must haves kinderkamer verlichting
Home en interieur Kinderen Recente berichten

Tips | Lampen op de kinderkamer

Een kinderkamer kan nog zo ontzettend leuk zijn ingericht maar als de verlichting op de kinderkamer niet optimaal is kan het jou en je kindje uren aan slaap kosten. Daarom deel ik tips voor waar je op moet letten bij de aanschaf van lampen op de kinderkamer.

Tips verlichting kinderkamer

Waar let je op bij het kopen van de verlichting voor de slaapkamer van jouw kindje? De sky is the limit aangezien de keuze enorm is maar welke dingen zijn nou echt ontzettend belangrijk wanneer je lampen gaat aanschaffen voor de kinderslaapkamer? Zeker bij kleine kinderen is het heel belangrijk om het één en ander in je achterhoofd te houden.

Veilige verlichting op de slaapkamer van je kindje

Allereerst is het belangrijk dat de lampen op de kinderkamer veilig zijn. Dat zit hem in de bevestiging, afwerking en hoe de lamp in elkaar zit. Hou snoeren zo ver mogelijk bij het kinderbedje vandaan en sowieso snoeren buiten bereik van je kindje. Je vergeeft het jezelf nooit wanneer er iets zou gebeuren.

Denk aan de behoeftes van je kindje

Gaat jouw kind naar school, dan zijn de behoeftes van je kindje heel anders dan die van een pasgeboren baby. Bedenk dus goed wat jouw kind nodig heeft aan verlichting en hou hier rekening mee. Zo heeft een groter schoolgaand kind al een tafellamp of bureaulamp nodig. Maar daarnaast een plafondlamp en een bedlamp zodat er gelezen kan worden in bed.

Welke lichtbron ga je kiezen?

Kies je een spaarlamp, een gloeilamp, halogeen of led-verlichting? De één is milieuvriendelijker dan de ander en allen geven zij licht op hun eigen manier. Via Lampdirect kun je alle verschillende vormen van verlichting makkelijk online bestellen. Door de ruime keuze op de site van Lampdirect is er altijd een lamp die passend is bij jouw behoefte.

Indirect licht is belangrijk

Een lamp die fel schijnt in je ogen vinden we allemaal vervelend. Ook baby’s en kleine kindjes die het nog niet goed kunnen verwoorden. Sta hier dus bij stil bij het ophangen en uitkiezen van de verlichting op de kinderkamer.

Lees ook de tips voor hanglampen boven de eettafel.

Een stalamp op de kinderkamer

Hartstikke leuk zo’n mooie grote lamp in de hoek van de kinderslaapkamer. Maar wanneer het snoer opkrult of wanneer de stalamp niet stabiel is kan het een gevaarlijke situatie opleveren voor je kindje. Let hier dus goed op in de winkel of bij het in elkaar zetten van de stalamp.

Nachtlampje op de slaapkamer van je kindje

Veel kinderen zijn bang in het donker. Al is dit vaak een fase waar zij doorheen gaan, wel kan het heel fijn zijn om een nachtlampje te hebben op de slaapkamer. Ook tijdens de nachtelijke voedingen kan het prettig zijn omdat het net het diepste donkerte van de nacht afhaalt en je dus zonder het stoten van je tenen bij je kindje kunt komen. Ook bij het nachtlampje gaat de vlieger van veiligheid op. Zet het lampje niet direct naast het bed zodat je kindje het nachtlampje uit het stopcontact kan halen of in zijn/ haar mond kan steken.

Liefs, Kimberly

Lees ook: Het maken van een lichtplan voor de woonkamer

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *