De rotklusjes van het ouderschap
Moederschap Tags

De rotklusjes van het ouderschap- Tag

Er zijn toch altijd wel dingen aan het ouderschap die je verfoeit, uitstelt of door je (eventuele) partner laat opknappen. Over deze rotklusjes en hoe ik eraan probeer te ontkomen of mezelf moed inpraat lees je vandaag in deze blog.

De rotklusjes van het ouderschap

We hebben er denk ik allemaal mee te maken toch? Die rotklusjes die je het liefste door een ander laat doen en waarbij je doet alsof je neus bloedt. Ik heb er wel een aantal in ieder geval. Charlotte van Aukjeswereld tagde mij om ook de vragen te beantwoorden. Charlotte bedacht deze tag overigens ook dus als je deze wil overnemen dan is het wel zo leuk om even te laten weten waar deze tag vandaan komt. Omdat ik in december al een paar tags invulde wachtte ik even met deze in te vullen. Intussen tagden o.a. Marieke van Mariekeblogt en Maaike van Maaikeschrijftop mij ook voor de tag. Hier komen mijn antwoorden dan eindelijk!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Eerlijk gezegd? Niet zo vaak. Toen Evi kleiner was probeerde ik ze wel elke week te knippen. Evi bijt inmiddels de randjes eraf als zij ze te lang vind worden en is me daarmee vaak te snel af. Wel vijl ik ze dan zo af en toe bij zodat haar nagels een goede vorm blijven houden en geen scherpe randen hebben.

En de teennagels?

Meestal ben ik de knipper en neem ik me zo’n 30 keer voor dat ik de teennagels even moet knippen. Totdat ik zie dat ze echt lang zijn, dat ze scherp zijn, als ik Evi erop zie bijten of als Evi me erom vraagt. Eerlijk gezegd denk ik dat het hooguit eens per maand is. En dan meer in de zomer dan in de winter aangezien ik dan de voeten van Evi vaker zie ofzo. Ik probeer geregeld Patrick zo gek te krijgen om de nagels te knippen en dat gaat me steeds beter af dan toen Evi heel klein was. Hij vond het toen maar een enge gebeurtenis met die kleine vingertjes en teentjes.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Dat verschilt. Het streven is eens per week. In de winter wordt het weleens anderhalve week, in de zomer is het echt wel een week. Evi is een warmbloedig kindje dus die ligt in de zomer best wel te zweten en sowieso geeft je huid dan wat meer af i.v.m. kleurtje. In de winter slaapt zij in een pyjama dus dan geloof ik het wel. Als Evi ziek is en zeker wanneer ze verkouden is of een loopoortje heeft was ik haar beddengoed vaker. En helaas, dit is altijd mijn klus in huis.

NIEUW BED – Evi was vandaag de baas en ze koos er o.a. voor dat haar nieuwe bed in elkaar gezet zou worden. Er komen nog wat dingen uit China voor de laatste styling maar ik vind dit er al zo schattig uitzien. Evi is enorm blij ermee! #bed #ikea #leenbakker #kind #kid #littlegirl #toddler #kleuter #hearts #hartjes

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Ik deed dit eerst 1 á 2 keer per week. Toen Evi buisjes kreeg gaf de arts het advies om dat te minderen, het hoeft eigenlijk alleen wanneer je oorsmeer ziet omdat je anders het beschermde laagje weghaalt. Er zit dus niet echt meer een ritme in, ik doe het wanneer ik het zie dat het nodig is. En soms deelt ze me mee dat ze zelf haar oortjes schoon heeft gemaakt. Dit doet zij voorzichtig want ze is een beetje spastisch m.b.t. haar oren, zeker sinds zij buisjes heeft. Prima geregeld dus.

Wie verschoont de luiers of mag op de wc de vieze billen poetsen?

De luiers deed ik meestal omdat ik het meeste thuis was maar zodra Patrick dan thuis kwam wenste ik hem ook wel een hoop succes en maakte me uit de voeten. Vooral wanneer we weer eens in de nieuwe tandjes-fase zaten of andere luier-beïnvloedende-fases. Sinds de zindelijkheid van Evi is het eigenlijk dat wie er het dichtste bij is of om wie Evi vraagt de sjaak is. Ik heb er gewoonweg geen moeite mee en veeg dan na als Evi erom vraagt. Nu Evi 5 is hoeft dat eigenlijk nooit meer, maar soms merkt ze dat enige assistentie gewenst is en daar vraagt ze dan ook om.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Tjsa ik dus. Patrick moet er in de ochtend weer vroeg uit. Daarnaast is Evi altijd een goede slaper geweest. Als ze dan al wakker was in de nacht, was er dus wel echt iets aan de hand en werd er toch om mama geroepen. Nog steeds trouwens. Als ze nu in de nacht moet plassen doet ze haar ding en laat ons liggen. Ik hoor haar trouwens wel over het algemeen. En als ze ziek ik wil ik toch bij haar zijn, dus dit is prima.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ook hiervoor was ik altijd de pineut. Patrick werkte en ik kon het prima met mijn werk inplannen. Als Patrick vrij was ging hij wel mee. Maar in al die keren is hij volgens mij 2 keer meegegaan. 1 keer met de inenting omdat ik het gevraagd had en 1 keer met de oog-test. Wel belde hij altijd om te vragen hoe het was gegaan en hoe het met Evi ging.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Meestal zijn mijn ouders de oppas en regel ik het. Ik spreek mijn moeder bijna dagelijks dus dan is het snel geregeld. Wanneer Patrick een verrassing heeft o.i.d. dan regelt hij het. Ik kan dan niet veel regelen uiteraard. Ook de contacten met de gastouder onderhoud ik over het algemeen.

Wie tag ik?

Dat waren dan alweer mijn antwoorden op de rotklusjes van het ouderschap. Ik zie dat ik toch wel veel van deze rotklusjes do. Wist ik eigenlijk ook wel en misschien deel ik deze blog nog even extra duidelijk met die man van mij. Dat moet toch echt anders 😉 Van een aantal vragen zie ik dat wij daar al een beetje uit zijn gelukkig. Ik ga er overigens ook vanuit dat ik Evi haar tanden niet meer hoef te poetsen als ze 16 is. Want dat is mijn grootste rotklusje van het ouderschap. Zeg maar gerust rotklus!

Maar van wie wil ik de antwoorden ook wel graag weten en tag ik dus om die reden voor de rotklusjes van het ouderschap? Van Cindy Sleutelindetuin en Cassandra van Momambition zou ik toch graag meer willen weten.

 

Liefs Kimberly

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

  • Leuk om jouw antwoorden te lezen in deze tag. Volgens mij zijn we allebei geregeld de Sjaak???? Voor mijn antwoorden op de vragen van de Rotklusjes van het Ouderschap-Tag moet je even terugscrollen????

    • beebsandmoms
      AUTHOR

      Echt wel! Ik ga bij je lezen ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *