DeLeuksteTaartenshop
Food Reviews

Lekker bakken in de vakantie met DeLeuksteTaartenshop!

Ik kreeg van DeLeuksteTaartenshop zo’n enorm gaaf pakket dat Evi en ik ons de afgelopen week rotgebakken hebben! In deze blog zie en lees je wat we allemaal gemaakt hebben en een kleine waarschuwing vooraf: Deze blog kun je niet bekijken zonder trek in heerlijke dingen te krijgen 😉

De Leukste Taartenshop

De meeste bakkende vrouwen (en mannen) kennen wel DeLeuksteTaartenshop. Waar deze eerst vooral bestond uit fysieke winkels, zijn daar nu nog 4 fysieke winkels van over, een ophaallocatie en is er een enorm uitgebreide webshop. Eerder bestelde ik daar al spullen voor de taarten van Evi’s verjaardag nadat de winkel in de buurt ermee stopte. Waar ik eerst dus flink snuffelde in de winkel deed ik dat daarna op de webshop.  En aangezien ik bakken leuk vind, viel dat me absoluut niet tegen. De spullen worden netjes geleverd en naast de producten kun je op de webshop ook recepten en tips nakijken. Op hun YouTube-kanaal kun je stap-voor-stap bekijken hoe je taarten/ koekjes/ cupcakes kunt maken. Die filmpjes hielpen mij eerder door een enorm taarten-drama heen trouwens. Daarover kun je HIER meer lezen.

Het pakket

Toen ik het pakket ontving was ik eigenlijk een beetje flabbergasted! Ik maakte er tegelijk met Evi meerdere instastories van en allebei waren we enorm enthousiast over de inhoud. Er zat zo ontzettend veel in en was ook zo leuk dat we gelijk in de middag al aan het bakken sloegen.

 

DeLeuksteTaartenshop

In het pakket van DeLeuksteTaartenshop zat het volgende:

 • FunCakes Mix voor Botercrème
 • FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
 • Wilton Biscuitpan Hartvorm
 • FunCakes Ready Rolles Fondant Disc in de kleur Fire Red
 • FunCakes Mix voor Cupcakes
 • Wilton 6 cup Muffin Pan voor Cupcakes
 • House of Marie Baking Cups Cupcakes Roze
 • FunCakes Smaakstof Aardbei
 • FunCakes Mix voor Cookies
 • Koekjes uitstekers Hartvorm
 • FunCakes Mix voor Enchanted Cream
 • FunCakes Sprinkle Medley Love

Echt een berg artikelen dus! En die artikelen sluiten ook nog eens heel goed bij ons aan want wij houden van koekjes bakken, cupcakes bakken en taarten maken. Nog meer om ze op te eten maar goed, dat terzijde.

Love Medley Sprinkels

Mocht je nou denken: Wat zijn sprinkels? Dat zijn deze vrienden dus.

Cupcakes

Wij maakten dus cupcakes met de mix van FunCakes en dat ging eigenlijk wel erg makkelijk. Meestal maak ik ze zonder mix. We maakten er 6 aangezien ik wist dat we nog meer gingen bakken die week. Ik woog de spullen af, Evi voegde ze toe in de mengkom samen met Baby Bjorn en samen hielden ze de voortgang in de gaten. De vormpjes voor de cupcakes waren roze met kleine cupcakes als print dus voordat we ze überhaupt konden eten was Evi al enthousiast.

Cupcakes vorm DeLeuksteTaartenshopCupcake DeLeuksteTaartenshop

Als topping deden we botercrème met een aarbeiensmaak. Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder een smaaktoevoeging gebruikt dus was ik wel nieuwsgierig. De topping werd leuk roze en smaakte oprecht naar aarbeien, zonder chemisch te smaken. Uiteraard werden er mooie sprinkels op de topping gedrapeerd door de secure kleuter en taadaaaa prachtige en heerlijke luchtige cupcakes!

Cupcake DeLeuksteTaartenshopCupcake DeLeuksteTaartenshop

Koekjes!

Als we ergens nog meer van houden dan van cupcakes dan zijn dat wel koekjes. Zeker als het gaat om hartvormige koekjes! En ja, eigenlijk maak ik koekjes altijd gewoon zelf en nooit met een mix. Ook dit ging weer erg makkelijk met de mix, afgezien van het uitsteken. Maar dat lag er meer aan dat de kleuter het absoluut zelf wilde doen, ik niet mocht helpen, en dat ik haar continue moest stoppen om niet steeds deeg in haar mond te stoppen. Uiteindelijk kwam het goed en was daarna het obstakel dat de kleuter geremd moest worden om wat koekjes te bewaren zodat we die konden versieren en op de foto zetten. Zoals ik al zei, we love koekjes!

De koekjes hebben we met frambozenglazuur gedecoreerd, die zat niet bij het pakket maar vonden we leuk/ lekker. Evi vond dat er nog mooie sprinkels op de koekjes moesten en zo geschiedde. Ik moet zeggen dat we meestal zandkoekjes maken en dus nog nooit zulke mooie koekjes hadden gemaakt samen. En lekker dat ze waren!

Koekjes met glazuur DeLeuksteTaartenshop

Taart

Voor de taart maakten we gebruik van de Biscuitmix Deluxe van FunCakes en die had ik wel al eerder gebruikt. Namelijk voor de verjaardagstaarten van Evi, de man en mij. Ik vind het een milde hel namelijk om biscuittaarten zonder mix te gebruiken. Daarom was ik erg blij met deze mix die we in de gekregen hartvorm gingen bakken. Voor de vulling koos Evi een aardbeienjam, de botercrème brachten we weer op smaak met de aardbeiensmaak, want hé aardbeien zijn lekker.Fondant taart DeLeuksteTaartenshop

Decoratie taart

Naast het maken van een biscuittaart zonder mix, vind ik het ook hels om fondant zodanig uit te rollen dat het top op m’n taart beland. Daarom was ik enorm blij met het reeds uitgerolde fondant. Dat werkte enorm makkelijk en ik kon de taart daardoor makkelijk bekleden met fondant. Klein puntje was dat de fondant alleen niet mooi glad was aan de rechterkant. Ik hoopte dat ik dat kon wegstrijken als het op de taart lag maar helaas. Daarom zou ik het een andere keer dan toch nog wat uitrollen denk ik zodat het (hopelijk) wel egaal op de taart komt. Ik weet eigenlijk niet zo goed waardoor dit nu kwam, in ieder geval lijkt dat uitrollen me de oplossing. De decoratie had ik al en doordat de bekleding niet egaal was koos ik samen met Evi voor vlinders aan 1 kant van de taart. Dat idee deden we op na wat kijken op Pinterest trouwens. Dus mocht je ooit idee-loos zijn, Pinterest (of dus de site van DeLeuksteTaartenshop) is er voor jou.

Biscuittaart DeLeuksteTaartenshopBiscuittaart DeLeuksteTaartenshop

Vlinders taart

Evi heeft geholpen met de vlinders uit te steken, dus niet allemaal zijn ze even mooi geworden. De gebogen vlinders hebben we in een eierdoos even in de oven gehad op lage stand zodat ze leken te vliegen. Uiteindelijk waren we erg trots op de taart en hebben we een vriendje van Evi ook gelukkig gemaakt met een stuk taart. We moeten namelijk nog wel een beetje in onze bikini passen als de zon ooit weer gaat schijnen.

Biscuittaart DeLeuksteTaartenshop

 

Liefs Kimberly

Deze artikelen heb ik gekregen van DeLeuksteTaartenshop. Dat maakt mij uiteraard erg enthousiast maar zorgt er niet voor dat mijn mening over de producten beïnvloed wordt. 

 

Cupcakes vorm Leukste Taartenshop

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Nicole

  Hmm ik krijg er lekkere trek van! Bofkont met zo’n pakket. Als ik taarten etc bak dan bestel ik ook altijd daar. De giant cupcake die op m’n blog staat voor de cakesmash van m’n dochter komt ook daar vandaan!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Geluksvogeltje hè, echt ontzettend leuk pakket en ontzettend leuke site ????

 • Nicole Orriëns

  Dit lijkt me een superleuk pakket. En heel inspirerend en motiverend om er mee aan de slag te gaan.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Pingback: De zomervakantie is bijna afgelopen, wat deden we eigenlijk allemaal? - Beebs and Moms on 11 augustus 2017