Camping Village Montescudaio Italië Cecina
Lifestyle Recente berichten Tips

Glamping in Italië | Camping in Toscane met het gezin

Naar Italië met het gezin en dan niet in een appartement. Proef het echte Toscane tijdens de glamping met het gezin. Wij gingen glampen in een safaritent op Camping Montescudaio en ik laat je weten hoe dat ons is bevallen. Maar uiteraard laat ik je ook het e.e.a. zien van de camping en de omgeving.

Toscane met het gezin

Ja, Toscane is wat verder rijden dan de grote meren in Italië maar daar krijg je een hoop voor terug. De mensen zijn ontzettend vriendelijk, de omgeving is bijzonder mooi, het eten heerlijk en er is veel te doen. Middeleeuwse stadjes, kliffen, stranden, wijn en heerlijk eten. Toscane is geweldig!

Camping Village Montescudaio

In die prachtige omgeving van Toscane – op zo’n 14 uur rijden van ons huis – bevindt zich dus ook Camping Village Montescudaio. Twee jaar terug gingen wij er ook heen en dit jaar gaan we weer. Vrienden van ons gaan nu voor de derde keer zelfs. Maar waarom gaan we niet naar een nieuwe camping want er zijn er zoveel? Sowieso gaan wij nu weer omdat onze vrienden daar ook heen gaan en we dat dus gezellig vinden, ook voor Evi. Maar de camping heeft een behoorlijk aanbod aan entertainment en nog zoveel meer. Dat lokt ons nu dus voor de tweede keer. Vorig jaar zijn we niet op vakantie geweest en we zitten ons hier nu al maanden op te verheugen.

Glamping in de Ardèche met je gezin

Kindvriendelijk Italië ontdekken met je kinderen

Voor de kinderen – groot en klein – is er ontzettend veel te doen. Overdag zijn er allerlei activiteiten in de kidsclub. En al denk ik dat wij daar niet veel gebruik van zullen maken is het wel fijn om te weten dat het er is. Zeker omdat we ook een aantal dagen met z’n drieën zullen zijn en Evi misschien gewoon met kindjes wil spelen die dagen. In de avond zijn er verschillende thema’s, theaters, muziekavonden en spelletjes voor de kinderen. De ouders kunnen bij de pizzeria heerlijk eten en de lekkerste proscecco drinken. Al weet ik dat alleen van horen zeggen omdat ik 2 jaar terug zwanger was. Ondertussen kun je de kinderen goed in de gaten houden en eventueel mee dansen op de dansvloer, dat scheelt weer met al die pizza’s.

Camping Montescudaio Italië Cecina entertainment

Maar ook de zwembaden zijn heel fijn. Met het speciale kinder- en kleuterbad genoeg vertier voor onze kleuter die haar zwemdiploma helaas nog niet heeft.

Tip: Waarom zou je glampen met je gezin?

Camping en vakantiepark, voor ieder wat wils

Onze vrienden gaan met de aanhangwagen op pad. Wij houden daar niet van en dus is Camping Village Montescudaio perfect voor ons. Op de camping is namelijk ook een vakantiepark waarbij je kunt kiezen uit stacaravans, safaritenten of bungalows. Ik heb een man die pertinent een douche en toilet bij z’n slaapplek wil hebben. Waar we 2 jaar terug in een bungalow zaten hebben we nu gekozen voor een safaritent. Hierbij heb je toch dat camping-gevoel maar slaapt Evi ook bij ons onder hetzelfde tentzeil. De bungalows zijn aangepast waardoor we niet meer onder 1 dak zouden slapen en daar vind ik Evi nog te jong voor. Zij zou dan een toffe tent naast de bungalow hebben, heel leuk maar nu nog niet.

Camping Montescudaio Italië Cecina

Het voordeel bij het vakantiepark is dat je niets hoeft te slepen, alles er al staat, zelfs een BBQ. Ideaal dus! Op de hele camping is gratis WiFi  maar dat is niet overal even goed. Fijn voor ons dus dat Patrick tegenwoordig in een WiFi hotspot rijdt en ik dus eventueel nog wat zou kunnen werken als dat nodig is. Er zijn veel bomen op de camping waardoor er veel schaduw is bij de staplekken. Heel fijn omdat het behoorlijk warm kan worden in het hoogseizoen in Italië en je zo zelf kunt bepalen of je in de zon of schaduw gaat zitten.

De toiletten en douches zijn erg goed onderhouden en schoon. Wij hebben er niet veel gebruik van gemaakt maar onze vrienden dus wel en die zijn na 2 jaar nog steeds erg tevreden.

Tip: Lees ook Glamping in de Ardèche met het gezin

Activiteiten in Toscane met kinderen

In de omgeving is ook van alles te doen. De camping ligt vlakbij het dorpje Cecina, in het midden van Toscane. Over het algemeen zijn er vooral steenstranden in dit gebied maar met zo’n 20 minuten rijden zit je op een zandstrand met water zo ontzettend bijzonder blauw! Dat dit komt door de zoutfabriek even verderop vergeten we voor het gemak. Op zo’n 10 minuten rijden ben je in het waterpark van Cecina.

Maar je kunt ook naar Pisa, bekend van de toren van Pisa. Dat is ontzettend toeristisch maar goed wel heel leuk om eens te zien. Pisa ligt op ongeveer een uur rijden van Camping Village Montescudaio. In Pisa kun je ook fijn winkelen maar hou er rekening mee dat ze – zeker in het hoogseizoen – de winkels tussen 12 en 16 sluiten. Beetje jammer als je dan voor niks rondloopt, zoals wij dus hadden 2 jaar terug dankzij de toeristische route van de navigator. Wil je vliegen en in Italië een auto huren? Dat kan prima vanaf Pisa, daar is namelijk een vliegveld.

Camping Montescudaio Italië Cecina Toren van Pisa

Ook is er een dierentuin in de buurt. Toch weer anders dan in Nederland en leuk voor de afwisseling voor de kinderen. De dierentuin – Zoo Pistoia – is 7 hectare groot en heeft ruim 400 dieren. Genoeg te zien dus.

Aftellen tot we mogen gaan

En om al deze redenen gaan wij komende zomervakantie weer heerlijk naar Camping Village Montescudaio. Ik heb er ontzettend veel zin in en Evi vraagt inmiddels ook al maanden of het al zomervakantie is. Zwemmen, zonnen, lekker eten, goed gezelschap, prachtige omgeving en leuke activiteiten. Wat wil een mens nog meer?!

Ga jij ook graag naar een camping of liever naar een hotel?

Dit artikel is puur uit enthousiasme geschreven en niet gesponsord. 

Liefs, Kimberly
Camping Village Montescudaio Cecina Italië
Liked it? Pin het dan op Pinterest.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Christa

  Ik kan ook niet wachten tot het vakantie is, maar voor mij duurt het echt nog ff!
  Als ik meerdere verhalen lees over Italië wil ik er ook weer heen, maar dat zal moeten wachten tot volgend jaar… ?
  Dit jaar wordt het Luxemburg en ik bid dat het er mooi weer blijft.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja zal toch wel?! Luxemburg is zo mooi en leuk en fijn ❤

 • Roelina

  Wij gaan ook graag een camping, vorig jaar naar albatros geweest in toscane. Zou er zo weer heen willen, maar dit jaar helaas vol.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh wat zonde! Dit is zo’n fijne camping en ik zou er ieder jaar naartoe kunnen

 • Marieke

  Wat heerlijk hè? Ik kijk er ook zo naar uit. Niks moeten, alles mogen. Genieten van het samen zijn met zijn viertjes <3
  Nog een paar weken wachten, dan vertrekken wij ook naar Bella Italia met de vouwwagen.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh ja! Ik heb er zo’n zin in. Nu alleen druk met vooruit werken….

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *