Accessoires kinderkamer meisjes
Home en interieur Kinderen Schoolgaand kind

Kinderkamer meisje 6 jaar

Evi is inmiddels bijna 7 en vond haar kamer te veel voor kleine kinderen geworden. Sterker nog, zij noemde het een babykamer. Haar kamer hebben we ingericht met onze verhuizing in 2015 dus zij was toen 2. Ik kan me dus best voorstellen dat zij erop uitgekeken was. We gingen samen kijken naar wat zij leuk vond en tijdens de zomervakantie is haar kamer aangepast. Kijk je mee naar het resultaat?

Een slaapkamer voor grote meiden

Op een gegeven moment is een kamer die je op je 2e uitzocht niet meer toereikend als je bijna 7 bent. Nu zij in groep 4 zit wil zij graag een bureau en haar roze behang was zij ook zat. Daarnaast had Evi een aantal grote posters boven haar bed van ballerina’s maar zij zit niet meer op dansen. Het was dus hoog tijd voor een new en improved slaapkamer, een echte grote meidenkamer dus.

Kinderkamer meisjes voor de verandering.
Zo zag Evi’s kamer er van te voren uit.

Stoer behang met panterprint

Van roze steigerhouten behang gingen we naar stoer behang met panterprint én glitters. Toen Evi en ik bij de Gamma liepen zagen we deze liggen en het was liefde op het eerste gezicht. Er moest een staaltje mee om aan papa te laten zien en toen vlak daarna een aanbieding kwam op het behang was dat HET teken. Evi en ik staken het oude behang af en Patrick deed haar mooie nieuwe behang er weer op. Ondanks de drukke print lijkt haar kamer nu wel ruimer dan met het roze behang, het komt minder op je af. Ook schilderde ik de grijze muur achter haar bed met een andere kleur grijs – en in verf die ik makkelijker schoon kan maken – zodat het weer fris is.

Nieuwe posters boven het bed

Bij Desenio mochten we posters en toebehoren uitkiezen voor boven Evi’s bed. Dat was nog een lastige keuze aangezien er ongelooflijk veel keuze is. Omdat ik graag de mogelijkheid wil houden om in de toekomst ook weer te kunnen wisselen met posters en accessoires, koos ik voor 2 fotoplanken van eiken die 70 cm lang zijn. Evi koos de prints uit van de posters en uiteraard zijn die vrolijk met iets geks. Er was een ruime keuze uit mooie posters, gekke posters, vrolijke posters en kinderposters. Ideaal want zo kon Evi haar lol op. Uiteindelijk had zij zo’n 19 verschillende prints uitgekozen en moesten we daar dus een selectie uit maken.

Evi wil ook graag een bureau op haar kamer. Omdat zij dit jaar aan het alfabet beginnen koos ik een poster met het alfabet uit voor bij haar bureau. In een stoere posterhouder van eiken zodat het geheel wat stoerder wordt. Om af te kunnen wisselen hebben we uiteindelijk diverse posters, in verschillende maten en met mooie lijsten uitgekozen. Zo kunnen we wisselen als Evi – tijdelijk – is uitgekeken op één van haar mooie posters.

Korting bij Desenio!

Met de code: KBM25 ontvang jij 25% korting op de posters van Desenio.
De kortingscode is geldig t/m 19 september 2019 en de code geldt niet op lijsten en handpicked/gepersonaliseerde posters.

Nog even op een rijtje welke posters Evi en ik hebben uitgezocht:
Kitten (30x40cm), Unicorn Drawing (30x40cm), Catman (21x30cm), Bubblegum Giraffe (21x30cm), Black Kitten (30x40cm), Alphabet (30x40cm) en Popcorn Rainbow (21x30cm).

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Wendy Tiemessen

  Wat een mooie kleur grijs achter het bed! Welke kleur is het? Groetjes, Wendy

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hi Wendy,

   De kleur zit er al een tijdje op maar volgens mij was het beton van Histor.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *