Wat voor autorijder ben ik- vrouw in auto aan het stuur
Persoonlijk Recente berichten

Wat voor autorijder ben ik?

Inmiddels heb ik mijn rijbewijs al 16 jaar en zijn er wat hilarische situaties geweest die zich hebben voorgedaan maar heb ik ook een stukje geschiedenis opgebouwd met mijn auto’s. Maar wat voor autorijder ben ik eigenlijk?

Mijn eerste autorijles

Op mijn 18e verjaardag kreeg ik direct mijn eerste autorijles van mijn ouders. Mijn vader stond het trouw te filmen en ik vond het weergaloos. Eindelijk mocht ik autorijden! Er ging een wereld voor me open en ik wilde eigenlijk direct alleen nog maar autorijden.

Kleine sidenote: Je ziet me tegenwoordig op de film die mijn vader maakte alleen nog de auto instappen en aankomen. Daartussen staat een kwalificatie van de Formule 1 o.i.d. Lang leve het VHS tijdperk.

Eindelijk mijn rijbewijs

Dankzij mijn faalangst moest ik mijn theorie- én praktijkexamen 2 keer doen. Maar eindelijk had ik mijn rijbewijs en uiteraard moest en zou ik gaan rijden in de auto van mijn moeder. Van een dieselauto naar een benzineauto was het verschil alleen wel groot en dus viel de auto steeds uit. Mijn moeder stikte inmiddels zowat tijdens het proberen inhouden van haar lachen. Toen we bij mijn opa en oma voor de deur aankwamen was ik al wat zekerder. Maar toen we weer wegreden viel de auto ook weer uit, meerdere keren. Mijn moeder hield het niet meer en ook mijn opa die voor het raam stond lachte hard. Ik ben blij dat het tegenwoordig toch echt een stuk beter gaat

Mijn eerste auto, helemaal van mij

Nadat ik mijn rijbewijs haalde heb ik eerst een tijdje een scooter gehad. Een auto was te duur en had ik ook nog niet nodig, aangezien ik weer was gaan studeren. Toen ik afgestudeerd was en ondertussen meer was gaan verdienen kocht ik een Lancia Ypsilon. Een oudje maar een heerlijk bakkie! En omdat de blanke lak was beschadigd noemde ik hem liefkozend eczeempie. Ik moest toen natuurlijk ook kijken naar het auto verzekeren. Er moest natuurlijk niets gebeuren met mijn dierbare auto!

Een nieuwe auto?

Toen op een gegeven moment mijn Lancia wat te duur werd qua onderhoud en ik meer was gaan verdienen werd het tijd voor een nieuwe auto. Ik reed veel en we wilden graag een kindje dus wilden graag veilig de weg op kunnen. Toen wist ik het nog niet dat er tussen verschillende automerken verschil zit qua autoverzekering. Waarom dat is lees je op Autoverzekering.nl – automerken.

Wat voor autorijder ben ik eigenlijk?

Een tijdje terug wilde ik graag een grotere auto. Ik hoopte erop dat we nog een kindje zouden krijgen en verdiende goed. Maar toen we aan het rondkijken waren veranderde er van alles in onze situatie. Onze secundaire kinderwens werd ten einde gebracht, ik startte als zzp’er en ging vanuit huis werken. Er hoefde dus helemaal geen nieuwe auto te komen.

Nu ik minder autorijd merk ik wel dat ik terughoudender ben als autorijder. Er zit minder automatisme in en ik rij minder pittig dan ik ooit deed. Ik oriënteer me nu meer op de weg en route. Daarnaast rij ik eigenlijk niet heel vaak meer te hard, afgezien van de standaard 5 á 10 km/pu 😉 Verder ben ik volgens mij wel een goede autobestuurder, maar ja dat vinden we allemaal wel over onszelf toch?

Wat voor autorijder ben jij?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *