Groeten uit Hellendoorn - Review Avonturenpark Hellendoorn
Recente berichten Reizen en uitjes Reviews

Avonturenpark Hellendoorn | De leukste attracties!

Laatst gingen wij een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn met onze dochter en haar beste vriendin (beide 6). Review Avonturenpark Hellendoorn, wat zijn de leukste attracties, wat vonden wij van de show en voor welke leeftijden is het park het beste geschikt?

Review Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn ligt in het dorp Hellendoorn in Overijssel. Vanaf Velserbroek – vlakbij Haarlem – is het bijna 2 uur rijden, een flinke rit dus. Evi en haar vriendinnetje hadden de nodige entertainment mee voor in de auto en hadden er vooral heel veel zin in. Van te voren waren er al filmpjes gekeken over het Avonturenpark en vorig jaar hadden wij het park ook een dag bezocht.

Tip: Lees ook deze 30 leuke en goedkope uitjes in Noord – Holland

Opmeten en de juiste bandjes om

Avonturenpark Hellendoorn opent om half 11 in de ochtend en we waren er al vroeg. Hierdoor konden we vlak bij de entree parkeren. Heel fijn! Bij de ingang konden we Evi en haar vriendin laten opmeten zodat bij de attracties direct duidelijk is hoe lang zij waren. Dit scheelt opmeten en eventueel wachten bij de attracties. Evi en haar vriendin vonden het heel stoer dat zij een gele armband kregen en dat iedereen het kon zien dat zij groot genoeg waren voor de attracties (zelfs een aantal die over de kop gaan). Ik vind het oprecht een slimme zet want het is één handeling die de rest van de dag tijd en moeite scheelt. Voor de kinderen is het overzichtelijk waar zij wel in mogen en waarin niet. Daarnaast kan er op de bandjes een telefoonnummer worden genoteerd.

Onze favoriete attracties!

Onze missie werd de wildwaterbaan – De Sungai Kalimantan – omdat Evi en haar vriendinnetje hier allebei dol op zijn. Ondanks de eerste zenuwen genoten zij enorm van de rit in de wildwaterbaan en uiteindelijk zijn we hier 5x ingeweest zelfs! Maar ook de Jungle Monster was een grote favoriet. Dat is een tour met een bootje waar je allerlei spannende dieren en verrassingen tegenkomt. De krokodil die bijna Patrick opat was één van de hits van de dag in ieder geval.

Avonturenpark Hellendoorn review voor welke leeftijden

Daarnaast gingen we meerdere keren in de Discovery Club, een attractie waar het draait om zoveel mogelijk punten te scoren door op doelen te schieten. Het was het doel om zo hoog mogelijk te scoren zodat we in ieder geval van Patrick zouden winnen maar helaas, dat lukte ons alle drie niet. De altijd populaire hit van de ouderwetse auto’s op een rails hebben wij ook meerdere keren gedaan. Waar bij de meeste parken de auto’s niet reageren wanneer je stuurt is dat wel het geval op Avonturenpark Hellendoorn. Zo zorgden de auto’s voor een hoop plezier bij de 2 meiden.

Dreumesland Hellendoorn

Na alle attracties wilden Evi en haar vriendinnetje even zitten en daarna spelen. Prima want ook daar is op het Attractiepark meer dan genoeg mogelijkheid toe. Wij zaten samen fijn op een terrasje terwijl de 2 meiden samen aan het klimmen en ravotten waren bij het speelgedeelte dat bij Dreumesland ligt. Ook het treintje door – een gedeelte van – het park ligt tegen Dreumesland aan. De rit in het treintje is vooral erg leuk om te kijken welke attracties er nou precies zijn in dat gedeelte van het Avonturenpark.

Draaimolen Dreumesland Avonturenpark Hellendoorn
Draaimolen Dreumesland

Dreumesland in Hellendoorn is een deel van het park waarin de kleinere kindjes hun hart op kunnen halen. Van dansen in een disco met Bella tot vliegen in vliegtuigjes naar een ritje in de draaimolen en een ritje in kleine vrachtwagens. Dreumesland is ideaal voor de dreumessen, peuters en kleuters – en meisjes van 6 die het gewoon nog heel leuk vinden. Op de borden in Dreumesland staat de lengte tot 120 cm aangegeven.

Tip: Lees ook de review van Attractiepark Toverland

Shows in Hellendoorn

High Dive Stuntshow Avonturenpark Hellendoorn Review

In het avonturenpark zijn er geregeld verschillende shows. Wij hebben de High Dive Stuntshow gezien in Hellendoorn. Deze show maakte een hoop indruk op ons! We zagen een ridder die in brand stond, er zou misschien wel een draak kunnen komen om de schat te beschermen en de ridders waren enorm dapper. Wij zagen de ridders vol grappen van de duikplank afspringen maar de stunts werden steeds spannender om uiteindelijk de plons te wagen vanaf 25 meter in de hoogte! Evi en haar vriendinnetje keken naar de show met open monden en ik kan niet anders dan hen groot gelijk geven. Echt een must see deze show op Hellendoorn! De show duurt zo’n 20 á 25 minuten.

Hiernaast heb je de kinderdisco en de familieshow van Kareltje en Jasmijn. Maar ook kun je meedoen met de Berendans. Kijk voor de actuele tijden van de shows en optredens op de informatieborden op het Avonturenpark.

Tip: Lees ook de review van Attractiepark Duinrell

Attracties voor de oudere kinderen

Een aantal attracties zijn echt nog te spannend voor Evi en de meeste kleine kinderen – denk aan o.a. Montezuma’s Revenge, Drakennest en de Tarantula Magica – maar deze bieden een berg aan uitdaging voor de oudere kinderen samen met de Sungai Kalamatan of één van de andere attracties op het park. Het gedeelte met de grote attracties voor de oudere kinderen biedt ook een attractie met botsauto’s voor de grotere kinderen en een aparte baan voor de kleinere kinderen. Ideaal want zo kan jong en oud genieten van de botsauto’s.

Drakennest Hellendoorn

Conclusie attracties Avonturenpark Hellendoorn

Door het brede aanbod aan achtbanen en attracties is Attractiepark Hellendoorn voor alle leeftijden geschikt. Het aanbod is wat groter voor de kleinere kinderen dan voor de oudere kinderen. Pubers zullen waarschijnlijk vaker in bepaalde attracties gaan dan kleinere kinderen gaan. Daarnaast biedt het speelgedeelte hen weinig afleiding in tegenstelling tot de kleine kinderen, daar zullen zij zich sowieso te groot voor voelen.

Speeltoestellen Avonturenpark Hellendoorn

Prijzen Avonturenpark Hellendoorn

Kinderen tot 3 jaar en jarigen t/m 12 jaar – met bewijs door identiteitsbewijs –Gratis
Jarigen vanaf 13 jaar – met bewijs door identiteitsbewijs-50 % korting
Aquaventura Slidepark – Alleen in combinatie met toegang tot het park €3,50 p.p.
Online TicketsVanaf €15,50 p.p. 
Reguliere tickets€ 24,50 p.p
Parkeren€ 7,00.

Deze zomer heeft AH meerdere aanbiedingen met het tweede kaartje gratis. Via deze link koop je de kaartjes voor Avonturenpark Hellendoorn met korting.

Zinderende Zomeravonden – Extra lang kun je avonturen beleven op 31 juli, 7, 14 en 21 augustus. Voordat er wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow (mits het weer het toelaat), blijven de attracties tot wel 21.45 uur geopend. 

Heksendoorn – Op 19 en 26 oktober vinden de Heksendoornavonden plaats. Vanaf 17.00 uur komen er vriendelijke griezels op het park om de avond net iets spannender, griezeliger en hekserig te maken. Deze dagen zijn van 10.00 uur tot 20.00 uur te bezoeken.

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Liefs, Kimberly
Pin deze review Avonturenpark Hellendoorn met deze afbeelding op Pinterest.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Merel

  Ik vind het echt bizar wat je voor die lage entreeprijs allemaal krijgt! Veel parken zijn tien keer zo duur, maar helemaal niet tien keer zo leuk. Hellendoorn is één van mijn favoriete parken. Vind het ook jammer dat het relatief ver weg ligt voor ons, anders zouden we veel vaker gaan.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja toch, het blijft zo ontzettend leuk maar is een flink stuk rijden helaas

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *