Weekend naar Texel alleen met je kind - Schapen texel
Reizen en uitjes

Een weekend naar Texel alleen met je kind

Geregeld date ik met mijn dochter, dan gaan we samen naar een restaurantje en lunchen we daar of gaan uit eten. Maar nog nooit ging ik eerder alleen met haar naar een hotel! We gingenΒ met z’n tweeΓ«n afgelopen weekend naar Texel i.v.m. Moederdag en hoe dat was laat ik jullie vandaag weten.

Weekend naar Texel

Eerlijk gezegd was ik eerst aan het kijken om samen naar Utrecht te gaan. Helaas zat wat ik in mijn hoofd had vol en gingen we daarom nadat ik via Twitter om tips had gevraagd naar Texel. Ik die na een aantal dagen met de opleiding SPH zoveel jaar geleden ook naar Texel ging en daarna zwoer nooit meer naar Texel te gaan. Maar waarom is een weekend naar Texel zo leuk met je kleuter?

Date

Nadat Patrick aangaf een weekend met zijn vrienden weg te gaan zag ik mijn kans schoon. Ik dacht eraan om met Evi weg te gaan en onze eerste date in een hotel te doen. Zeker toen ik erachter kwam dat het die zondag Moederdag was leek het me een goede gelegenheid om samen weg te gaan. Dus na de contacten op Twitter belde ik met Stayokay en ons verblijf was geregeld. Evi en ik kregen het verblijf van Patrick – stukje schuldgevoel en Moederdag cadeau – en daarna was het kijken wat we nog meer samen konden doen.

Samen met Evi keek ik samen filmpjes van de boot naar Texel. Evi geloofde namelijk niet dat we niet zouden verzuipen als de auto ook op de boot ging πŸ˜‰Β  Maar ook van de Stayokay en van Ecomare keken we filmpjes. Zo had Evi al een beetje een beeld van wat er ging gebeuren het weekend en dat vind ze prettig.

Met de boot naar Texel

Na het geestdodende stukje rijden tussen Alkmaar en Den Helder gingen we met de boot naar Texel. Uiteraard met een kind met hele grote ogen die haar knuffel heel dicht bij zich hield. Het is natuurlijk ook wel een hele ervaring. Evi wilde niet buiten kijken omdat ze bang was voor de zeemeeuwen – en de hoogte van de boot denk ik. We bleven dus keurig in het midden en Evi speelde wat in de speelhoek. Voor we het wisten waren we er alweer en konden we van de boot af.

Belangrijk om te weten is dat de bootovertocht met auto van Donderdag t/m Zondag € 37,00 kost! Dat bedrag komt dus nog op bovenop je verblijf. Maandag t/m Woensdag kost de bootovertocht met auto € 25,00. Ik vind het verschil bijzonder groot en snap de kosten niet helemaal maar goed, daar zullen ze een reden voor hebben.

Naar Stayokay

Wij waren wel wat vroeg – we waren er tegen een uur of 12 – en ondanks de gebruikelijke inchecktijden konden we wel al naar onze kamer omdat deze al klaar was. Heel fijn! We waren er trouwens zo vroeg omdat ik in gedachten had om e.e.a. te gaan doen en Evi eerst naar “het hotel” wilde. Zo konden we rustig eerst de kamer bekijken en kon ik de bedden alvast opmaken. Evi speelde op de speelweide bij de Stayokay en ik legde de spullen op de kamer. Eerst waren we nog wel langs het hotel gereden om daarna naar de supermarkt te gaan voor een broodje en wat drinken. Dat daar mijn mapje met pinpas etc. uit mijn tas was gevallen gaf me een rolberoerte maar gelukkig was het mapje al bij de kassa afgegeven toen ik er na 5 minuten achter kwam.

Speelweide Stayokay Texel Den Burg Stayokay Texel Den Burg

De kamers van de Stayokay zijn basic ingericht maar prima te doen. Zeker voor een nachtje. Evi vond het jammer dat er geen bad was dus dat is een puntje om de volgende keer op te letten voor mij. Zelf vond ik het jammer dat de douche een soort zwembaddouche was. Er zit een knop die je moet indrukken om te kunnen douchen, maar dat moet dus elke 20 seconden. Ook was het een beetje jammer dat we in de kamers naast ons grotere groepen hadden die gingen stappen. Evi had er geen last van maar ik ben veel wakker geweest doordat ik hen thuis hoorde komen en totdat ze gingen slapen. Maar zulke dingen hou je toch misschien wel her en der.

Het ontbijt was heel goed te doen en de wijn ook πŸ˜‰ Wat heel fijn was is dat we een kamer beneden hadden zodat ik op ons “terrasje” een boek kon lezen met een wijntje en dat Evi lekker kon spelen op de grote speelweide. Ideaal vond ik dat en Evi dus ook.

Den Burg

De Stayokay ligt aan de rand van Den Burg en het is zo’n 5 minuutjes lopen voordat je in het centrum bent. Prima te doen dus. Zaterdagmiddag zijn we lekker naar het centrum gegaan om zonnebrand te kopen – was ik vergeten mee te nemen – en een heerlijk ijsje te eten. Ze hadden er dropijs en dat kom ik niet zo vaak tegen. Ik vond het erg lekker maar Evi vond het een beetje gek, die was blijer met haar framboosijs. Na het winkelen wilde Evi weer spelen dus zijn we weer naar de speelweide gegaan. Voor het avondeten liepen we weer naar Den Burg want daar was ons een pizzaria getipt door de baliemedewerkster van Stayokay.

Pizza's Buon Appetito Texel Toetjes Buon Appetito Texel

En dat was een hele goede tip! Wat een leuke – Italiaanse – mensen in het restaurant zeg! Buon Appetito vonden wij een hele leuke ervaring. Evi kreeg een heerlijke kinderpizza met salami die door de chef in een stervorm werd gemaakt. En omdat zij een kinderpizza had kreeg ze ook nog eens een heerlijk ijsje. De sinas die ze voor de gelegenheid van mij mocht maakte het helemaal af voor haar. Ik at een heerlijke pizza met serranoham, rucola en cherrytomaatjes, wijntje erbij en uiteindelijk nog een groot stuk Tiramisu. We hebben genoten dus absoluut een goede tip om heen te gaan als je eens in Den Burg bent. Je kunt ook afhalen, ook wel fijn om te weten.

Ecomare

Wat is nou een bezoek aan Texel zonder Ecomare te bezoeken? Niks natuurlijk. Op zondag stonden wij tegen 10.00 uur bij Ecomare met onze korte broeken aan. Het zonnetje scheen flauw en ik dacht dat deze nog wel door zou komen. Evi kreeg een folder mee voor een speurtocht en we gingen op pad. We leerden over vogels, over bijen, over vissen, over de wadden en uiteraard heel veel over de zeehonden.Β Door Ecomare heen zijn voor de kinderen leuke quizzen te doen. En dat we veel fout hadden deerde de lol niet. Deden we met de geleerde info de quiz gewoon nog een keer πŸ˜‰

Zeeaquarium Ecomare Texel

Evi is soms wat bang aangelegd dus aanvankelijk stierf ze 7 doden toen we naar het aquarium gingen omdat ze zag dat een groot aquarium open was aan de bovenkant. Ze was overtuigd dat de vissen mij met camera en al zouden oppeuzelen maar gelukkig ontdooide ze door de zeehonden en wilde daarna nog eens bij de vissen kijken in het aquarium. Ook het voeren van de bruinvissen vond ze aanvankelijk verschrikkelijk eng, vanachter mijn benen werd er af en toe gekeken. Maar de stenen zeehonden een paar meter verderop waren eigenlijk nog veiliger.

Lang leve de zeehonden

De zeehonden maakten veel indruk en Evi zou er graag ook 1 als huisdier willen. Dat een paar zeehonden vast hadden gezeten in visnetten vond ze zo ontzettend zielig. 1 Zeehond was gevonden op het strand van Bloemendaal, dat maakte indruk omdat haar opa in Bloemendaal woont. Er werd gepraat met de zeehonden en meerdere rondjes gelopen. En ik denk dat als we het niet zo verschrikkelijk koud hadden gehad – met die blote benen weet je nog – dat we daar nog een paar rondjes langer waren gebleven.

Bellen met de zeehond EcomareΒ  Zeehond Ecomare Texel

Uiteindelijk zijn we binnen nog een rondje gaan doen bij het zeeaquarium waar Evi nu wel in durfde en hebben we nog een tijd rondgelopen bij het gedeelte over de Wadden. Het bootje waar je kon doen dat je een wetenschapper was vond Evi geweldig! Ook het bellen met de zeemeeuw en de zeehond vond ze erg leuk. Na bijna 2,5 uur waren we allebei wel een beetje klaar. We kochten nog een kaartje van Texel zodat Evi deze op school kon laten zien en startten aan de terugweg.

De terugweg

Vlak nadat we de grote weg op gingen werden we het fietspad opgeleid. Het bleek dat het enorm druk was op de boot. Uiteindelijk deden we er bijna 2,5 uur over om op de boot te komen. Daar gingen mijn plannen om lekker te lunchen met Evi want we moesten naar Oma want het was naast Moederdag ook nog eens haar verjaardag. Vlakbij de boot vroeg Evi me waar ik Twilight Sparkle – haar My Little Pony – gelaten had. Je zou denken dat ik ervan geleerd had na het verliezen van Woeffie, maar helaas. Ik belde naar Ecomare en gaf aan hoe of wat. Inmiddels was Evi in tranen want ze baalde enorm. Gelukkig belde Ecomare de dag erna dat Twilight Sparkle was gevonden en waren we op tijd bij oma.

Ons weekend naar Texel

Oeps, ik zie dat het verslag een stuk langer is geworden dan ik wilde maar goed. Het was zo ontzettend leuk om dit samen met Evi te doen. Ik moest wat dingen loslaten en mijn kind volgen maar toen me dat lukte ging het erg goed. Zo wilde ik van alles en nog wat doen, zoals aardbeien plukken. Evi wilde gewoonweg spelen. Het was schakelen, maar happy Evi is een happy Kimberly. Bij het naar bed brengen kreeg ik een hoop kussen en knuffels waarna Evi me bedankte voor Texel. En dat was heel bijzonder en fijn, iets dat ik echt vaker met haar moet gaan doen.

Ben jij weleens met je kind alleen naar Texel geweest?

Liefs Kimberly

Weekend naar Texel alleen met je kind

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

9 COMMENTS

 • Linda van Aken

  Ja Texel is geweldig met kinderen. Oma en opa wonen daar dus komen er wat vaker. Een wandeling over het strand is ook heerlijk. De boot is in het weekend zo duur om nog langere wachttijden tegen te gaan. Gelukkig zelf nog nooit langer dan 1 boot hoeven wachten. Tip is vooraf op de website te kijken daar staat wachttijd aangegeven en kan je beter op het eiland zelf doorbrengen ipv in de rij. Savonds zijn de rijen korter.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat is wel een hele goede tip! Wij moesten nu naar oma waarvoor ik dus dacht ruim op tijd te zijn. ? Volgende keer ga ik je tip uitvoeren, vond dit zo zonde van de tijd.

 • Daisy

  Wat een leuk idee! Een echte me time met je kind

 • Wat leuk zo’n weekend samen! πŸ™‚ Texel lijkt me erg leuk om een keertje te bezoeken

 • Roelina

  Wat leuk! Het lijkt me zo Bijzonder om ns n keer alleen met mn zoontjes op pad te gaan? Ik vind texel trouwens een mooi eiland, we gingen er al vaak heen. Erg hondvriendelijk ook.

 • Bregje

  Zo gezellig samen een nachtje weg! Dat wil ik zeker ook nog een keertje gaan doen!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Absoluut doen! Het was genieten en gaf ons genoeg energie voor 4 uur in de auto zitten samen ??

 • nicole orriens

  Niet naar Texel, maar ik ging wel elke zaterdagochtend met 1 van de 5 kinderen altijd naar de stad.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk even een momentje alleen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *