Nieuwe bank voor je gezin kindvriendelijke bank kopen kindvriendelijk interieur
Home en interieur Recente berichten

Een kindvriendelijke bank die ook mooi is?

Een nieuwe bank kopen vergt best wat voorbereiding en aandacht als je een gezin hebt. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf zodat je naast een mooie bank ook een kindvriendelijke bank hebt? Ik help je op weg met mijn blunders en tips.

Een kindvriendelijke bank die ook mooi is?

Bestaat dit? Jazeker! Het is alleen wel voor jezelf nodig om alles op een rijtje te zetten. Nadat ik als moeder een bank volledig ruïneerde was het voor ons absoluut nodig om een nieuwe bank te kopen. We speurden behoorlijk rond en na rondgevraagd te hebben bij vriendinnen kwamen we bij deze online collectie banken terecht. Waar moet je rekening mee houden met de aankoop van een nieuwe bank als je kinderen hebt?

Welke stof is kindvriendelijk?

Toen wij naar ons vorige huis gingen kochten we voor het eerst een hoekbank, dat leek ons makkelijk. De stof was robuust want dan vonden we stoer. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden was dat deze stof heel rottig te reinigen was en zeker met een spugende refluxbaby dus niet ideaal was. Ook konden de hoezen er niet af en zaten we op een gegeven moment met een niet zo propere bank meer om het maar netjes te zeggen. Hou met de stof rekening dat deze te reinigen is en dat er dus niet allerlei stukjes zijn die je met een tandenborstel o.i.d. moet proberen schoon te krijgen.

Allerlei tips om je bank te reinigen.

Kindvriendelijke bank nieuwe bank voor je gezin

Kussens van de bank

Ideaal is het natuurlijk als je de hoezen van de kussens af kunt halen maar zelf vind ik het dan vervelend dat de kussens van de bank dan ook vaak schuiven. Niet te vergeten dat die zitkussens ideaal zijn om je broer of zus mee te grijpen tijdens een kussengevecht. Het is dus echt voor jezelf afwegen wat jij ideaal vind.

Zitplaatsen

Hoeveel plekken heb je nodig en wat is er mogelijk in huis? Hangen jullie liever op de bank of zitten jullie daadwerkelijk meestal gewoon recht op de bank? Het zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden. En die paar verjaardagen in het jaar tellen dan toch echt minder mee dan het gebruik door jullie gezin iedere dag.

Looks

Last but not least, de looks van de zitbank. We willen allemaal graag – denk ik tenminste – een bank die mooi bij de rest van je interieur past. Waar je graag mensen op uitnodigt en waarvan het een aanvulling in je interieur is. Tegenwoordig is het steeds vaker mogelijk om je bank volledig aan je eigen wensen aan te passen. Ideaal want zo kun je pootjes, stof, kleur en de uitvoering zodanig aanpassen dat jouw nieuwe bank echt bij jouw (kindvriendelijke) interieur past.

 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

1 COMMENT

  • Emma

    Wij verwachten ons eerste kindje en twijfelen of we nu een nieuwe bank aanschaffen of dat we dat doen als ons kindje wat ouder is. We hebben een bank die opzich nog een paar jaar mee zou kunnen, maar deze bank kan ik helaas niet zelf schoonmaken. Misschien is het bankstel laten reinigen een optie. Daar zal ik me ook even in verdiepen. Mochten we een nieuwe bank kopen, dan zullen we een bank kiezen die eenvoudig te reinigen is!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *