Budget en gratis uitjes in Noord Holland - uitjes met kinderen
Beebs Recente berichten Uitjes

30 budget en gratis uitjes in Noord – Holland

Zin om erop uit te gaan maar geen zin in een lange reistijd of om veel geld uit te geven? Met deze 30 low budget en gratis uitjes in Noord-Holland kun jij met de kinderen een dagje uit, ook met een klein budget.

Goedkope uitjes in Noord – Holland met kinderen en het hele gezin

Kinderen kosten nou eenmaal (veel geld), daar valt niets aan te ontkennen. Dagjes uit kunnen al snel tegen de € 100,00 kosten. Dat is jammer want er zijn veel leuke kindvriendelijke activiteiten in Noord – Holland die met een klein budget haalbaar zijn. Zo hou je geld over voor een patatje of pannenkoek voordat jullie weer naar huis gaan. Deze uitjes in Noord- Holland zijn ontzettend leuk om met de kinderen te doen en staan garant voor een fijne dag uit met het gezin!

Low budget uitjes in Noord-Holland

Ik heb de allerleukste gratis en low budget uitjes in Noord- Holland voor je uitgekozen. Controleer voor de zekerheid de prijzen en openingstijden op de website van het uitje. Mocht jij zelf nog een hele leuke tip hebben voor een uitje in Noord-Holland? Geef het dan aan mij door, dan voeg ik dat uitje toe aan dit overzicht.

1. Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Sprookjeswonderland - low budget en gratis uitjes in Noord Holland

Een leuk en betaalbaar dagje uit heb je zeker in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Hier parkeer je gratis en ook eten & drinken is hier betaalbaar. Met een kabouterdorp, speeltuin, kinderboerderij, attracties en een trein over het terrein kun je hier gemakkelijk een dag besteden. Het attractiepark is overzichtelijk en erg leuk voor kinderen t/m een jaar of 7. Dit ongelooflijk leuke kinderattractiepark is in 1973 gestart als een soort grap en sindsdien in opbouw. Daarnaast is het rolstoelvriendelijk en zeer toegankelijk voor kinderwagens.

Entreeprijs vanaf 2 jaar € 11,00 per persoon
65+ ers betalen 
€ 9,50 entree

Sprookjeswonderland
Kooizandweg 9
1601 LK Enkhuizen

2. Muiderslot in Muiden

Het best bewaarde kasteel vind je in Muiden. Het Muiderslot is sinds 1878 een rijksmuseum en beschikt over een prachtige collectie maar ook een prachtige kasteeltuin. Waan je weer even in de middeleeuwen en speel dat je een jonkvrouw of ridder bent. Sluit aan bij één van de vele activiteiten die worden georganiseerd op het kasteel, volg de audiotoer, kijk naar de demonstraties van de valkenier of ontdek het kasteel aan de hand van de activiteitenkaarten.

Volwassene€ 15,50
Kind 4 t/m 11 jaar€ 9,00
Kind t/m 3 jaarGratis
Speurtocht, incl. medaille€ 2,00
Museumkaart, ICOM (op vertoon van fysieke kaart) Gratis

Rijksmuseum Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

3. Landgoed Hoenderdaell in Anna Palowna

Een ruim opgezette dierentuin met tijgers en leeuwen die via stichting Leeuw gered zijn. Dat is Landgoed Hoenderdaell. Kijk mee met de jaagsimulator hoe leeuwen en tijgers hun prooi vangen om daarna in de speeltuin lekker buiten te spelen. De vogelshow en de vogelverblijven zijn sinds 2019 vernieuwd en uitgebreid, absoluut een aanrader om te bezoeken en om je te verwonderen. Je parkeert bij Landgoed Hoenderdaell gratis.

Dagkaart
Kinderen 0 t/m 2 jaargratis
Kinderen van 3 t/m 4 jaar€ 5 p.p
Vanaf 5 jaar€ 11 p.p.

Landgoed Hoenderdaell
Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna

4. Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Leer over het leven van 100 jaar geleden, over de waterwerken, speel Oud-Hollandse spelletjes en maak je handen vuil. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. Dit actieve en zeer kindvriendelijke museum is ideaal voor een leerzame dag met het gezin. Ontdek de historische gebouwen en leer steeds weer nieuwe dingen dankzij de wisselende tentoonstellingen. Wel is het museum 1 van de duurste uitjes uit deze lijst, parkeren kost € 5,00 per dag.

In deze uitgebreide review lees je meer over het Zuiderzeemuseum.

Zuiderzeemuseum kindvriendelijk museum Enkhuizen
Volwassene€ 17,00
Kind 0 t/m 3 jaargratis
Kind 4 t/m 12 jaar (onder begeleiding)€ 11,00
Familiekaart (2 volwassenen + 2 kinderen t/m 12 jaar)€ 45,00

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12 – 22,
1601 LA Enkhuizen

5. Linnaeushof in Heemstede

Europa’s grootste speeltuin ligt in Heemstede en staat met 350 attracties en speeltoestellen garant voor een heerlijk dagje uit. Bij het Linnaeushof heb je de keuze uit een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin en een waterspeeltuin. Hierdoor kun je ook fijn afkoelen wanneer het warm is buiten. Het Linnaeushof is geschikt voor kinderen van alle leeftijden door het dreumesland, peuter- en kleuterland maar ook door het grote aanbod voor de oudere kinderen.

€ 13,50 dagkaart voor personen vanaf 2 jaar aan de kassa
€ 12,50 dagkaart voor personen vanaf 2 jaar online

Linnaeushof
Glipperweg 4C,
2104 AK Heemstede

6. Oud Valkeveen in Naarden

Eindeloos spelen kunnen kinderen in dit speelpark. Klimtoestellen, attracties voor de kleine kindjes en de grotere kinderen, het is er in Oud Valkeveen. Met mooi weer kun je aan het strand relaxen en spelen, maar ook dan zijn er grote opblaastoestellen waarop met water kan worden gespeeld om af te koelen. Ideaal voor een dagje uit! Parkeren is hier gratis en ook de versnaperingen zijn alleszins redelijk geprijsd. Ook is Oud Valkeveen enorm geschikt voor partijtjes, op de site vind je meer informatie.

Kinderen onder de 2 jaar:Gratis
E-tickets v.a.: 9,50
Dagtickets aan de kassa: 10,50

Oud Valkeveen
Oud Huizerweg 2
1411 GZ Naarden

7. Duinpark Paasdal in Wijk aan Zee

Een wandeling door de duinen, potjes midgetgolf op de 18-holes midgetgolfbaan en spelen in de duinen. Het kan bij Paasduin in Wijk aan Zee allemaal! Ook kun je hier lekker eten van de diervriendelijke en eerlijke producten in het bijbehorende restaurant.

April t/m Oktober geopend. Maandag en dinsdag gesloten. Een potje midgetgolf kost € 6,00 p.p. Hiervoor hoef je niet te reserveren.

Duinpark Paasdal
Hogeweg 14
1949 AW , Wijk aan Zee

8.  Zee Aquarium in Bergen aan Zee

Durf jij onder het skelet van een potvis door te lopen en daarna over een brug waaronder een vijver vol piranha’s? Dan ben je zeker op je plek in het zee aquarium in Bergen aan Zee. Ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken om daarna zeehond Selma te ontmoeten. Het zee aquarium heeft 367 verschillende vissoorten en 3980 vissen onder hun dak. Veel leuke nieuwe vissen om te ontdekken dus!

Volwassenen € 14,75
Kinderen (3 t/m 12 jaar) € 10,25

 Parkeren op eigen terrein €1,00 per 30 minuten (maximaal drie uur)

Zee Aquarium Bergen aan Zee
Van der Wijckplein 16,
1865 AP Bergen aan Zee

9. Attractiepark de Goudvis

3 Overdekte speelparadijzen, een groot Oud-Hollandse Speeltuin van ruim 3,5 ha groot en een heuse kinderdisco op woensdag en zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur. Kinderen vermaken zich buiten prima op de vele speeltoestellen waaronder o.a. een grote zandbak met klimtoren, trampolines, de draaiwip, kabelbanen, schommels, G-Forze, luchtkussens en het klimklauter-piratenschip! Zo hoog mogelijk springen doe je op de grootste airtrampoline van Europa van 400 m2. Binnen is er ook meer dan genoeg te doen, met meer dan 2200 m2 overdekt speelplezier zal er altijd iets zijn dat jouw kindje(s) leuk vind. De kleinste kindjes kunnen hun lol op in de speciale softplayhoek.

Maar ook bij mooi weer is er genoeg te doen. Zo kun je een tochtje maken op de waterfietsen of spelen op de waterbrug. Met je ouders schommel je op de familieschommel of ga met hen op de Survival Trail op onderzoek uit!

Kinderen 0 jaarGratis
Kinderen 1 jaar€ 4,25
Kinderen vanaf 2 jaar€ 8,50
Volwassenen (v.a. 18 jr)Gratis

Attractiepark De Goudvis
Zeeweg 91
1753 BB Sint Maartenszee / Sint Maartensvlotbrug

10. Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos

low budget en gratis uitjes in Noord Holland

Bij een geitenboerderij denk je misschien dat er alleen geiten zullen lopen. Maar naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond op deze boerderij. Geef een lammetje melk, speel in de speeltuin en eet een lekker broodje geitenkaas in het restaurant. Je kijkt je ogen uit want er lopen op deze geitenboerderij zo’n honderd melkgeiten, zo’n 60 lammeren, legkippen en kuikens, varkens, koeien en een kalfje, een paard en een pony. In de omgeving is er daarnaast ook nog van alles te doen, voor je het weet is de dag voorbij. Parkeren is hier gratis.

Ridammerhoeve geitenboerderij low budget en gratis uitjes in Noord Holland

Geitenboerderij Ridammerhoeve
Nieuwe Meerlaan 4
1182 DB Amstelveen

11. Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep

De ‘Stichting Nederlands Transport Museum’ is een samenwerkingsverband van 11 stichtingen die actief zijn binnen de mobiel erfgoed sector. Een aantal hebben een luchtvaartachtergrond, enkelen zijn actief bezig met het behoud van voertuigen en er is een smalspoorstichting actief (op dit moment zijn er nog geen varend erfgoedorganisaties aangesloten). 

Het museum wil verhalen vertellen over transport in Nederland, van de drassige delta 2.000 jaar geleden tot het logistiek knooppunt dat Nederland nu is. Aan alle objecten in de tentoonstelling is wel een verhaal gekoppeld, van een Romeinse reiswagen uit het jaar nul tot het containervervoer van nu.

Volwassenen€ 7,50
Kinderen€ 5,00

Museumjaarkaart is nog niet geldig.

Nederlands transport museum
Lucas Bolsstraat 7
2152 CZ Nieuw-Vennep

12. Amstelpark in Amsterdam

Het park is destijds ontwikkeld voor de grootste internationale tuinbouwtentoonstelling ooit ter wereld gehouden: De Floriade Amsterdam 1972. Nog steeds is het park veelzijdig met de prachtig aangelegde tuinen, de rhododendronvallei, het Rosariumen de Orangerie. Maar waar het park echt bekend om staat, is natuurlijk de mogelijkheid om er echt een compleet dagje uit van te maken! Er is van alles te doen o.a. in het MidgetGolf Amstelpark, de Amsteltrein, de stadsboerderij De Amsteldieren en de grote speeltuin Het Bastion. Op Social Media kennen we het Amstelpark vooral van alle foto’s met de bloeiende appelbloesem.

Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1083 GA Amsterdam

13. Vliegtuigen spotten in Schiphol

Vliegtuigen zijn natuurlijk gewoon heel indrukwekkend om van dichtbij te zien. In de omgeving van Schiphol zijn er meerdere plekken om vliegtuigen te spotten maar ook op Schiphol zelf kun je vliegtuigen van heel dichtbij zien. Vanaf het Panoramaterras kun je bij vertrekhal 1 de vliegtuigen bewonderen én in een gedeelte van een oud vliegtuig zitten!

Panoramadak vliegtuigspotten Schiphol low budget en gratis uitjes in Noord Holland

Vliegtuigspotterplekken:

De Polderbaan
Deze baan is het meeste in gebruik waardoor je de meeste kans hebt om hier stijgende en landende vliegtuigen te zien. Hou de postcode 2141 CN aan met je navigatie.

De Buitenveldertbaan
Deze baan ligt in Schiphol-Oost en hier kun je de vliegtuigen spotten die stijgen in oostelijke richting en landen in westelijke richting. Hou de postcode 1118 EL aan voor je navigatie.

14. Jump Skillz in Hoofddorp

Trampoline springen is goed voor je en je raakt er veel energie mee kwijt. In Purmerend, Hoofddorp en Alkmaar kun je heerlijk springen op de trampolines van Jump Skillz. Deze indoor trampolineparken beschikken over extra grote trampolines en obstacle parcours. 2 uur springen heb je al voor € 10,00. Parkeren is gratis.

Jump Skillz
Daalmeerstraat 7
2131 HD Hoofddorp

15. Landgoed de Olmenhorst

Op dit prachtige landgoed de Olmenhorst zijn kleine winkeltjes, er is van alles te doen van paardentreintje tot spelen in de speeltuin. Maar het leukste is om vers fruit van de fruitbomen te plukken! Appels en peren kun je hier in verschillende fases plukken, je betaald voor de hoeveelheid fruit die je meeneemt. Het kan hier behoorlijk druk zijn maar het is een prachtige locatie en er zijn geregeld leuke evenementen. Daarnaast kun je prachtige foto’s maken tussen de fruitbomen 🙂

Landgoed de Olmenhorst
Lisserweg 481
2165 AS Lisserbroek

16. Fort Kijkduin in Den Helder

Een zeeaquarium dat zich richt op de Noordzee en de Waddenzee, waar je de vissen kunt zien maar ook aanraken en zelfs mag voeren! Loop door de 12 m lange gang en waan je in de Noordzee. In het fort kun je leren over de jaren dat het fort gebruikt werd door verschillende militaire eenheden. Zo zie en leer je over de Franse periode maar ook over de tweede wereldoorlog . Het fort is 200 jaar in gebruik geweest en sinds de tweede wereldoorlog niet meer gebruikt door militairen maar opgebouwd om te worden gebruikt als museum. De geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal in het museum.

Entree museum en het Noordzee-aquarium incl. rondleiding.

Volwassenen€ 8,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar€ 7,-
Kinderen 0 t/m 3 jaargratis

Combitickets Fort Kijkduin en Atlantikwall Centrum

Volwassenen€ 12,-
Kinderen 6 t/m 12 jaar€ 10,-
Senioren€ 10,-

Fort Kijkduin
Admiraal Verhuellplein 1
1789 AX Huisduinen

17. Ecomare op Texel

Toen ik een weekend alleen met mijn dochter wegging naar Texel deden we ook Ecomare aan. De informatie die je hier krijgt over de dieren en het bekijken van de geredde zeehonden is echt heel erg leuk. Van een grote ruimte met diverse aquaria tot aan van dichtbij zeehonden bekijken, het kan bij Ecomare Texel. Deze zeehondenopvang vangt ook bruinvissen op, je kunt heerlijk wandelen in de duinen en spelen bij de eb-en-vloed speeltuin.

Kinderen 4 t/m 13 jaar €9,50
Volwassenen €13,50

Online kosten de kaartjes 5% minder en het loont om aanbiedingen in de gaten te houden.

Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog – Texel

18. Vuurtorens bekijken

Aan de kust van Noord-Holland staan 6 prachtige vuurtorens en hoe gaaf is het om die van dichtbij te kunnen bekijken?! Wisselend tussen de 16 m en 54 m hoog is het bekijken van de vuurtorens al een hele ervaring. Niet alle vuurtorens zijn open voor bezoek maar het loont wel om Google te raadplegen om de vuurtoren in jouw omgeving op te zoeken.

Hoge vuurtoren van IJmuidenIJmuiden187841,8 m
Vuurtoren J.C.J. van SpeijkEgmond aan Zee183328 m
Groote KaapJulianadorp196616,8 m
Lange JaapHuisduinen (Den Helder) 187763,5 m
Vuurtoren EierlandTexel 186334,7 m
Brandaris Terschelling1593 52,5 m

19. Snowplanet in Spaarnwoude

Oefenen voor de wintersport of gewoon voor je plezier skiën / snowboarden? Het kan bij Snowplanet in Spaarnwoude. Heel erg budget is dit uitje niet, wel is het ongelooflijk leuk om eens te doen. Daarnaar kun je door te zoeken naar acties of kortingen voor Snowplanet goed besparen op de prijzen voor de toegang en huur van materialen.

Zomertarieven: van 1 juli tot 31 augustus 2019

Volwassen
12+
Jeugd
t/m 12 jaar
1 uur€ 18,95 ( € 21,50)€ 16,50 (€ 19,50)
2 uur€ 25,00 (€ 31,50)€ 20,00 (€ 29,50)
4 uur€ 27,50 (€ 36,50)€ 21,50 (€ 36,50)
8 uur (dagkaart)€ 28,50 (€ 41,50)€ 23,50 (€ 41,50)

SNOWPLANET
Heuvelweg 6-8
1981 LV Velsen-Zuid

20. Maïsdoolhof in Nieuw Vennep

Een doolhof tussen de grote maïsvelden in Nieuw Vennep. Het is allemaal mogelijk! Combineer het met een leuke speurtocht die de parklanden heeft uitgezet en maak kans op een prijs (wordt aan het einde van het seizoen uitgereikt).

Openingstijden
Woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur 
Zaterdag en zondag van 11.00 – 16.00 uur

€ 1,00 per persoon. Kinderen tot 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Parklanden Maïsdoolhof
Tussen Rijnlanderweg 1144 en Rijnlanderweg 1128
Nieuw-Vennep

21. Animal Farm in Beverwijk

Eén van de kleinste boerderijen in Nederland (sinds 2007), ooit gestart als kinderboerderij én 7 dagen per week gratis toegankelijk. Reptielen, zoogdieren, vogels en insecten kun je hier bewonderen. Er is zelfs een heuse krokodil!

Geopend van maandag t/m vrijdag vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur, en op zaterdag & zondag vanaf 12:00 tot 17:00 uur. 

Animal Farm
Willem-Alexanderplantsoen 
Luxemburglaan 4 
1946 SJ Beverwijk

22. Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn

363 dagen per jaar is de Holle Bolle Boom geopend vanaf half 10. Een openlucht speel- en waterpark, een binnenspeeltuin maar ook een tropische waterspeeltuin. Er zijn zelfs drie verschillende belevenissen om te ervaren bij de Holle Bolle Boom. Je kunt hier echt je lol op voor groot en klein. Tot een jaar of 10 is er genoeg vermaak voor je kinderen. Je parkeert gratis op het terrein bij Holle Bolle Boom. Wil je graag langer in de omgeving genieten? Holle Bolle Boom ligt aan een camping gelegen 😉

 2019Kinderen 1 jaar  en 65+ bezoekersKinderen 2 t/m 17 jaarVolwassenen
Eén belevenis€ 2,65€ 8,90€ 3,70
Twee belevenissen€ 3,50€13,40€ 6,00
Drie belevenissen€ 3,50€15,40€ 6,00
Holle Bolle Boom indoor zwembad uitjes met kinderen in Noord-Holland

Holle Bolle Boom
Bongerdlaan 3
1747 CA Tuitjenhorn

23. Hulpboswachter in Castricum

Kruip in de huid van de boswachter, als hulpboswachter leer je de kneepjes van het boswachter zijn. Deze spannende ontdekkingstocht is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Na afloop krijgen de kinderen een echt ‘Hulpboswachterdiploma’.​ Na een korte uitleg krijgt elk groepje een rugzak mee met 10 opdrachten en bijbehorende materialen.

Groene bordjes met een verrekijker erop wijzen de weg langs de route (3,5 km). De Hoep sluit om 17.00 uur. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en dus is het raadzaam om hooguit 15.00 uur te beginnen aan de tocht. Combineer de ontdekkingstocht met een bezoekjes aan het bezoekerscentrum.

Kosten € 8,- per rugtas (maximaal 4 kinderen per tas)
Reserveren – via mail of telefoon – is raadzaam.

Bezoekerscentrum De Hoep
Johannisweg 2
1901 NX  Castricum
dehoep@pwn.nl
0251 -661 066 (bereikbaar tussen kantoortijden)

24. Het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar

Van Koe naar Kaas, je ontdekt in het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar hoe dit proces gaat en leert over alle stappen die genomen moeten worden. Het Hollands Kaasmuseum bevindt zich in het monumentale Waaggebouw in Alkmaar, met uitzicht op het Waagplein, waar de wereldberoemde kaasmarkt plaatsvindt (op vrijdagen van april tot oktober). Een uitje naar dit museum is leuk en leerzaam voor jong en oud. Gemiddeld duren de bezoeken een uur. 

Voor kinderen is er een leuke en interactieve speurtocht waarmee je alle ins en outs over kaas leert kennen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een kaasbrik en een kaaspers? Een ding is zeker, als je deze speurtocht hebt volbracht, mag je jezelf een heuse kaasexpert noemen. Maar ook zijn er spelletjes te doen in het Hollands Kaasmuseum: Wat heeft een koe nou precies met kaas te maken? Hoe wordt kaas gemaakt? En wat is het verschil tussen oude en jonge kaas? Allemaal vragen waarop kinderen via touchscreens antwoord krijgen in het Hollands Kaasmuseum.

Volwassenen €5,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar €2,00

Het Hollands Kaasmuseum
Waagplein 2
1811 JP Alkmaar

25. Pompoenboerderij in Wevershoof

In het najaar kun je op deze pompoenboerderij de mooiste pompoenen en kalebassen kopen maar ook leuke workshops volgen. Zo kun je bij de pompoenboerderij bijvoorbeeld pompoenen versieren. Maak jouw pompoen de mooiste, maak een decoratiestukje of ga houten figuren decoreren.

Pompoenboerderij Onderdijk
Dirkbijvoetweg 19
1693 HM Wervershoof

26. Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar

Zwembad Hoornse Vaart is misschien wel het meest uitgebreide zwembad van Noord-Holland! Binnen beschikt het bad over diverse zwembaden en een Waterspeeltuin en Golfslagbad. Daarnaast zijn er (interactieve) attracties zoals de glijbaan, duikplanken en de bucketgame. Even relaxen onder de zonnebanken, in de stoomcabines of genieten van de kruidenolie in de whirlpools behoort ook tot de mogelijkheden. 

In de zomermaanden zijn de deuren naar het buitenbad geopend en kun je gebruik maken van de Copacabana beach en een prachtige ligweide met diverse speelvoorzieningen. Elke woensdag- en zaterdagmiddag verzorgen zij gratis animatie. Op woensdag is de animatie van 14.30 tot 16.30 en op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur. Het Zwembad Hoornse Vaart bied het hele jaar door een gevarieerd programma met leuke activiteiten!

In de schoolvakanties hanteren zij aangepaste openingstijden. De baden worden extra geopend voor recreatief zwemmen. Daarnaast ligt er in de vakantieweken een opblaasbare stormbaan in het 50-meterbad en voor ongeoefende zwemmers een Experience Centre in het instructiebad.

Kinderen tot 1 jaarGratis
Personen 1 t/m 17 jaar € 3,70
Personen 18 jaar en ouder € 4,90

Sport- en recreatiecomplex Hoornse Vaart
Hertog Aalbrechtweg 4
1823 DL Alkmaar

27. Marine Museum in Den Helder

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen en leer over de ontwikkeling van techniek aan boord. Ga aan boord aan een echte onderzeeboot en kijk door de periscoop! Het Marine Museum heeft meerdere speurtochten, voor iedere leeftijd is er ten minste 1 speurtocht om uit te kiezen.

Volwassenen€ 10,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50
Kinderen t/m 3 jaar of met MuseumkaartGratis

Marine Museum
Hoofdgracht 3 
1781 AA, Den Helder 
Nederlan

28. Vlindorado in Waarland

Vlindertuin Vlindorado is één van de grootste vlindertuinen van Europa. De vlinders, vogels en exotische bloemen en planten geven je een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud.​ Voor kinderen is er een speurtocht waarbij zij kunnen ontdekken hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Vlindertuin Vlindorado kweekt in de eigen rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf. Daarnaast komen wekelijks 500 tot 800 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, namelijk de Vogeltuin
Een grote inloop volière in de vlindertuin met prachtige (sub) tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen zoals bijvoorbeeld de groene arassari.

Kinderen t/m 1 jaar                                  Gratis
Kinderen van 2 jaar t/m 12 jaar € 6,50
Volwassenen€ 8,50

Vlindertuin Vlindorado
Smeetsweg 12
1738 DK Waarland

29. Kasteel Radboud in Medemblik

Met een speurtocht voor kinderen is dit kasteel uit 1288 zeker een leuk uitje met kinderen. Neem een uitgebreide audiotoer of reserveer een persoonlijke rondleiding. Het kan in dit kasteel. Bekijk één van de tentoonstellingen uit de tijden dat het kasteel gebouwd werd. Deze zomer zijn er bijvoorbeeld tentoonstellingen over piraten en over de strijd tijdens de Spaanse oorlog. Ook zijn er regelmatig demonstraties van een heuse valkenier.

Vanaf 13 jaar € 8,-
5 t/m 12 jaar € 5,-

Museumkaarthouders hebben gratis toegang

Kasteel Radboud
Oudevaartsgat 8
1671 HM Medemblik

30. Garnalen vissen op Texel

Is jouw kind dol op garnalen, superleuk om ze dan zelf te gaan vangen! Dit uitje op Texel hoort toch ook echt in dit overzicht van uitjes in Noord-Holland. Samen met de schipper ga je vanaf Texel het water op en garnalen vissen. Naast garnalen komen er ook krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes, misschien wel een zandhaai in het net. De vangst komt aan boord en zal uitgezocht worden om daarna weer overboord te gaan. De garnalen gaan gelijk de pan in en worden gekookt. Je leert hoe je de garnalen moet pellen en daarna kun je ze gelijk opeten. Verser dan dat krijg je garnalen anders nooit! En ondertussen heb je zomaar kans op het zien van zeehonden! Een tocht met de garnalenboot duurt ongeveer 2 uur.

13 Jaar en ouder € 15,- p.p.
Kinderen 4 t/m 12 € 12,50 p.p.
Kinderen 0 t/m 3  gratis

Garnalen vissen op Texel
Haven 8
1792 AE 
Oudeschild – Texel

Andere tips voor low budget uitjes in Nederland:

Ga je met de kinderen naar Haarlem of woon je in de buurt van Haarlem? Deze blog voor budget en gratis uitjes met kinderen in de Haarlem e.o. is ook heel leuk om te lezen! Met gave en leuke kindvriendelijke uitjes.

Bregje van de blog Breg Blogt verzamelde alle low budget en gratis uitjes in Limburg voor je. Ideaal om eens na te lopen wanneer je woont in Limburg of wanneer je op vakantie gaat naar Limburg.

Ben je op zoek naar leuke en goedkope uitjes in heel Nederland? Marisca van de blog Mamablogger verzamelde de leukste low budget uitjes van het hele land.

Tarieven en openingstijden zijn voorbehouden van wijzigingen. Kijk voor actuele tarieven altijd op de site van de uitje.
30 budget en gratis uitjes met kinderen in Noord Holland
Pin deze 30 budget en gratis uitjes in Noord – Holland met deze afbeelding op Pinterest.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 12 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.