tips voor het kopen van een kinderbed
Beebs Tips

Waar let je op bij het kopen van een kinderbed?

Groeit jouw kindje uit het ledikant en is het tijd om over te gaan op een kinderbed? Dan is een nieuwe fase voor jou en je kind aangebroken! Een hele leuke maar ook een beetje een spannende fase is de aankoop van een nieuw kinderbed. Want waar let je op bij het kopen van een kinderbed?

Het juiste kinderbed kopen doe je zo!

Een nieuwe fase is aangebroken want jouw kindje klimt steeds uit het ledikant of is eruit aan het groeien. Gelukkig zijn er veel ontzettend leuke bedden voor kinderen maar kan het daardoor ook overweldigend zijn om een bed te kiezen voor je kind. Als je op de volgende punten let zal jouw kindje veilig en lekker slapen!

kinderbed waar moet je op letten meisjesbed

Een bed voor je kind kiezen

  1. Hou rekening met de ruimte die een bed inneemt en de ruimte die je tot je beschikking hebt op de kinderkamer. Bedenk hoe lang je wil dat jouw kind in dit bed gaat slapen. Een tiener heeft andere behoeftes aan ruimte dan dat een kleuter heeft. Is de kinderkamer klein of delen jouw kinderen de slaapkamer dan kan het leuk zijn om een stapelbed te kopen. Zo kan er bijvoorbeeld een bureau of speelruimte onder het stapelbed, of je andere kindje. Hou er rekening mee dat het bovenste bed wel over een goede uitvalbeveiliging beschikt!
  2. Er zijn verschillende formaten matrassen en bedden die geschikt zijn voor kinderen. Zo heb je peuterbedden met een matras 70 x 150 cm, een éénpersoonsbed met een matras 90 x 200 cm of 80 x 200 cm en tweepersoons met een matras 140 x 200 cm. Er zijn namelijk behoorlijk wat kinderen die niet goed alleen kunnen inslapen, een klein tweepersoons bed is dan wel zo gemakkelijk voor ouders om bij hun kind te liggen totdat het slaapt.
  3. Door deze verschillende formaten moet je goed opletten bij de aankoop van kinderbed, matras en beddengoed. Een miskoop is vlot gedaan helaas.
  4. Er zijn behoorlijk veel verschillende uitvoeringen van kinderbedden. Mijn ervaring is dat het gemakkelijker is om een neutraal bed te kopen voor je kind zodat het bed jaren mee kan gaan. Die vlieger gaat toch helaas minder op voor uitgesproken bedden in raceauto-vorm e.d. Kiest je kindje mee, dan zal hij of zij toch vaak voor een uitgesproken bed kiezen. Hou dan dus wel in je achterhoofd hoe lang je wil dat je kindje met het bed gaat doen. Daarnaast kan het ook zijn dat het bed door gaat naar je jongere kindje op den duur, een prinsessenbed past misschien niet optimaal bij je zoontje.
  5. Budget, niet een geheel onbelangrijk punt. Bekijk goed wat het budget is voor het nieuwe bed en hou er rekening mee dat je ook nieuwe toebehoren moet kopen. Dekens, beddengoed, matrasbeschermer (i.v.m. nachtelijke ongelukjes) en een matras zijn ook nodig. Deze kosten komen bovenop de kosten voor een bed.
  6. Extra opbergruimte is altijd fijn, kies dan voor een bed met lades eronder. Zo heb je extra ruimte voor beddengoed, boeken, speelgoed e.d.
  7. Een peuterbedje beschikt over het algemeen over een uitvalbescherming, een eenpersoonsbed niet. Deze zijn wel los te koop en geeft jouw kindje een extra bescherming en jou een extra veilig gevoel. Overweeg dus wel om deze bescherming aan te schaffen voor de eerste jaren.
  8. Heeft je kindje geregeld logees? (denk hierbij aan vriendjes, neefjes, nichtjes) Dan kan het prettig zijn om een uitschuifbare lattenbodem te hebben. Zo schuif je de lattenbodem uit en kan je een extra matras plaatsen zodat je geen los logeerbed hoeft aan te schaffen of klaar te maken.
  9. Kinderen wegen nog niet zoveel, een matras en de lattenbodem hoeft dus nog niet over allerlei extra’s te beschikken. Het gaat er vooral om dat je kindje het lekker vindt liggen. Tegen de tijd dat je kindje groter is en meer steun nodig gaat hebben, dan zal het matras aan vernieuwing toe zijn. De meeste matrassen gaan namelijk zo’n 5 tot 10 jaar mee. De steun en hygiëne is daarna redelijk minimaal en dus is een nieuw matras nodig. Ook de lattenbodem kan je dan vervangen voor een duurder exemplaar.
stapelbed kinderkamer waar moet je op letten

Lees hier alles over de lampen op de kinderkamer.

Een bed voor de kinderkamer

Met deze tips in je achterhoofd ga je al met een duidelijker beeld naar de winkel voor een kinderbed en zal je geen miskoop doen. Laat je goed adviseren in de winkel en kijk naar de mogelijkheden. Veel succes!

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + elf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.