7 tips om te doen tijdens een studiedag
Moederschap Recente berichten School Tips

7 tips om te doen tijdens een studiedag

Leraren hebben studiedagen en zijn ermee bezig om zichzelf bij te scholen. Maar naast die studiedagen komen er tegenwoordig ook een paar stakingsdagen bij in een jaar. Helemaal prima maar soms kan het best even zoeken zijn naar leuke dingen om te doen. Ik help je met deze 7 tips om te doen tijdens een studiedag op weg.

Wat kan je doen tijdens een studiedag/ stakingsdag?

Tijdens een studiedag zijn niet altijd alle voorzieningen geopend, best jammer want het kan zo fijn zijn om ergens naartoe te gaan. Maar gelukkig zijn er ook veel andere dingen om te doen tijdens een studiedag of stakingsdag van de basisschool. Ik geef je mijn 7 tips om te doen tijdens een studiedag.

1. Naar de binnenspeeltuin/ het indoor speelparadijs

Meestal de hel op aarde buiten schooltijden om maar tijdens een studiedag is een binnenspeeltuin meestal wel goed te doen. Je kind(eren) kunnen lekker spelen en afspreken met klasgenootjes. Jij kunt bijkletsen met andere moeders en eventueel een boekje lezen of wat werken.

Tip: de leukste budget activiteiten met kinderen in Noord- Holland

2. Filmdag in eigen huis

Films zijn heerlijk om te kijken samen met je kindje. Popcorn erbij, gordijnen dicht en je maakt thuis je eigen bioscoop. Tijdens een stakingsdag spelen veel bioscopen hierop in en dan is het ook mogelijk om overdag naar de bioscoop te gaan. Hartstikke leuk!

3. Een meidendag met je kindje

Met Evi doe ik het geregeld als zij een vrije dag heeft; Een meidendag. We kijken dan films op Netflix, maken een voetenbadje, doen een masker op ons gezicht, knippen/ vijlen onze nagels en lakken ze. Lekker tutten dus. Popcorn, chipje en lekker drinken erbij en het feest is compleet. Heerlijk voor mij ook want tijdens het film kijken doe ik vaak onverwacht een tukkie 😉

4. Cupcakes of taart bakken

Het hoeft allemaal niet zo gek, cupcakes of taart bakken is altijd erg populair hier. Evi kiest de smaak uit, eventueel gaan we apart naar de supermarkt en dan gaan we samen aan de slag. Uiteindelijk versieren we samen de cupcakes en taart en uiteraard eten we het heerlijk samen op. Genieten met een hoofdletter dus.

5. Je kind een dag de baas laten zijn

Dat klinkt een stuk enger dan het eigenlijk in de praktijk is. Eerder mocht Evi een dag de baas zijn. Binnen bepaalde grenzen mocht zij kiezen wat we gingen doen, eten en waar we heen gingen. Het was een enorm geslaagde dag en ontzettend gezellig. Meestal zijn de wensen toch gewoon klein en vullen wij dat als volwassenen een stuk groter in. Hoeft dus allemaal niet.

6. Playdates afspreken

Samen met de beste vriend of vriendin van je kind afspreken is natuurlijk ideaal. Of bij jou of bij de ander maar eventueel kunnen jullie ook fijn samen de deur uit. Zo kunnen de kinderen samen in ieder geval lekker spelen en jij kunt eventueel bijkletsen of wat tijd voor jezelf hebben.

7. Lekker de deur uit

Tijdens een studiedag is het vaak een stuk rustiger in de grote attractieparken. Ideaal dus om dan dus samen naar de dierentuin, museum, speeltuin, binnenspeeltuin, Efteling, Hellendoorn, Attractiepark Toverland of iets anders ondernemen. Heerlijk zonder de topdrukte en dus niet eeuwig in de rij hoeven te wachten. Sowieso is een date met je kind ontzettend leuk, daar gaf ik eerder al 5 redenen voor 😉

Dit waren mijn 7 tips om te doen tijdens een studiedag / stakingsdag. Wat doe jij het liefste tijdens een stakingsdag?
Liefs, Kimberly
7 tips om te doen met je kind tijdens een studiedag of stakingsdag

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *