8 manieren om jullie kinderen bij jullie huwelijk te betrekken
Lifestyle

8 manieren om jullie kinderen bij jullie huwelijk te betrekken

Gefeliciteerd jullie gaan trouwen! Het belooft een prachtige dag te worden omringd door jullie geliefden, waaronder wellicht ook jullie kinderen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de kinderen jullie speciale dag op een leuke manier beleven. Het is daarom goed om ze bij jullie huwelijk te betrekken. Met de onderstaande tips belooft jullie liefdesfeest een prachtige beleving voor het hele gezin te worden.

1. Het uitzoeken van bruidskleding

Betrek je kind bij het uitzoeken van je trouwjurk. Het uitzoeken van de trouwkleding is een bijzonder moment in het plannen van de bruiloft. Voor velen wordt de trouwjurk gezien als een van de belangrijkste dingen voor de grote dag. Daarom is het leuk om enthousiasme te wekken bij jullie kinderen door bijpassende trouwkleding voor hun uit te zoeken. Een mooie bijpassende prinsessenjurk of een stoer pak(je)!

2. Zorg voor leuke bezigheden op de bruiloft

Een bruiloft die de hele dag duurt kan voor een kind eindeloos aanvoelen. Zorg er daarom voor dat ze zich op hun gemak voelen door een eigen ruimte te creëren op de trouwlocatie. Dit kan zijn: een eigen tafel om te tekenen, een speelhoek of zoek eentrouwlocatiemet een buitenruimte zodat er buiten gespeeld kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een locatie waar je kunt trouwen in het bos of met een grote tuin, waar spelletjes gespeeld kunnen worden.

3. Deel ze een taak toe

Kinderen vinden het vaak leuk om hun papa of mama te helpen, al helemaal op zo’n speciale dag als deze! Bedenk taken die aan hun toegedeeld worden zodat ze een speciale rol krijgen tijdens de bruiloft. Dit kan zijn in de vorm van een ringendrager, maar het kan ook leuk zijn om jouw kleine koter foto’s te laten maken. Koop bijvoorbeeld een wegwerpcamera en laat ze hun creativiteit erop loslaten! Op deze manier leggen zij ook nog eens mooie herinneringen vast en zien jullie ook jullie speciale dag vanuit hun perspectief. Tevens zorgt dit voor prachtige herinneringen.

4. Laat de kinderen “getuigen”

Er zijn op internet meerdere kinderaktes te vinden. Deze zijn ervoor bedoeld dat de kinderen ook de mogelijkheid krijgen om te getuigen, ook al zijn ze officieel natuurlijk niet bevoegd. Het gaat er hierbij om dat de kinderen wederom het gevoel krijgen dat ze een speciale taak hebben in het huwelijk. Zij geven dan hun papa en mama hun “toestemming” om te trouwen, met handtekening en al!

5. Geef ze de mogelijkheid op te treden

Mochten jullie kinderen echte daredevils zijn, dan vinden ze het misschien leuk om een kleine act voor te bereiden voor op jullie feest. Wellicht houden jullie kinderen ervan om te zingen of spelen ze een instrument? Misschien zijn het woordkunstenaars en kunnen ze een mooi gedichtje voordragen?

Eén van de belangrijkste dingen is dat jullie je helemaal op je gemak voelen op jullie speciale dag. Zoek daarom een trouwlocatie die bij jullie als gezin past. Hebben jullie die bijzondere plek nog niet gevonden? Neem een kijkje op Weddingspaces, hier kunnen jullie locaties filteren op jullie wensen. Op deze manier vinden jullie sneller een locatie die bij jullie past.

«

»