De schoolfoto is niet leuk maar mijn kind wel
School

De schoolfoto is niet leuk maar mijn kind wel!

Veel moeders maken zich er zorgen om: De schoolfoto’s. Voor het eerst maakte ik me dit jaar nergens zorgen om. Totdat ik de resultaten zag en de schoolfoto niet leuk bleek te zijn. Maar waarom vind ik de schoolfoto niet leuk?

Ik baal van de schoolfoto!

Een paar weken terug kwam de schoolfotograaf langs op school en voor het eerst was ik er heel ontspannen over. Maar toen kwamen de schoolfoto’s binnen; De schoolfoto is niet leuk geworden! Sterker nog, ik zie een meisje die normaal veel lacht en straalt zelfs met een gesloten mond. Had ik me zo verheugd op een schoolfoto met het fietsenrek van Evi maar is daar dus niets van de te zien!

Klassenfoto

We kennen allemaal nog wel die klassenfoto’s van vroeger. Er stond standaard iemand op met z’n ogen dicht of die z’n tong uitstak. Tegenwoordig worden veel schoolfoto’s bewerkt met Photoshop en ook de klassenfoto van Evi dus. Toen Evi thuis kwam, die dag dat de schoolfotograaf er was, vertelde ze al dat ze had moeten springen van de fotograaf. Ik had dus een speelse klassenfoto verwacht maar het tegendeel is waar. Evi is de enige die springt van de hele klas en dat geeft wel een heel raar effect. Zeker in het tijdperk van Photoshop had ik toch wel verwacht dat er meerdere mogelijkheden zouden zijn geweest om de foto te balanceren. Meerdere moeders hebben me erover “aangesproken” dat het hen was opgevallen dat Evi de enige springende van de klas is.

Lees ook: Haartips voor de schoolfoto

Hoge verwachtingen?

Ik baal er van, niet omdat ik mijn kind raar vind op de foto o.i.d. maar juist omdat ik meer verwacht van een professionele schoolfotograaf. Zeker in het geval van de klassenfoto vind ik het echt een blunder. Je gaat er vanuit dat ze van elk groepje 2 opties maken zodat ze lekker kunnen photoshoppen maar dat is dus blijkbaar niet het geval. Evi gaat graag op de foto en aangezien ze natuurlijk de mooiste van de wereld is met een grote glimlach had ik gewoonweg verwacht dat de foto’s beter zouden zijn. En niet met een meisje die in een ongemakkelijke houding staat omdat ze zo moest staan van de schoolfotograaf.

De schoolfoto is niet leuk

Ik heb direct contact gezocht met de schoolfotograaf en gevraagd of ze niet nog meer foto’s hadden van Evi. Pas na bellen (geen gehoor) en mailen anderhalve week later kreeg ik een respons. Er waren nog een paar foto’s maar daar kijkt Evi niet in de lens. Verder dus alleen maar een ongemakkelijk meisje. Voor later zullen we wel een portretfoto en ook die rare klassenfoto afnemen. Waar ik vorig jaar niet kon kiezen is de keuze nu snel gemaakt. We hebben zelf veel foto’s waar Evi opstaat zoals ze is en waar zij wel ontspannen is. En die zijn me stukken dierbaarder, ik vind het namelijk heerlijk om te zien dat ze aan het wisselen is, die sterretjes van ondeugd in haar ogen. Ze is de mooiste en de knapste en heeft de mooiste ogen van de wereld. Dus. Kan de schoolfoto niet leuk zijn, mijn kind is dat wel.

Heb jij ook weleens een schoolfoto gehad van je kind die niet leuk was?

Liefs Kimberly

 

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Linda

  Ja vorig jaar viel het ook tegen, en je moest een pakket afnemen ipv alleen de klassenfoto oid dus heb het niet gedaan. Ook al vond ik dat erg jammer m

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat is zeker jammer zeg! Stom ook dat het niet individueel afgenomen kon worden.

 • Lilian

  Oh Anna stond vooral niet leuk op de portretfoto’s, omdat ze in het begin heel erg verlegen was. Bij de klassenfoto mocht ze lekker bij de juf op schoot 😉

  Afgelopen jaar hielp ik mee als ouder en toen hadden we een fotograaf die echt goed met de kids overweg kon en hele mooie foto’s maakte. Komende jaren vragen ze weer naar hem. Maar veel van die organisaties hebben talloze fotografen in dienst en dan weet je nooit wat je krijgt. Hier in het dorp is ook een school die een eigen (lokale) fotograaf heeft en die foto’s zijn zó leuk!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat is wel heel fijn dat het goed is gekomen. Zo’n fotograaf blijkt toch heel belangrijk in dat proces ?

   Heel leuk dat ze ook bij juf op schoot mocht, dat is toch speciaal.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *