Sporten thuis - sporten zonder sportschool
Moms Tips

De beste tips om thuis te sporten

Wil je graag meer bewegen en sporten maar wil je liever niet naar de sportschool? Ook dan zijn er allerlei dingen die je kan doen in de fijne omgeving van je huis. Met deze 9 tips om thuis te sporten kan jij gemakkelijk het sporten opbouwen en daarmee ook je conditie verbeteren.

Gratis thuis sporten, zonder apparaten

Is een aparte sportkamer of een halterbank in huis de enige mogelijkheid om te sporten thuis? Dat kan een manier zijn maar er zijn een hoop leuke dingen die jij kan doen om je conditie op te bouwen in je eigen huis. Je mist dan uiteraard wel de persoonlijke aandacht van een sportschool maar wanneer je dat niet nodig vind is thuis sporten ideaal.

Dit kan jij doen om thuis je conditie op peil te houden of op te bouwen

Deze 9 tips zullen jou helpen om je conditie op te bouwen of op peil te houden zonder al te veel kosten:

Sporten met YouTube

Op YouTube zijn er diverse workouts terug te vinden op verscheidene niveaus. Zo is er altijd een workout die bij jou past. Denk bijvoorbeeld eens aan Yoga (samen met je kind) of een buik- en beenspieren workout. Met enkelgewichten erbij kan je je workout nog effectiever maken. Enkel- en/of polsgewichten schaf je al voor een paar euro aan. Een yoga-mat is ook prettig om te hebben wanneer je met deze online workouts aan de slag gaat.

Wandelen alleen of met een vriendin

Probeer een paar keer in de week een uur te wandelen. Zet een podcast op, een inspirerend luisterboek of je favoriete muziek en maak kilometers. Eventueel kan je dit ook samen met een vriendin doen of je kindje in de kinderwagen. Kijk in de rondte en klets samen. Zo beweeg je en heb je gelijk een sociaal moment te pakken.

springtouwen voor volwassenen - tips om thuis te sporten

Touwtje springen voor je conditie

Touwtje springen is heel erg effectief en goed voor je hele lichaam. Je bouwt er veel spiermassa mee op en je zou met 10 minuten springtouwen meer verbranden dan 45 minuten hardlopen. Daarnaast belast touwtjespringen je knieën minder en is het heel goed voor je hartspier. Als moeder zijnde kan touwtjespringen wel een opgave zijn, kijk daarom goed of je lichaam het aankan.

Fietsen om te sporten

In Nederland zit fietsen in ons bloed, fietsen is ook nog eens een hele goede workout. Zet je kindje in het fietsstoeltje en fiets een stuk samen. Zo kan je samen de omgeving ontdekken en met een picknick- of speelpauze maak je het extra leuk voor je kindje. Op deze manier combineer je voor jezelf ook nog eens het fijne met lichamelijke beweging.

Sportapparaat voor thuis

Investeer in een sportapparaat waar jij plezier uit haalt. Met een halterbank, langlaufmachine of roeimachine kan je goed thuis sporten en je hoeft niet veel ruimte op te offeren. Zorg ervoor dat je ook een tablet o.i.d. neer kan zetten zodat je tijdens het sporten bijvoorbeeld een serie kan kijken.

hardlopen - tips om thuis te sporten

Hardlopen in je woonplaats

Hardlopen is een populaire sport. Het kost namelijk na de eerste aankopen van goede hardloopschoenen en een outfit namelijk niets meer. Je zou kunnen hardlopen met een app die je ondersteunt of op de bonnefooi. Met hardlopen verbrand je veel calorieën en je bent lekker in de buitenlucht, ideaal. Zet stimulerende muziek op en geniet van de omgeving van je woonplaats of start in de duinen met hardlopen.

Thuis sporten met begeleiding op afstand

Wist je dat er ook hele goede begeleiding en ondersteuning op afstand is? Zo heb ik zelf ooit met Newborn Fit Mama gesport en dat beviel erg goed. Het voordeel van dit soort begeleiding is dat er ook vaak gewerkt wordt met een app en een community van gelijkgestemden waar je op terug kan vallen. Dat kan net dat ene steuntje in de rug geven die je op sommige momenten nodig kan hebben.

Het huishouden om je conditie te verbeteren?

Je zou het zowat vergeten maar ook met het huishouden doen verbrand je behoorlijk wat calorieën. Denk bijvoorbeeld eens aan stofzuigen of het werken in de tuin. Op die manier ben je lekker bezig in huis maar werk je ondertussen ook nog eens aan je conditie. Die wetenschap maakt die klussen in huis ineens een stuk minder vervelend toch?

Dansen thuis met je kindje - sporten in huis

Dansen op je favoriete muziek als sport

Ook met dansen bouw je flink wat conditie op. Zet je koptelefoon op met je lievelingsmuziek en dans door de woonkamer of op je slaapkamer. Dans in je ondergoed, dans in je lievelingsoutfit. Dansen draait vooral om plezier hebben en waarom zou je niet lekker een half uur dansen per dag op je favoriete muziek? De endorfines die vrijkomen tijdens het dansen zullen je een groter gevoel van geluk geven, naast goed voor je conditie maakt dansen je dus ook nog eens gelukkig! En, je kan het ook nog eens goed combineren als moeder door een half uur samen met je kindje te dansen. Maakt het ook nog eens heel erg gezellig.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 6 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.