzuiverende planten

Krulvaren (Nephrolepis): de krulvaren is een prachtige plant die flink kan groeien. Deze plant houdt van veel water en is ontzettend mooi groen. Zo is de krulvaren een hele mooie luchtzuiverende aanvulling voor op jouw slaapkamer.
Ananasplant (Ananas Mi Amigo): de stoere en grappige ananasplant is harstikke leuk voor in huis. Met deze plant heb je namelijk een heuse ananas op je slaapkamer! Deze plant zou meer zuurstof ( en een enzym) afgeven dan de meeste andere planten en zorgt daardoor dat er minder gesnurkt gaat worden. De plant heeft weinig water nodig, de vrucht zal na een paar maanden eraf vallen en later komt er weer een nieuwe vrucht aan de plant.

Ananasplant luchtzuiverende plant tegen snurken

Areca (Dypsis lutescens): behoefte aan veel frisse lucht in je slaapkamer? De Areca oftewel Goudpalm is jouw nieuwe vriend! Deze plant is namelijk erg goed in het verwijderen van de schadelijke stoffen: benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en tolueen uit de lucht. De plant heeft veel water nodig en houdt van veel licht.
Blauwvaren (Phlebodium): een prachtige plant voor op je slaapkamer is de blauwvaren. De blauwvaren heeft geen direct zonlicht nodig, wel geregeld vocht en is sterk luchtzuiverend.
Dracaena Marginata: de stoere Dracaena zuivert jouw slaapkamer van o.a. Benzeen en heeft weinig water nodig. Ook heeft deze mooie plant weinig licht nodig, ideaal dus voor de slaapkamer! Wel is de Dracaena licht giftig voor huisdieren.

Spathiphyllum en lepelplant

Spathiphyllum: deze prachtige lepelplant met zijn witte bloemen in lepelvorm is gemakkelijk in onderhoud en houdt van veel vocht. De Spathiphyllum is licht giftig dus wanneer jouw huisdieren op je slaapkamer komen moet je dat wel in de gaten houden.
Vrouwentong (Sanseveria): één van mijn eigen favorieten is de vrouwentong. Deze plant is sterk luchtzuiverend en eigenlijk alleen dood te krijgen door te veel water. Het is een makkelijke plant die er mooi en stoer uitziet. Ook deze plant is licht giftig voor huisdieren, let dus goed op waar je hem zet.

Zelfs een plant tegen snurken!

Met deze luchtzuiverende planten op je slaapkamer zal jij zeker een betere nachtrust gaan hebben. Sterker nog, als je even geluk hebt zal je partner zelfs minder gaan snurken. Ideaal!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»