veilig toekomst
Beebs Column Opvoeding Persoonlijk

Hoe veilig zal de toekomst voor onze kinderen zijn?

De gebeurtenissen in de wereld de afgelopen tijd maken me angstig en laten me denken aan de toekomst van mijn kind. Maar ook die van jullie kinderen. Wat maakt me nou eigenlijk zo angstig?

Ellende

De afgelopen week stond het nieuws bol van de ellende. Er was een aanslag in London, de 3e in korte tijd in Engeland. Er verdwenen meerdere jonge meisjes in Nederland waarvan er 2 vermoord werden teruggevonden. Ik schrijf vermoord maar moet natuurlijk eigenlijk zeggen, vermoedelijk vermoord. De vermoedelijke daders zijn tieners. En ik vraag me af waar de samenleving naartoe gaat. Wat de toekomst voor mijn dochter en misschien wel haar kinderen zal gaan zijn. Ik vind het doodeng maar weet ook dat Social Media en het nieuws ook alle narigheid een platform geeft. We krijgen veel meer mee van de ellende in de wereld dan vroeger.

 

Afgrijselijk

Ik vind het echt heel naar allemaal wat er gebeurt. Die jonge meiden die hun laatste momenten in angst hebben doorgebracht en gedumpt worden in een sloot. Afgrijselijk! Je kinderen zijn je meest kostbare goed als moeder zijnde en dat er dan mensen zijn die zo laks daarmee om gaan. Alsof ze niets waren. Het raakt me enorm in mijn hart, ik word er echt heel verdrietig van. En ik blijf me maar afvragen wat mensen toch bezield om dit soort dingen met andere mensen te doen. Ik denk dat ik het nooit zal kunnen begrijpen en dat zal mij anders maken dan hen. Gelukkig maar want eerlijk gezegd wil ik het ook niet kunnen begrijpen. Je blijft gewoon met je tengels van anderen af.

 

De toekomst

Ik blijf me dus ook afvragen hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Niet zo zeer voor mij, wel voor Evi en misschien wel mijn kleinkinderen. Big step, I know want hé Evi is 4 maar toch schiet het wel eens door mijn hoofd. Het is eng zoals de wereld zich ontwikkeld. Er is altijd een soort dreiging van oorlog, in mijn jeugd was het een staartje van de Koude Oorlog. Die Russen vind ik ook nog steeds creepy maar de geradicaliseerde moslims, die eigenlijk het predicaat moslims niet verdienen, die vind ik nu het engste. Die gaan ver om hun visie op te dringen aan de rest van de wereld. Ik vraag me af of ze willen dat ineens de halve wereldbevolking hun visie gaat aanhangen. Zouden ze dan ineens stoppen met aanslagen plegen? Vast niet want dan zijn er weer andere dingen om zich boos om te maken.

 

Veiligheid

De wereldsteden zijn niet meer veilig lijkt wel. Auto’s, geweren, messen, alles wordt gebruikt om een mening op te dringen. Kinderen die naar een concert van hun idool gaan zijn niet meer veilig. Ik blijf het bizar vinden! En dan de meiden in ons eigen kikkerlandje, die tegen hun moeder zeggen: “Tot zo, ik ben met het eten weer thuis”. Ook die zijn niet meer veilig. En toch wil ik blijven geloven in de goedheid van mensen. Dat mijn dochter en jullie dochters naar hun hobby kunnen, alleen, en weer veilig in onze armen thuis zullen komen. Als ik daar niet in blijf geloven, dan word ik gek denk ik. Ik ben verder niet gelovig trouwens, al geloof ik wel dat er meer is dan wat we met ons blote oogjes zien. Ik hoop enorm dat alles goed zal komen zodat onze kinderen in veiligheid kunnen opgroeien maar dus ook dat zij zich geen zorgen hoeven te maken om hun kinderen.

 

Internet

En dan is er ook nog de dreiging van het internet. De wereld is groter en daarmee in dat opzicht ook de dreiging. Er wordt veel op internet geslingerd en ik hoop alleen maar dat dit niet het geval gaat zijn met Evi of jullie kinderen. Filmpjes van mishandelingen, misbruik en zelfs verkrachtingen en erger worden het net opgeslingerd. Ik vind het walgelijk! En ook dan vraag ik me af wat mensen bezield om dat soort dingen te doen. Help een ander, wees er voor een ander en doe zeker dit soort dingen niet. De verloedering lijkt de veiligheid te verdrijven en ik kan er met mijn hoofd niet bij wat er gebeurt als er weer zo’n filmpje online komt dat kinderen, andere kinderen bewust voor het filmpje pijn aan het doen zijn.

 

Hoe ervaar jij de ontwikkelingen, maak jij je ook zorgen om de toekomst,
of kun je het makkelijk van je afzetten?

 

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

  • Avatar
    An Bouma

    Fantastisch de gevoelens van heel veel mensen verwoord meiske!
    Dikke kus van je trotse mama????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.