raambekleding kinderkamer
Beebs Home en interieur Recente berichten

Raambekleding voor de kinderkamer

Je bent zwanger en je ziet je kindje al heerlijk slapen in dat mooie ledikantje. Of je kindje gaat over naar een grotere kamer. Uren kun je zoeken op Pinterest en ook op Instagram is er veel te kijken. Er is veel inspiratie op te doen over het algemeen over de kinderkamer maar ook de raambekleding voor de kinderkamer is erg belangrijk. Maar waarom eigenlijk?

Het inrichten van de kinderkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer kijk je naar allerlei verschillende onderdelen. Zo kijk je naar de meubels, de kleuren, de inrichting, het gebruiksgemak maar ook de veiligheid van de kinderkamer. Een goede raambekleding is dan heel belangrijk.

De verschillende keuzes in raambekleding

Jaloezieën

Aluminium jaloezieën en houten jaloezieën zijn een prachtige aanvulling in de kinderkamer. Zij houden licht tegen en zeker met dikke lamellen geef je de kinderkamer een stylish en speels effect. Doordat je de jaloezieën kunt aanpassen in de hoeveelheid licht die zij doorlaten zijn zij ook ideaal voor de slaapjes overdag. Jaloezieën zijn in verschillende kleuren te krijgen en dus aan te passen aan de kleuren van de kinderkamer.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn in allerlei kleuren en materialen te koop, op maat gemaakt en met wat assistentie zelf op maat te maken. Dankzij verduisterende gordijnen maak je de kinderkamer snel een stuk donkerder. En doordat de rolgordijnen buiten bereik van je kindje hangen is het ook veilig in gebruik.

Gordijnen

De kamer en inrichting afmaken doe je met behulp van gordijnen. Verduisterend zijn ze ook ideaal om te combineren met bijvoorbeeld jaloezieën en rolgordijnen zodat je de kinderkamer kunt verduisteren voor een betere nachtrust van je kindje. Dankzij de ruime keuze aan kleur, stof en motieven is er altijd een gordijn dat past bij de kinderkamer van je kindje. Er is eindeloos te variëren omdat je met een vitrage een heel ander effect creëert dan met een kamerhoog gordijn. Het voordeel van gordijnen is ook dat zij de echo uit een kamer halen. Daarnaast kun je dankzij strijkband je gordijnen relatief gemakkelijk inkorten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van raambekleding voor de kinderkamer?

  • Hou in de gaten dat de raambekleding verduisterend is of veel licht tegenhoudt. Zo slaapt je kindje ook bijvoorbeeld in de zomer fijn in.
  • Veiligheid staat voorop! Hou de koorden kort of zorg voor mogelijkheden om de koorden hoog weg te kunnen ophangen. Kindjes kunnen zich verhangen aan de koorden van raambekleding en dat risico wil niemand nemen. Nog beter is een koordloos systeem. Dan verklein je de risico’s aanzienlijk.
  • Zorg altijd voor een correcte montage en dat je kindje de raambekleding niet van de wand/ het plafond kan trekken.
Welke raambekleding heb jij in de kinderkamer?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 12 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.