Review Daar ben je dan Ellen Andrea verloskundige verhalen
Reviews Winacties Zwangerschap

Review “Daar ben je dan” van Ellen Andrea

Het was zover, daar zaten Dennis en ik. Zondagmorgen vroeg, we hadden nog niet eens koffie op. Voor ons op de salontafel lag het: de positieve zwangerschapstest. We waren blij, emotioneel en er van onder de indruk van tegelijkertijd. We zouden papa en mama worden, in mijn buik groeide een klein mini mensje.

De mooiste bevallingsverhalen van verloskundige Ellen Andrea

Het fantaseren kon beginnen. Over of we een zoon of een dochter zouden krijgen, hoe de mini eruit zou zien en hoe het moment zou zijn dat we hem of haar voor het eerst vast zouden houden. Met 19 weken hoorden we dat we ouders zouden worden van een dochter. Wauw, een dochter, hoe zou het zijn?
Maar op dat moment moesten we nog een paar weken wachten tot het moment dat we haar echt vast zouden houden er was. Tot die tijd bleven we fantaseren, voelden we hoe ze trappelde in mijn buik en luisterden we bij de verloskundige naar haar hartje. Dat geluid horen was elke keer weer zo bijzonder, het geluid van het hartje van een mini mensje in de maak. Eén van de verloskundige die dat geluid aan ons liet horen was Ellen.

En nu ruim twee jaar later heeft Ellen, de Ellen die mij elke keer weer dat bijzonder mooie geluid liet horen toen Zannah nog in mijn buik zat, een boek geschreven. ‘Daar ben je dan’ heet haar boek. Een boek vol met mooie, ontroerende en bijzondere bevallingsverhalen. Verhalen die in al haar jaren als verloskundige indruk op Ellen hebben gemaakt. Verhalen die ze vertelt vol passie, liefde en af en toe met een tikje humor. Een boek waarin ze vertelt dat wij vrouwen best vertrouwen in onszelf mogen hebben, in ons lichaam en in de natuur, want in de woorden van Ellen: ‘er is nog nooit een baby blijven zitten’.

Ik begon het boek te lezen op een regenachtige dag, met Zannah tegen me aan. Samen zaten we onder een dekentje, zij las haar boekje en ik las het boek van Ellen. Ik las de korte bevallingsverhalen en ondanks dat bij elk begin van het verhaal al duidelijk is wat het einde is, namelijk dat er een baby geboren wordt, is juist de opbouw naar het einde toe hetgene waar ik in meegezogen werd. Sommige verhalen waren vooral mooi of bijzonder. Andere verhalen herkenbaar, enkele zo herkenbaar dat ze me terug brachten naar het moment dat Zannah geboren werd. Het moment dat ik haar voor het eerst zag, haar voor het eerst hoorde, haar voor het eerst rook en vooral wanneer ik haar voor het eerst mocht vasthouden.

Vooral die herkenbare verhalen ontroerden me, want ik las dit nu met een mini mensje van bijna 2 naast me onder het dekentje, de baby tijd, en vooral dat bewuste moment voor mijn gevoel ver  achter me. Maar Ellen bracht me er even naar toe terug met haar verhalen. Verhalen die me soms tranen in mijn ogen gaven. Want ze brachten me terug naar het denk ik mooiste moment in mijn leven tot nu toe.

Maar niet alleen als je moeder bent is het een mooi boek om te lezen, ook als mommy to be is dit een aanrader. Ondanks dat elk bevallingsverhaal uniek is kan het zomaar zijn dat er een verhaal tussen zit waar je later ook herkenning in vind. Wat vooral mooi is om te lezen is dat elke vrouw het kan. Samen met je partner en een verloskundige als Ellen aan je zijde kan iedere vrouw van haar moment dat ze moeder wordt haar eigen unieke verhaal maken. Of je er tegenop ziet of niet, het komt goed. Hoe dan ook, je baby wordt geboren.

Kortom, ben je mommy to be en wil je weten wat je te wachten staat, of ben je mama en wil je net als ik voor heel even terug naar die split second dat je zelf mama werd, dat gevoel wat je toen had nog een keer ervaren. Kruip dan ook op een regenachtige dag onder een dekentje, of ga met een koud glas limonade in de zon zitten zodra die begint te schijnen. Pak het boek ‘daar ben je dan’ van Ellen erbij en geniet❤!

Doe mee en maak kans op je eigen exemplaar

Na de review van Larissa ook zo nieuwsgierig geworden naar het boek van verloskundige Ellen Andrea? Van Ellen en Fontaine uitgevers mag Larissa drie boeken weggeven! Wil jij ook kans maken op zo’n boek? Zorg er dan voor dat je de volgende stappen neemt:

  • Like Beebs and Moms op Facebook.
  • Tag iemand anders in het originele bericht en/of deel het bericht op Facebook.
  • Laat een reactie achter onder het originele bericht op Facebook dat je meedoet. Doe je dit niet, dan kan ik niet in contact met je komen.
  • Je kan meedoen met deze winactie tot en met 10 maart 2022. Op 11 maart 2022 maak ik de winnaar bekend op Beebs and Moms en via de sociale kanalen.

Lees hier alle blogs van Larissa

«

»