Prullenbak om afval te scheiden
Recente berichten

Makkelijk afval scheiden met mijn nieuwe prullenbak

Wij scheiden tegenwoordig ons afval maar ik was het steeds zat om maar heen en weer te blijven lopen naar de afvalbakken buiten. Op advies van een vriendin kocht ik een hele fijne nieuwe prullenbak zodat ik makkelijk ons afval kan scheiden. Ideaal!

Waarom zou je jouw afval scheiden

Eerlijk is eerlijk, wij zijn vooral het afval gaan scheiden omdat we van de gemeente een plastic bak kregen en omdat ze onze grijze bak meenamen. Het was echt even wennen om het afval te gaan scheiden. Maar het is beter voor het milieu en we lopen minder naar de grote afvalcontainer. Ook merk ik dat we bewuster zijn van de hoeveelheid afval die we hebben. Vooral qua papier (dankzij perspakketten) en plastic (boodschappen) dragen wij flink bij.

Heen en weer lopen

Aanvankelijk verzamelden we bergjes met afval op het aanrecht of in een losse zak aan de verwarming. Al snel nadat we begonnen met het afval te scheiden merkte ik namelijk dat ik maar heen en weer bleef lopen naar de grote afvalbakken. Dat was niet echt motiverend en onze oude prullenbak voldeed duidelijk niet meer. We gingen na een tips van een vriendin op zoek naar een prullenbak om het afval te scheiden.

Prullenbak om gemakkelijk afval te scheiden

Mijn nieuwe prullenbak om afval te scheiden

Mijn vriendin raadde ons een Afval Toren (een zogenaamde waste totem) aan. Dat is een prullenbak met verschillende compartimenten waarmee je dus gemakkelijk je afval kan scheiden. Je kunt hem zelf gebruiken zoals je wil en hij is in verschillende maten verkrijgbaar. Wij hebben een kleinere maat omdat ik de prullenbak na een week echt vind beginnen te stinken en de vuilniszak gewoonweg verschoond wil hebben. N.a.v. de afbeeldingen op de site had ik verwacht dat hij witter zou zijn maar de kleur misstaat absoluut niet. Deze vuilnistoren is even hoog als mijn oude normale prullenbak en dat is voor ons prima.

Prullenbak met geurfilter

Door het geurfilter in het deksel stinkt de prullenbak niet en ik vind hem makkelijk in gebruik. Waar ik wel aan moet wennen is dat ik de vuilnisbak steeds moet openmaken. Wij hebben namelijk jaren een automatische prullenbak gehad die openging als ik mijn handen erboven hield. Dat is nu niet meer en dat vind ik vooral lastig als ik mijn handen vol heb. Maar verder vind ik de prullenbak heel fijn en vind ik het ideaal om op deze manier mijn afval te scheiden. Voor de prullenbak is ook nog een los groenbakje te koop die je in de afvalbak kunt plaatsen. Wij hebben die niet gekocht omdat ik dat verzamel per maaltijd en in 1 x in de grote groenbak gooi.

Afval scheiden prullenbak
Hoe scheid jij je afval?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen. Dat maakt mij niet minder enthousiast of oprecht.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

3 COMMENTS

 • Natasja

  Lijkt me ideaal!! Wij scheiden t afval al een behoorlijke tijd door de regels hier in de gemeente en dat bevalt prima, maar idd de hele tijd naar verschillende plekken moeten lopen… wij zijn toch opzoek naar een nieuwe prullenbak dus deze neem ik zeker mee!
  Natasja onlangs geplaatst…Die is ook vaak… | Keeping Up With Natasja #125My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Vervelend is dat lopen dan steeds. Ik vergat ook iedere keer weer iets, heel irritant. Nu hoef ik maar een paar keer per week naar die bak te lopen om deze prullenbak te legen. Ideaal!

 • Marie de Jonge

  Interessant om te lezen over jouw nieuwe prullenbak. Ik ben ook op zoek naar een handig systeem waarin ik gemakkelijk mijn afval kan scheiden op een plek. Met deze prullenbak voorkom je dat je meerdere kleinere afvalbakken in je huis hebt staan. Ik ga snel kijken naar de verschillende formaten, bedankt voor het delen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 12 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.