Oeps ik was ineens mijn moeder! Ineens kwamen de woorden van mijn moeder uit mijn mond.
Moms Opvoeding Recente berichten

Oeps, ik was ineens mijn moeder!

We kennen het allemaal wel: Er gebeurt iets en ineens hoor je de woorden van je moeder uit je eigen mond komen! Uiteraard heb ik daarna mijn mond met wijn gespoeld maar wat ik zei en waarom deel ik met jullie in deze blog. Herkenbaar voor jullie?

Niet eerder gepubliceerde blog

Soms zijn er van die blogs die ik niet helemaal afkrijg, in concepten opsla en dan ineens na een hele tijd weer eens tegenkom. Omdat ik denk dat deze voor vele van jullie herkenbaar zal zijn deel ik hem toch nog 😉  Dus hou je vast en lees hoe ik ineens in mijn moeder veranderde.

Wat gebeurde er?

Ik schets je de situatie:
Op donderdagavond, na allemaal gewerkt te hebben/ naar de PSZ te zijn gegaan/ leuke middag met opa gehad te hebben, zitten we met z’n drieën aan tafel voor het avondmaaltje. So far so good. Tot het moment dat het eten op was en de buiken gevuld. Evi wilde graag nog even Mascha en de beer kijken (nieuwe obsessie, hou maar op). “Prima, maar eerst je beker melk leegdrinken.” Voor de duidelijkheid, die zat voor 1/5e nog vol dus zou snel leeg moeten zijn.

Evi neemt een slok en besluit dat ze geen trek meer heeft in haar melk maar wel Mascha en de beer wilt kijken. Het is het moment dat ze besluit dat de beker leeg moet zijn en voor de snelste weg daartoe kiest. Ze gooit bewust haar beker om met een “O jeeeee” ter begeleiding. En dit was het moment dat ik in mijn moeder veranderde, blijkbaar zat ik ook vol met dit soort keuzes vroeger…… Ik zei: “Move it, naar de trap”. En, hou je vast…. : “Brutale snotaap!”.

Totale shock!

Dus. Tot mijn eigen shock zei ik iets dat mijn moeder toch wel frequent zei toen ik nog jong en thuiswonend was. Ok ok ok vast ook wel toen ik niet meer thuis woonde maar dat kan ik me dan niet meer herinneren. Ik stoorde me er altijd aan, want hoe ziet een snotaap eruit? Hoe gedraagt die zich dan? En dan vooral wat is nou dan een brutale snotaap?

Sinds gisteren, de bewuste donderdagavond ben ik erachter. Een brutale snotaap ziet er tegenwoordig uit als een klein blond prachtig grietje van 3 jaar met de mooiste blauwe ogen. Zo één die je aankijkt alsof ze het beste idee van de wereld heeft ontdekt, daar trots op is en je blijft aankijken terwijl ze het beste idee van de wereld ten uitvoering brengt.

 Lees ook: Er was eens een driftige dochter en haar mama die ook maar een mens bleek te zijn

De oplossing

Ik heb er later zelf maar een wijntje om gedronken. Dat ik de gevreesde woorden van mijn moeder gebruikte was toch wel een ding. Hebben we immers niet allemaal dingen die we niet hadden over willen nemen van onze mama’s? Dit was er 1 van….

Ach nou ja. Mijn moeder heb ik het nog maar niet verteld. Die zie ik vanavond onder het genot van een pizza en een drankje in een restaurant. Evi en mijn zus zijn er ook. Ik zal het ze dan wel vertellen, weet ik ook gelijk dat het een etentje met een hoop gelach gaat worden. En als Evi weer met haar drinken gooit (wat niet wenselijk is uiteraard) hoop ik dat mijn moeder haar eigen bewoordingen houdt. Verzin ik wel iets nieuws waar Evi zich over kan verwonderen de komende jaren.

Lees ook: De (rare) voornemens die ik had toen ik moeder werd

Is het een beetje herkenbaar dat je ineens de woorden van je moeder uit je mond hoort komen en daarvan schrikt?

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest! 

En toen werd ik ineens mijn moeder

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.