Reizen en uitjes Reviews

Glamping in de Ardèche met het gezin

Vakantie vieren op de camping zonder met je toiletrol onder de arm naar het douchegebouw te hoeven? Het is mogelijk! Glamping in de Ardèche is een hele fijne optie met het gezin, zo geniet je van alle voordelen van een camping. Maar dan zonder nauwelijks in te leveren op luxe. Ik laat onze camping zien – met een berg foto’s van onze vakantie – en deel tips voor uitjes met kinderen in de Ardèche.

Glamping in Frankrijk

Idyllische vestingdorpjes, kastelen, bergriviertjes en een prachtige omgeving. Je vind het allemaal in Frankrijk! Genieten van de mogelijkheden die een camping bied maar toch in een comfortabel bed slapen en een eigen douche hebben. Glamping in Frankrijk staat garant voor een heerlijke vakantie. Glamping in de Ardèche kun je op deze mooie campings.

Camping Le Médiéval in de Ardèche

Dankzij VacanceSelect genoten wij een week lang op Camping Le Médiéval. Deze kleine camping ligt in de Ardèche. Dit is een prachtige omgeving die bekend staat om de vele historische dorpjes en de mooie rivieren waar je kunt kajakken. Camping Le Médiéval is een kleine camping met een hippie/ Ibiza sfeer. De eigenaresse is een Française maar spreekt Nederlands. Dit was voor ons heel prettig aangezien wij tijdens de vakantie er weer eens achter kwamen hoe slecht het met onze Franse taal gesteld is. Iedere ochtend zijn er verse stokbroden, croissants en chocoladebroodjes te koop in het restaurant. In het restaurant op de camping is er een wisselend menu om uit te kiezen maar ook een ruime keuze uit Pizza en Salades. Dat er iedere avond ook veel lokale mensen kwamen eten op de camping zegt volgens mij veel over de kwaliteit van het eten.

Op deze Franse kindvriendelijke camping worden enorm veel leuke dingen georganiseerd voor kinderen. In de ochtend kidsclub inclusief spelletjes en knutselen, in de middag eventueel activiteiten zoals Bumperball of een toernooi Jeu de Boules. Om dan de dag af te sluiten met een kinderdisco en een heuse schuimparty of speurtocht. Ideaal voor de kinderen maar ook voor de ouders want zo maakt je kindje ook gemakkelijk vrienden op de camping.

Naast de activiteiten voor de kinderen die werden georganiseerd op de camping waren er ook activiteiten voor de ouders. Zo was er een band, een DJ en een karaoke-avond. Met 3 zwembaden – waaronder een kinderbad – hoef je je ook nog eens niet te vervelen aan het zwembad.

glamping Le Medieval

Glamping is ideaal omdat je niet al je spullen mee hoeft te slepen naar de camping. Het slapen op een echt bed, eigen slaapkamers hebben en een douche met toilet is extra fijn. Dit jaar mochten wij met het Glamping in de Ardèche genieten van een stacaravan waar zelfs 2 badkamers en toiletten in zaten. Maar ook een fijne keuken met vaatwasser, airco, drie slaapkamers én er was zelfs een kleine wasmachine! Zo legden wij nauwelijks toe op de luxe, dronken wijntjes op onze veranda en keken naar onze dochter die plezier had bij de kinderactiviteiten.

Glamping Ardèche met het gezin in stacaravan

Ik had onze eigen hangmat mee maar er hing al een hangmat. Deze zorgde ervoor dat Evi daar geregeld haar Donald Duckjes aan het lezen was. Maar ook zorgde de hangmat voor plezier met haar vriendinnen. Zo speelden zij onder andere hangmat-dans 😉 Doordat wij vlakbij de speeltuin en het springkussen stonden met onze stacaravan konden wij ook gemakkelijk onze dochter in de gaten houden. Ideaal!

Op de camping met het gezin

Het grote voordeel van een camping vind ik dat je veel ruimte om je heen hebt en door het open karakter is het gemakkelijk voor kinderen om af te spreken met vriendjes. Zo kun jij een puzzelboekje doorwerken, lezen of borrelen op de veranda – op comfortabele stoelen – met je partner en de ouders van het vriendje van je kind. Je auto staat naast je stacaravan of luxe tent en je kunt dus gemakkelijk de omgeving verkennen.

Mijn ervaring is dat je sneller contact maakt met de mensen om je heen dan wanneer je in een appartement of hotel verblijft. Daarnaast is een camping ingericht om eropuit te gaan, zo is er veel groen om je heen en is een camping ingericht op spelende kinderen. Ideaal dus! Echter willen wij niet te veel toeleggen op ons comfort. De mogelijkheden die Glamping bied zijn dus voor ons een ideale combinatie. Zo vieren wij fijn vakantie en kunnen toch genieten van de voordelen van een camping.

Activiteiten met kinderen in de Ardèche

In de Ardèche – Frankrijk – kun je ontzettend veel leuke dingen doen met kinderen. Naast zwemmen, Pizza eten en spelletjes spelen is de omgeving ideaal om samen te ontdekken. Met deze tips voor kindvriendelijke uitjes weet je zeker dat jullie leuke dagen in het vooruitzicht hebben.

Kastelen en vestingstadjes

De Ardèche beschikt over vele kastelen en vestingstadjes. Leuk om doorheen te gaan en te ontdekken. Er zijn dusdanig veel kastelen dat er altijd wel een leuke bij jou in de buurt is. Echter is Chateau des Roure een heel leuk kasteel om met kinderen te ontdekken. Zo zie je een smid aan het werk, leer je van alles over de zijderups, kun je zien hoe echte Franse katapulten werken, het Chateau ontdekken en de omgeving goed bekijken. Maar daarnaast is er ook een spookkelder – inclusief Nederlands verhaal – en worden er snoepjes met een katapult weggeschoten. Heel leuk natuurlijk om dan samen op jacht te gaan op de snoepjes! Het kasteel beschikt over een Nederlandse tour.

Grotten in de Ardèche

In de bergachtige omgeving van de Ardèche zijn vele grotten om te ontdekken. Zelf gingen wij naar de Grotte de la Madeleine. Op de dag dat wij gingen was het regenachtig en daardoor ongelooflijk druk. Van andere mensen op de camping hoorde ik dat zij amper hoefden te wachten. De grot is prachtig om te ontdekken en heeft een lichtshow. Ook zijn er kinderactiviteiten en is er een speciale kindertour. Door de Nederlandse audiotour krijgt je kindje een duidelijke en leuke uitleg over wat hij of zij ziet in de grot.

Grotte de la Madeleine Ardèche

Kanoën of kajakken

Over de vele riviertjes en natuurlijk de rivier de Ardèche zelf kun je goed kanoën of kajakken. Wij hebben dit nu nog niet gedaan omdat Evi haar zwemdiploma nog niet heeft. Wel hebben wij het op onze lijst voor een volgende keer gezet want het zag er enorm leuk uit! Vooral in de omgeving van Pont D’Arc zijn er vele plekken om een kano of kajak te huren. De afstand kun je zelf kiezen en het schijnt goed begaanbaar te zijn met kinderen.

Andere kindvriendelijke activiteiten in de Ardèche

In de Ardèche vind je o.a. een prehistorisch dinopark, een trapwagen over de Vélo-Rail waarmee je langs rotsen gaat, over bruggen en langs allerlei mooie plekken in de Ardèche. Maar ook zijn er verschillende klimbossen met diverse parcours voor verschillende leeftijden. De krokodillenfarm – geheel overdekt – is leuk om te ontdekken met kinderen omdat er naast krokodillen ook nog vele andere dieren te zien zijn. Een duik in het water bij de Pont D’Arc is leuk om te doen maar ook heel bijzonder door de prachtige locatie. En mocht je kindje nog niet kunnen zwemmen dan is het leuk om visjes proberen te vangen.

Glamping in de Ardèche – het beste van 2 werelden

Voor ons was onze ervaring met Glamping in de Ardèche echt het beste van 2 werelden. We hadden een prachtige stacaravan, een ontzettend leuke camping, een intens gelukkig kind, leuke dagjes uit met het gezin en genoten van het zwembad. Maar ook het lekkere eten, het mooie weer en het plezier met elkaar was geweldig! Toch op een camping en toch onze eigen luxe. Wij zijn in ieder geval enorm enthousiast en zaten al te fantaseren over volgend jaar.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *