Daten met je kind en tips
Moederschap Moms

5 redenen waarom daten met je kind geweldig is Γ©n tips!

Van de week konden jullie lezen dat ik met Evi voor het eerst naar Texel was geweest voor een date met overnachting. Dat deden we voor het eerst maar we gaan wel vaker samen daten. Vandaag geef ik je 5 redenen waarom daten met je kind geweldig is!

Daten met je kind?

Ja, net zoals je gaat daten met je partner kun je ook af en toe daten met je kind. Even uit eten, iets leuks doen, naar de bioscoop of dus een date met overnachting zoals ik met Evi deed. Nu denk je misschien wel: Waarom in godesnaam? Dat kan maar dan ga ik je overtuigen vandaag. Denk je dat helemaal niet, dan heb je misschien wel een extra toevoeging waarom ik het daten met je kind geweldig is. Let me know dan πŸ˜‰

5 redenen

 1. Even de tijd besteden aan 1 kind is fijn. Je hoort wat hem/ haar bezighoudt en hoeft jezelf niet te verdelen onder de andere kinderen. Nou heb ik 1 geweldige dochter dus ik hoef me sowieso niet te verdelen onder andere kinderen maar ik merk wel dat als ik thuis ben, dat ik sneller mijn telefoon pak om een beetje te werken o.i.d. Gaan we weg, dan pak ik eigenlijk mijn telefoon om foto’s te maken.
  Beetje gekkigheid samen, even papa en oma een foto sturen. Ik vind het genieten. En omdat ik mezelf meer focus op Evi doet Evi dat ook op mij. Ze vertelt me van alles en ondanks dat ik soms denk dat ze me niet nog meer kan vertellen, hoor ik toch ineens nieuwtjes.
 2. Je maakt samen herinneringen! Leuke dingen doet voed de ziel, samen kunnen terugdenken aan de leuke dingen die jullie samen gedaan hebben is bijzonder. Het later terugkijken naar de foto’s of praten over wat je gedaan hebt blijft gewoon leuk. Door de herinneringen maak je blijvende herinneringen en die zijn volgens mij altijd bijzonder. Je kunt er ook kleine fotoboekjes van maken zodat je kind zelfs een speciaal fotoboekje heeft.
 3. Jullie hebben wat te vertellen aan anderen.Β Ik vind het steeds tof om te merken dat Evi de kleinere dingen zelfs vaker interessant blijft vinden om te vertellen aan anderen. Zo gingen we laatst naar Hellendoorn en waar ik vermoedde dat ze veel over de wildwaterbaan zou vertellen wint het verhaal over de rustige bootjes het. Haar vader die schrok van de krokodil is het ideale verhaal in Evi’s ogen.
  Pizza's Buon Appetito TexelEn over ons uitje op Texel is de speelweide en de sterrenpizza het meest gehoorde. Het herinnert me er wel aan dat het niet zo groot hoeft te zijn allemaal.
 4. Β Naast dat ik het heerlijk vind om de aandacht te kunnen geven aan Evi merk ik dat Evi het ook fijn vind om op date te gaan. Ze merkt dat ik meer aandacht heb, naar haar luister en voelt zich gehoord. De dates spreken we samen af en ik vind het erg belangrijk dat ze zich op haar gemak voelt. Het geeft haar toch ook rust dat ze mij even helemaal voor zichzelf heeft, dat we niets moeten en gewoon samen zijn. Het geeft ons beide weer nieuwe energie. En dat is fijn tussen al het moeten, driftbuien, “eet je groentes”, tv-kijken en werken door.
 5. De voorpret! Bij ons uitje naar Texel hebben we dagen eerst naar filmpjes van Ecomare, de boot naar Texel en Stayokay gekeken. Maar gaan we naar de film, dan kijken we daar filmpjes van. Gaan we uit eten, dan hebben we het er van te voren over wat we gaan eten en drinken. Het hoeft niet zo groot te zijn en het gaat vooral om het samen zijn met je kind.

Tips voor dates met je kind

Ik gaf er hierboven al een aantal maar verder kun je denken aan uitjes zoals:

 • Pretpark
 • Uit eten in je kind zijn of haar lievelingsrestaurant. – Nee de McD telt niet mee –
 • Bioscoop
 • Theater – Morgen komt een review over de nieuwe Pipo de Clown voorstelling online-
 • Overnachting
 • Museum
 • Winkelen – Alleen als je kind het leuk vind –
 • Picknicken
 • Middagje onbeperkt treinen

Overgehaald?

En heb ik je overgehaald? Klinkt allemaal hartstikke leuk en goed toch πŸ™‚Β  Ik snap ook dat kosten de pret kunnen drukken. Maar een picknick is natuurlijk ook al heel leuk en ook die kun je heel goed samen met je kind doen. Ga je een andere keer weer met je andere kind(eren) picknicken. Ook hebben veel musea en theaters kinderkaartjes waardoor de kosten lager uitvallen.

Op vakantieveilingen, social deal en Groupon zijn geregeld leuke uitstapjes met flinke korting, het loont zeker om die in de gaten te houden. De NS heeft ook geregeld leuke aanbiedingen met onbeperkt treinen, kinderkaartjes zijn sowieso een stuk goedkoper. Reis naar een stad, eet daar een patatje o.i.d. en weer terug. Hartstikke leuk!

En ga jij weleens alleen op date met je kind?

 

Liefs Kimberly

Daten met je kind en tips

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

3 COMMENTS

 • Irma ten Napel

  Wij hebben 1 dochter dus daten veel met haar πŸ˜‰ Maar ik kan me voorstellen dat als je meerdere kinderen hebt dat het ook leuk is om met 1 te gaan daten. Je hoort inderdaad veel meer πŸ˜€

 • Liset

  Ja, tijd alleen met één van je kinderen is heel goed. Je geeft even extra aandacht en dat voelt fijn voor je kind. Even zonder broertje of zusje op pad met papa of mama.

 • nicole orriens

  Het woord date spreekt me niet aan, maar ik deed wel regelmatig dingen alleen met 1 van de 5 kinderen. Dat is zeker fijn om te doen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *