Moederschap Recente berichten

Ik ben even niet zo blij met het Sinterklaasjournaal!

Sinterklaas komt dit weekend binnen en daarom is het Sinterklaasjournaal deze maandag van start gegaan. Maar waar ieder jaar veel volwassenen een partij zitten te klagen over van alles en nog wat m.b.t. het Sinterklaasjournaal doe ik dit jaar ook even mee.

Sinterklaasjournaal 2018

Inmiddels doen al een aantal jaren allerlei volwassenen hun beklag. De ene Piet is te donker, de ander is te licht en “Ze zitten aan ons erfgoed”! Man ik ben daar zo ontzettend klaar mee met dat gezeik dus dat is niet mijn punt. Ik ben Pro – Roetveeg Piet en met andere verhalen hoef je niet onder m’n verhaal te reageren, laat ik dat even van te voren duidelijk maken. Het Sinterklaasjournaal krijgt inmiddels al jaren een partij ellende over zich heen, de ene partij nog harder roepende dan de ander. Als er volgend jaar een eenhoorn met een muts op als Piet dienst doet vind m’n kind het ook goed, zolang ze snoep en cadeaus krijgt. Dus. Maar dit jaar is er iets dat mij wel even in de bomen joeg.

Cadeaus uitpakken

Ja! De Pieten pakken dit jaar dus cadeaus uit als jij je naam doorgeeft op de site. Superleuk toch?! Ja, maar niet als je kind HSP is en werkelijk alles onthoudt aan dat cadeau. Koop ik een andere verpakking, dan ga ik dat geheid horen. dat ene hapje dat de Pieten nemen uit die chocoladeletter, ik moet hem wel uit de juiste hoek nemen  😀  Ik hou enorm van chocolade maar niet met hazelnoten #firstworldproblems . Dus ik heb Google al onderzocht en kan uiteraard niet de verpakking vinden die het Sinterklaasjournaal gebruikt. Zo tussen neus en lippen door heb ik die kleine dame van me met haar fotografische geheugen gevraagd welke chocoladeletter ze het liefste zou willen. Dat was dan toch die met karamel en zeezout. En om daar een hapje uit te nemen, daar offer ik mezelf dan wel weer voor op.

Chocoladeletter

Ik probeerde me er dus met de eerste uitzending al een beetje makkelijk vanaf te maken. Evi gaf geen reactie op dat uitpakken en dat het kon op de site. Hold my purse zei juf en huppa, ze probeerden het met z’n allen op school. Daar lukte het niet en dus werd ik door Evi in het nauw gedreven, er moest echt haar naam ingevoerd worden op de site. Wist ik dus veel dat ze een chocoladeletter zou krijgen. Maar goed, ze zit nu in groep 3 en wie weet hoe lang ze blijft geloven in Sinterklaas. Deze moeder werkt dus ook maar nog even mee aan dat stukje geloof van haar. Ondanks dat ik die karamel zeezout chocoladeletter lekker vind, levert het wel een hoop gedoe op.

Hoe vind jij het Sinterklaasjournaal?

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

7 COMMENTS

 • Jeanine

  Ik ben zelf die hard fan haha! Mijn kinderen zitten stipt om 18 voor de.tv en anders wordt het uitzending gemist. In jouw geval kan ik het me goed voorstellen dat je er niet zo blij mee bent, haha!

 • Tessa

  Ik vind het hartstikke leuk maar soms veel te spannend (voor kinderen dan, niet voor mij :P) en vreselijk onpraktisch om redenen zoals jij nu aangeeft. Ook met Piet spelen op school was het journaal soms rete-onhandig. Zelf doe ik niet al te veel moeite mijn kind te laten geloven dus in dit geval zou ik dan gewoon voor ander cadeaupapier gaan en eventuele vragen na het terugkaatsen (wat denk jij schatje?) eerlijk beantwoorden. Maar da’s persoonlijk en weer een heel andere discussie. Tot nu toe keek die van mij (bijna 4) nog niet maar ben benieuwd of ik er dit jaar ook nog onderuit kom nu hij op school zit…

 • Fleur

  Ik heb inderdaad ook al zitten google naar die verpakking, hahaha. Ik heb wel eens gemaild naar de NPO of ik als ouder geen pakket kon kopen om mee te doen met de uitzendingen of dat ik een soort alert kon krijgen zodat ik de juiste spullen in huis heb om mee te doen. Helaas wilde ze de wending voor iedereen als verrassing houden. Ik heb de oplossing bedacht en doe zaterdag een uitgepakt chocoladeletter met natuurlijk een hapje eruit in de schoen, zonder verpakking en cadeaupapier 😉

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha dat is ook echt een hele goede! We gaan een berichtje sturen naar Sint dat ze wel graag een nieuwe wil. Ze heeft er ook de balen van want chocoladeletters zijn voor volwassenen ??

 • Nicole

  Oh ik heb zitten kijken en dat niet eens gehoord haha. Ik hoor de kleine dame er ook niet over dus hopelijk “ramp” afgewend?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ik hoop het voor je, wij hadden het gemist totdat school er aandacht aan gaf.

 • Nicole Monsieurs

  Ons dochtertje Lilly is 3 jaar en vindt het heel leuk om te kijken maar het verhaallijn snapt ze nog niet echt. Ik vind het altijd heel leuk om samen met Lilly te kijken want ik keek zelf ook altijd het Sinterklaasjournaal, leuk jeugdsentiment

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *