Suzanne- Blogger Beebs and Moms
Column

Het oude, nieuwe normaal!

De afgelopen weken stond ik voor een nieuwe uitdaging. En wat die nieuwe uitdaging was? Nou het oude normaal. Terug naar het oude leven zonder al te veel maatregelen en continu nadenken over of iets wel/ niet mogelijk zou zijn. Dat bleek nogal een uitdaging te zijn en na een lekker vol weekend zit ik best geprikkeld achter mijn computer. Sinds ruim 2 weken zijn de materegelen er zo goed als vanaf. Er zijn nog plekken waar ze vragen of je een mondkapje op wil doen. Of je toch een mandje wil pakken, want anders teveel mensen binnen. Maak het anders even verwarrend! Los van het feit dat er nog wat verwarring is, kunnen we weer onbezorgd op pad. 

Ik was er aan toe. Ik wil natuurlijk nog steeds geen tante Cor over de vloer, maar he?! Gewoon weer iets kunnen doen zonder erover na te denken is stiekem ook wel erg lekker. Ik was er aan toe. Toch moet ik voor mezelf (lees mijn blog van paar weken terug) om niet al teveel last te krijgen van de prikkellimonade. We proberen onze weekenden daarom nog steeds niet al te vol te plannen. Tuurlijk, dat lukt echt niet altijd, maar als we het niet proberen lukt het zeker niet. Laten we als voorbeeld dit weekend nemen. Vrijdagavond hadden Ralf en ik datenight. Na 2 jaar gingen we weer samen zonder Dex een avondje lekker uiteten. Ik heb genoten met Ralf en echt mijn ogen waren weer groter dan mijn buik. Ik viel daarom ook vrij snel op de bank in slaap. Sorry Ralf…

Ondanks dat ik genoten heb, had ik soms echt even moeite met het verwerken van al die mensen in het restaurant. En dan vooral heel veel pratende mensen door elkaar. Pfieuw, best heftig dat ik daar weer terug aan moest wennen. Op zaterdag zijn we even samen boodschappen gaan doen. Best lekker zonder een 3 jarige en daarna hebben we hem bij mijn schoonouders opgehaald. Vandaag besloot ik mijn kledingkast en nog wat plekken in huis eens een grote schoonmaak te geven, en nu zit ik uit te puffen om deze blog te schrijven. Ja, dat was mij het weekendje wel. Waar ik vroeger zo ontzettend blij werd van deze weekenden, moet ik er nu dus echt weer aan wennen. Toch heb ik het er voor over. We blijven balanceren en zorgen dat we weer het juiste ritme te pakken krijgen. 

Ik werkte ook al vanaf het begin af en toe op kantoor. Mijn werk leent zich niet altijd voor thuiswerken. Alleen nu ben ik toch geregeld volle weken op kantoor en ook daar moest ik toch weer even aan wennen. En ondanks het wennen, vind ik het wel weer heerlijk. Heerlijk om gewoon even normaal, even normaal en niet teveel denken aan tante Cor. Ze is er helaas nog wel, maar we kunnen dit samen!

In mijn achterhoofd suddert er nog veel meer. Waar ik tante Cor een plekje in de bus heb gegeven. Gezien ze ook de naam is van mijn kritische stem heeft het nu plaats gemaakt voor zorgen over de andere nog al vervelende dingen in de wereld. Ik doe wat ik kan doen, maar heb helaas niet over alles de controle. Waar ik wel de controle over heb?! Genieten met mijn mannen, opletten hoe ik ermee omga en zorgen dat we dankbaar zijn voor alles wat we wel hebben.

Dus ik ga nog even door met wennen! Ik kan namelijk op mijn gemak eraan wennen. Er zijn mensen die moeten vluchten en hebben geen tijd om te wennen aan een nieuwe situatie. Laten we daarom allemaal wat minder klagen, zeuren en wat meer blij en dankbaar zijn. Met gedachten zijn bij de mensen die het op alle plekken van de wereld heel moeilijk hebben. Dan dealen wij hier nog wel even met tante Cor!

Liefs Suus

Lees hier alle blogs van Suus

«

»