Minder piekeren
Persoonlijk

Genieten van wat je hebt en minder piekeren

De afgelopen tijd word ik weer flink met mijn neus op de feiten gedrukt, alles wat je hebt kan zomaar van je worden afgenomen en soms krijg je gewoon wat klappen om je oren. Ik als enorme piekeraar kan dat gewoon ontzettend lastig vinden. Sommige mensen gaat het als vanzelf af om hoe dan ook positief te blijven en te genieten, ik moet daar ietwat meer moeite voor doen om minder te piekeren. Ook niet erg, iedereen verwerkt zijn leven en gebeurtenissen op zijn eigen manier.

Een hoop om over te piekeren

Het is alleen wel nu ik ouder word en mama ben, dat ik minder kan piekeren maar ook minder wil piekeren. It’s a choice tegenwoordig. Maar de laatste tijd dus, een hoop om over te piekeren en ik ontplooi mezelf zowaar gewoon als blij eitje met de kleinste dingen. En ook dat maakt me blij! Ik merk wel dat de mensen om me heen wat verbaasd zijn, er wordt me zomaar 4 x gevraagd of het echt ok gaat. En ja, het gaat gewoon ok.

Al gelezen: Mijzelf laten tegenhouden door onzekerheden

Genieten van de kleine dingen

Ik kan genieten van de zonnestralen op m’n bol, de zonnestralen op het bolletje van de beeb, de knuffels die ik krijg en de dikke natte zoenen van het beebje waar ik zo veel van hou. Ja, ik hou ook heel veel van haar papa maar die zoenen van dat beebje blijven toch echt de beste van de wereld. Krijg ik er ook nog een liefdesverklaring bij? Dan kan mijn dag al helemaal niet stuk. Het even niet moeten van mezelf en gewoon zijn, ik vind het gewoonweg heerlijk. Soms kakt de duvel gewoon een aantal keer op je kop, je kunt het maar het beste nemen zoals het is en doorgaan.

Lees ook: Leren loslaten

Uiteindelijk zullen situaties veranderen en moet je er maar niet te lang bij stil staan denk ik. Ach ja, ouder worden het heeft ook wel weer z’n voordelen. Laten we het daar maar op houden. Relativeren en gewoon waarderen wat je al hebt gaat gewoon makkelijker denk ik naarmate je ouder wordt.

Bloggen en je weg daarin vinden

Wel zorgde het er even voor dat ik niet zo goed wist waar ik over moest bloggen, lastig als je net je eigen blog lanceert. Ook is de concentratie gewoonweg ruk, of ik denk aan de dingen van het leven, of ik huppel als een blij ei achter mijn beeb aan of ik ben gewoon in het moment aanwezig of aan het werk want dat moet dan toch ook van de baas als ik m’n salaris wil krijgen.

Maar wat me nou nieuwsgierig maakt… Hoe sta jij in het leven en hoe ga je om met stress? Ben je een eeuwige positivo, een piekeraar of zie je wel waar het schip strandt?

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

  • Daphne

    Hoe ouder ik word, hoe anders ik tegen dingen/zaken aankijk.Maar ook mijn manier van leven wordt anders. Het belangrijkste is te genieten van de kleine dingen en de mensen om je heen????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.