Overdekt pretpark Toverland in winterse sferen
Reviews Uitjes

In wintersferen naar een (grotendeels) overdekt pretpark tijdens de kerstvakantie?

De periode tussen kerst en Oud en Nieuw vind ik altijd een beetje verloren. Welke dag het is ben ik vaak kwijt en omdat het weer vaak te wensen overlaat weet ik niet zo goed wat we kunnen doen om de dagen een beetje leuker te maken. Wij gingen naar een (grotendeels) overdekt pretpark en ik laat je weten wat wij daar van vonden maar nog belangrijker waar je dat pretpark kunt vinden.

 Een pretpark in wintersferen? 

Het leukste van de kerstdecoratie vind ik de lichtjes, die brengen toch een hoop sfeer met zich mee. Hoe leuk is het dan om tijdens de kerstvakantie naar een pretpark te gaan dat extra versierd is met kerstdecoratie? Dat het pretpark kindvriendelijk en grotendeels overdekt is natuurlijk helemaal fantastisch! Attractiepark Toverland heeft het tijdens de kerstvakantie allemaal en is ideaal om met kinderen in verschillende leeftijden te bezoeken. 

Toverland in Sevenum

Ik werd uitgenodigd om met mijn gezin een bezoek te brengen aan Toverland tijdens de speciale winterweken. Deze lopen tijdens de kerstvakantie (23 december 2017 t/m 7 januari 2018) en tijdens deze weken hebben ze het park heel erg mooi versierd met kerstbomen, lichtjes en extra activiteiten in wintersferen. Zo is er de mogelijkheid om marshmellows te roosteren boven een kampvuur, is er een show in wintersferen en kun je glühwein drinken. Kortom, allemaal dingen die mij een winters gevoel geven en waar ik blij van word.

Pretpark Toverland overdekt gedeelte

Het pretpark verraste me. Het eerste gedeelte binnen (Land van Toos) is vooral gericht op de jongere kinderen. Zo zijn er ronddraaiende theekopjes, is er een mini-achtbaan, glijbanen waar je met een opblaasbootje vanaf kan (ook met lichteffecten), een zweefmolen, een heksenhuisje en meerdere speeltoestellen. Evi vond dit al erg leuk om te zien en we zijn wel 4 keer in de theekopjes geweest. In het heksenhuisje kun je d.m.v. een toverstok en een toverspreuk allemaal dingen laten gebeuren. Vond ik best ingenieus gevonden. Evi probeerde in ieder geval ook toen we al lang en breed weer richting huis gingen nog d.m.v. de spreuk Bami Salami dingen voor elkaar te krijgen 😉

Het tweede overdekte gedeelte (Magic Forest) is een beetje in Oostenrijkse sferen en vergt al wat meer acties. Zo is er een soort funhouse zoals we dat van de kermis kennen, een draaimolen, een bobsleebaan, een groot speeltoestel, een boomstamglijbaan en een achtbaan met motors. Dit deel vonden pap en mam wat interessanter maar na 1 keer van de boomstamglijbaan bleek dat Evi dit nog niet echt een succes vond. Wel vond ze de bobsleebaan geweldig! We zijn er 3 keer in gegaan en zouden vaker zijn gegaan als de wachttijd niet een half uur zou zijn geweest. Overigens vind ik het erg netjes dat de wachttijd automatisch wordt bijgewerkt. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je de rij in gaat. Doordat er van alles te zien is in de wachtrij voor de bobsleebaan hadden we de wachttijd niet als lang ervaren.

Buitengedeelte

I.v.m. de winter en iets wat eruit zag als een aanbouw was het gedeelte van de magische vallei nu gesloten en is vanaf 24 maart 2018 weer open. Dat gedeelte heeft o.a. de banden op het water waar je met een groter gezelschap in zou kunnen. Wij hebben dus een tijdje staan kijken naar het buitengedeelte van de boomstamglijbaan, de achtbaan met de motors, zijn door het Troy Area gelopen, keken naar de grote houten achtbaan, hebben marshmellows geroosterd boven het kampvuur, liepen langs de paardjes waar kinderen een parcours op kunnen afleggen etc. Het Troy Area is na de winterweken ook weer gesloten tot het voorjaar.

Lees ook: Nieuwe buitenattracties Attractiepark Toverland

Ook buiten staan meerdere speelgelegenheden voor de kinderen. Zo zag ik ook een gedeelte dat in de zomer waarschijnlijk met veel water ontzettend leuk is voor de kinderen. Gelukkig was het af en toe droog buiten zodat we het buitengedeelte rustig konden kijken. Maar goed, Evi (5) kon het allemaal nog niet echt bekoren dus gingen we weer naar binnen om daar opnieuw in haar favoriete attracties te gaan.

Voorzieningen

Sinds ik moeder ben kijk ik toch vaker naar een aantal specifieke dingen. Zijn jullie er klaar voor? Er zijn veel toiletten, die ook redelijk schoon zijn. De sloten op de deur zijn makkelijk te bedienen, een belangrijk punt sinds dat Evi afgelopen zomer opgesloten zat op het toilet bij de speeltuin. Er staan veel prima zittende (houten) bankjes, vooral rondom de speeltoestellen. Dat vind ik fijn want dan hoef je met niemand te worstelen om een zitplaats terwijl de kinderen spelen. Over het algemeen is alles goed begaanbaar met een buggy.

Er zijn veel punten waar je wat te eten kunt halen, voor schappelijke prijzen ook. Wij aten een pizza salami voor € 8,50 en daar zat veel kaas op, iets waar wij gelukkig van worden. De pizza was prima en we hadden er een goede lunch aan met z’n drieën. Ok, bij de pizzeria is het lekkerder maar goed dat mag je dan ook wel verwachten. De keuze is sowieso reuze zag ik nadat ik langs alle eetgelegenheden gelopen was. En ook bij de eettentjes zijn er veel zitplekken.

  

Winterse weken

De uitvoer van de winterse weken vond ik heel sfeervol gedaan!  De decoratie vond ik heel sfeervol gedaan, er zijn veel lichtjes en daar zijn de mooie punten van de attracties mee benadrukt. De kerstbomen en andere effecten geven echt een kerstgevoel. De entertainment is in winterse sferen, zo was er ook schuimsneeuw na het optreden. Ook hangen er een aantal grote bossen met mistletoe voor de nodige kussen die je elkaar als ouders weer moet geven na een dagje pretpark.

Samenvatting

Kortom, wij vonden het pretpark echt ontzettend leuk! Met het Nederlandse weer is het heel fijn dat er zo’n groot overdekt gedeelte is bij het pretpark. Voor alle verschillende leeftijden is er iets te ondernemen, de prijzen zijn te doen en de uitvoering is echt ontzettend leuk! Wij zijn 27 december 2017 geweest en het park was goed gevuld maar zeker niet op z’n top vermoed ik. Bij veel attracties waren de wachtrijen kort en veel plekjes waren vrij bij bijvoorbeeld de theekopjes. De meesten zullen ook wel in de achtbanen gaan. Aangezien wij een klein angsthaasje hebben als dochter vond ik het al heel wat dat we in de boomstamglijbaan zijn gegaan. 

Er is veel oog voor details geweest tijdens het creëren van de attracties. Het zijn van die kleine dingen zoals dat de “bedenker” van Maximus’ Blitz Bahn op een foto staat met Albert Einstein. Of dat je in de wachtrij een mislukte uitvinding van hem tegenkomt. In een gang van het ene gedeelte naar het andere komen we ineens een heksje en trol tegen in het plafond. De uitvoering is echt ontzettend leuk en wij verbaasden ons er echt een aantal keer over.

Korte berekening

Normaal gesproken zijn de entreetickets € 21 voor iedereen langer dan 90cm. Tijdens de winterweken kosten de tickets € 15. Deze prijs geldt alleen online! Aan de kassa geldt de reguliere prijs. Parkeren voor de hele dag is € 8 en eventueel kun je nog bepaalde deals voor kortingen van te voren kopen. Dat bepaal je uiteraard zelf. Dus heb je een gezin van 4 en kom je met de auto? Dan ben je € 68 kwijt voor de entree en parkeren. Dan heb je wel minder risico dat je verregend thuis zal komen en heb je een echt leuke dag gehad. Qua drinken en eten kun je dat natuurlijk ook zelf meenemen, er zijn kluisjes te huur zodat je niet de hele dag hoeft te slepen met je spullen.

 

Liefs Kimberly

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Avatar
  Christa

  Klinkt heel erg leuk! Heb vaak in dubio gezeten over Toverland, maar volgens mij is het wel een poging waard als ik het zo lees.

  • Avatar
   beebsandmoms
   AUTHOR

   Ja absoluut! Van internet werd ik niet veel wijzer maar ik vond het echt heel leuk. Jammer dat het goed 2 uur rijden is voor ons zeg maar.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.